Northcrypto

Wetteri pörssiin osakevaihdolla – Mikä on järkevä taso kurssille?

soprano

Wetteri listautuu pörssiin sulautumalla Sopranoon. Sopranon osakekurssi nousi ensihuumassa yli 100 prosenttia. Minkälainen yhtiö on Wetteri ja onko nykyinen selvästi korkeampi osakekurssi perusteltavissa.

Julkaistu: 02.06.2022 Kirjoittaja:

osakkeet sijoittaminen Wetteri

Wetteri pörssiin Sopranon kautta

Soprano Oyj on allekirjoittanut ehdollisen osakevaihtosopimuksen, jonka mukaisesti se ostaa autokauppatoimialalla toimivan Wetteri-konsernin kokonaan omistavan emoyhtiön Themis Holding Oy:n kaikki osakkeet. Yritysjärjestely toteutetaan osakevaihdolla järjestämällä suunnattu osakeanti Wetteri-konsernin koko osakekannan omistavan Themis Holding Oy:n osakkeenomistajille. Yritysjärjestelyn myötä Wetteri-konsernin pääomistajat omistavat uudesta yhtiöstä noin 86 prosenttia, ja loput 14 prosenttia jäävät Sopranon osakkeenomistajien omistukseen.

Toteutettavan järjestelyn myötä Sopranon toiminimi tulee muuttumaan Wetteri Oyj:ksi, ja yhtiön pääliiketoimintana tulee jatkossa olemaan autokauppa. Yritysjärjestelyn täytäntöönpanon tavoitellaan tapahtuvan syys-lokakuussa 2022, kuitenkin viimeistään kuluvan tilikauden loppuun mennessä.

Sopranon hallitus arvioi suunnitellun yritysjärjestelyn tuovan merkittävää arvoa yhtiön osakkeenomistajille laajenevien liiketoimintamahdollisuuksien myötä. Yhtiön mukaan yritysjärjestelyn toteuttamiseksi järjestettävä suunnattu osakeanti vahvistaa merkittävästi yhtiön omaa pääomaa. Lisäksi yhtiön hallitus arvioi toteutettavalla yritysjärjestelyllä olevan merkittävä parannus yhtiön tämän vuoden tulokseen. Yhtiö tulee julkaisemaan päivitetyn strategian yritysjärjestelyiden toteuduttua.  

Wetteri-konserni on yksi toimialansa nopeimmin kasvavista yrityksistä, jolla on 25 toimipisteessään edustuksessaan Suomen suurin valikoima uusia henkilöautomerkkejä. Konsernin liikevaihto oli 332 miljoonaa euroa tilikaudella 2021 ja käyttökate kahdeksan miljoonaa euroa. Yritysjärjestelyn täytäntöönpanon myötä myös suunnatussa osakeannissa annettavat uudet osakkeet on suunniteltu otettavan kaupankäynnin kohteeksi Helsingin pörssissä.

Wetteri-konsernin johdolla on kunnianhimoiset kasvutavoitteet autoalan murroksen alla. Johto uskoo listautumisjärjestelyn vahvistavan Wetteri Yhtiöiden kykyä kasvaa yhdeksi Suomen kannattavimmista ja suurimmista autotaloista.

Pörssin reaktio

Sijoittajat reagoivat uutiseen vahvasti ja Sopranon osakekurssin arvo yli tuplaantui pörssin avauduttua. Kurssi kävi huipussaan 1,03 euron kohdilla, jonka jälkeen kurssi on tullut maltillisesti alaspäin ja on artikkelia kirjoitettaessa 0,775 euroa.

Sijoittajan näkökulma – kannattaako uutta Sopranoa ostaa?

Jäsenosiossa arvioimme Sopranon nykyistä kurssitasoa yritysjärjestelyn vaikutukset huomioiden.

Lue koko artikkeli —

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy