startup lions

Analyysi: Netflixin osake nousuun Q2/2022 tulosjulkistuksen jälkeen (NFLX)

Netflixin osake kääntyi nousuun Q2-tuloksen jälkeen. Tilaajamäärien ennustetaan kääntyvän nousuun ja kulurakenne on matalampi. Lue tulosanalyysi!

Julkaistu: 20.07.2022 Kirjoittaja:

analyysi Netflix osakkeet teknologiayhtiöt tulokset

Netflixin tilaajamäärä laski, mutta on palaamassa nousuun

Netflixin tilaajamäärä laski Q2:lla odotettua vähemmän. Yhtiö menetti 970 000 tilaajaa, kun yhtiön oma ennuste oli 2 miljoonan tilaajan menetys. Q1:llä Netflix menetti tilaajia ensimmäisen kerran yli kymmeneen vuoteen. Osaketta on rankaistu pörssissä armottomasti, mutta nyt osake nousi jälkipörssissä.

Netflix kertoi odottavansa palaavansa kasvuun Q3:lla. Yhtiö odottaa tilaajamäärän kasvavan yhdellä miljoonalla tilaajalla Q3:lla. Netflixin taantuma olisi siten jäämässä kahden kvartaalin mittaiseksi. Tilaajamäärien kasvu Q3:lla oli ehkä tärkein syy, miksi osake kääntyi selvään nousuun jälkipörssissä.

Netflixillä on 100 miljoonaa käyttäjää, jotka eivät maksa palvelusta

Netflixillä on erikoinen ongelma. Palvelulla on 221 miljoonan käyttäjää, mutta Netflix on sallinut tilitietojensa jakamisen ystävien ja perheen kanssa. Arvion perusteella palvelulla on 100 miljoonaa käyttäjää, jotka käyttävät suoratoistoa jonkun toisen salasanalla. Netflix haluaa tälle lopun ja pyrkii siihen, että kaikki käyttäjät maksavat palvelun käytöstä.

Netflix antoi myös lisätietoa edullisemmasta mainoksia sisältävästä suoratoistopalvelustaan. Microsoft toimii tässä palvelussa Netflixin kumppanina ja palvelu on tarkoitus julkaista vuoden 2023 alussa. Tämä tarjoaa yhtiölle yhden mahdollisuuden lisätä liikevaihtoa. Netflix kertoi lisäksi, että yhtiön toimintatapaan kuuluu kuunteleminen, seuraaminen ja jatkuva kehittäminen. Siksi mainospalvelu tulee olemaan erilainen ja kehittyneempi kuin miltä se ensimmäisenä julkaisupäivänä näyttää.

Netflixin Q2-tulos

Netflixin kasvu heikkeni. Myös kannattavuus heikkeni, mutta EPS ylitti analyytikkojen ennusteet. Kasvu oli yhtiön johdon odotuksia hieman parempi. Netflix on saanut kustannusleikkaukset tehtyä ja kulurakenne on säädetty vastaamaan nykyistä liikevaihtoa, mikä tukee kannattavuutta tulevina kvartaaleina.

 • Liikevaihto 7,97 miljardia dollaria (kasvu 8,6 %), ilman valuuttakurssivaikutusta kasvu oli 13 %
 • Operatiivinen liikevoitto oli 1,58 miljardia dollaria (EBIT-% 19,8 %).
 • Tilaajamäärä 220,7 miljoonaa
 • EPS 3,20$ (vertailukausi 2,97$), ennuste 2,94$.

Netflix ohjasi 2022 kolmannelle vuosineljännekselle liikevaihdon olevan 7,8 miljardia dollaria, mikä merkitsee 4,7 prosentin kasvua, 2,14 $ EPS:iä ja yhden miljoonan tilaajan kasvua Q2:stä. Analyytikot odottivat 1,8 miljoonan tilaajan kasvua, mutta Q2:n tilaajamäärä oli siis ennusteita parempi.

Koko vuodelle Netflix uskoo edelleen operatiivisen liikevoittomarginaalin olevan 19-20 prosenttia liikevaihdosta.

Netflixin osake nousi

Netflixin osake ehti laskea 75 prosenttia ennen kuin kurssi kääntyi lievään nousuun. 52 viikon kurssihuiput ovat yli 700 dollarissa. Laskun taustalla olivat heikot tulosjulkistukset. Q4:n jälkeen kurssi putosi yli 20 % ja Q1:n jälkeen 25 %. Pahimmat pelot ovat nyt ilmeisesti jääneet taakse, sillä osake kääntyi jälkipörssissä selvään nousuun.

Netflixin plussat ja miinukset

+ Yhtiön liikevaihto kasvoi ja yhtiö tekee tulosta

+ Arvostusluvut ovat laskeneet erittäin houkuttelevalle tasolle

+ Mahdollisuus saada 100 miljoonaa ilmaista käyttäjää maksaviksi

+ Panostus pelistriimaukseen

+ Potentiaaliset mainostulot

– Tilaajamäärien lasku ja melko pehmeä ennuste

– Koventunut kilpailu

– Inflaatio, joka näyttää vaikuttavan tilaajamäärien kehitykseen negatiivisesti

Seuraa parhaita teknologiaosakkeita ja tee ostot harkitusti

Sijoittajan kannattaa seurata parhaiden teknologiayhtiöiden kurssiliikkeitä tuloskaudella. Voimakkaat kurssiliikkeet tarjoavat hyviä ostopaikkoja. Hajauta ostot aina useaan ajankohtaan. Parhaat teknologiaosakkeet säilyvät markkinaliidereinä myös jatkossa.

Edullisimmin teknologiaosakkeisiin voi sijoittaa eToron sijoitusalustalla. Ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin Netflix on myös yksi salkkumme sijoituksista. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujemme takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!

Voit ostaa Netflixin osaketta myös suoraan (Ticker: NFLX)

Netflixin on yksi tuhansista osakkeita, joita voit ostaa eTorosta ilman välityspalkkioita.

Katso Netflixin osakkeen tiedot eTorosta*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.startup lions


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


5.10.2022 13:35 | Sijoittaja.fi
Kolme sijoittajan tärkeintä tunnuslukua

Sijoittaja.fi:n katsaus IPO:ihin 5.10.2022 08:59 | Timo Heikkilä
Muutoksia Strategiamestari-mallisalkussa


Image


startup lions
Estateguru

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy