Netflixin liikevaihdon kasvu hidastui, mutta uusia tilaajia liki 6 milj.

Netflix artikkeli

Netflixin osake laski hieman Q2-tuloksen jälkeen. Liikevaihto jäi hieman ennusteista, mutta liikevoitto ylsi ennusteisiin. Netflixin tilaajamäärät jatkavat kuitenkin vahvassa kasvussa.

Julkaistu: 20.07.2023 Kirjoittaja:

analyysi Netflix osakkeet teknologiayhtiöt tulokset tuloskausi

Netflixin Q2-tulos oli pääosin odotusten mukainen

Suoratoistojätti Netflix julkaisi vuoden 2023 toisen kvartaalin tuloksena pörssin sulkeutumisen jälkeen 19.7. Osakekohtainen tulos oli reilusti ennusteita parempi, mutta liikevaihto jäi analyytikoiden ennusteista. Netflixin salasanojen jakamisen rajoittaminen on alkanut purra ja yhtiö sai 5,9 miljoonaa uutta tilaajaa kuluneella kvartaalilla. Liikevaihdon kasvu jäi kuitenkin analyytikoiden ja yhtiön omista ennusteista, mikä oli markkinoille pettymys. Kurssi kääntyi jälkipörssissä noin kahdeksan prosentin laskuun.

Netflixin tilaajamäärän kasvu harppasi

Netflixin tilaajamäärä otti aimo harppauksen vuoden toisella kvartaalilla. Vertailun vuoksi yhtiö sai ensimmäisellä kvartaalilla 1,75 miljoonaa uutta käyttäjää ja nyt tilaajamäärän kasvu oli yli kolminkertainen. Salasanojen jakamisen rajoittaminen on ollut analyytikoiden ja sijoittajien kiinnostuksen keskiössä, sillä yhtiöllä on ollut noin 100 miljoonaa käyttäjää, jotka eivät maksa palvelusta.

Netflixin tulosraportissa on nyt kolmatta kertaa mukana edullisempi mainoksia sisältävä suoratoistopalvelu. Microsoft toimii tässä palvelussa Netflixin kumppanina ja palvelu käynnistyi 12 maassa marraskuun alussa. Netflix ei ole erotellut uuden palvelun käyttäjiä tuloksessaan, joten ei ole tarkkaa tietoa moniko uudesta 5,9 miljoonasta käyttäjästä käyttää mainoksia sisältävää palvelua.

Netflix tosin mainitsi raportissa, että uuden palvelun liikevaihdon avaaminen olisi ”liian aikaista”. Tästä voi päätellä etteivät määrät ole vielä merkittäviä.

Netflixin 2023 Q2-tulos

Netflixin osakekohtainen tulos oli hieman ennusteista parempi. Liikevaihto jäi hieman yhtiön omista ennusteista. Netflix ennusti ensimmäisen kvartaalin raportissa liikevaihdon kasvavan noin 3,4 prosenttia. Analyytikot ennustivat 3,8 prosentin kasvua, mutta yhtiö liikevaihdon kasvu jäi noin kolmeen prosenttiin.

 • Liikevaihto 8,18 miljardia dollaria, kasvua vuoden takaiseen 3 %
 • Operatiivinen liikevoitto oli 1,82 miljardia (EBIT-% 22%)
 • Uusia tilaajia 5,9 miljoonaa, kasvua vuoden takaiseen 4,9 %, ennuste 2,3 miljoonaa.
 • EPS $3,29 analyytikoiden ennuste $2,86

Netflixin ohjeistus Q3:lle

Netflix ennustaa liikevaihdon kasvavan 8,5 miljardiin Q3:llä, jossa on noin 7 prosentin kasvu vuoden takaiseen verrattuna. Netflix ei anna enää ohjeistusta tilaajamäärien kehityksestä, mutta jatkaa tilaajamäärien ilmoittamista osavuosikatsauksien yhteydessä. Netflixillä on nyt 238 miljoonaa käyttäjää, joka on yli 16 miljoonaa käyttäjää enemmän kuin vuosi sitten.

Operativiisen liikevoiton Netflix ennakoi olevan vuoden toisella kvartaalilla noin 1,5-1,9 miljardia dollaria, joka on noin 200 miljoonaa enemmän kuin vuosi sitten. Yhtiön liikevoittoprosentiksi yhtiö ennustaa 22 prosenttia, joka on kolme prosenttiyksikköä enemmän kuin vuosi sitten.

Netflix laajentaa salasanojen ja tunnusten jakamisen rajoittamista

Netflixillä on erikoinen ongelma. Palvelulla on yli 238 miljoonaa käyttäjää, mutta Netflix on sallinut tilitietojensa jakamisen ystävien ja perheen kanssa. Arvioiden perusteella Netflixillä oli jopa 100 miljoonaa käyttäjää, jotka käyttävät suoratoistoa jonkun toisen salasanalla ja käyttäjätunnuksella. Netflix haluaa tälle lopun ja pyrkii siihen, että kaikki käyttäjät maksavat palvelun käytöstä.

Rajoitukset tulivat käyttöön laajemmin toisen kvartaalin aikana

Netflix testasi rajoituksia ensin neljässä maassa ja keräsi palautetta. Yhtiö laajensi rajoituksia toisen kvartaalin aikana muun muassa Yhdysvaltoihin. Suurin osa laajennuksista tuli voimaan toukokuussa. Yhtiön rajoitukset ovat voimassa noin 100 maassa ja niistä maista tulee noin 80 prosenttia Netflixin liikevaihdosta. Netflix olettaa rajoitusten tulosten näkyvän laajemmin vasta kolmannen kvartaalin raportissa.

Netflix ilmoitti, että rajoituksista saatavat tuotot näkyvät todennäköisesti enemmän Q3-raportin yhteydessä. Tämä näkyy myös siinnä että Netflix ennakoi liikevoiton olevan saman kuin vuosi sitten. Yhtiössä on paljon potentiaalia lisätä käyttäjämäärää merkittävästi, vaikka osa tästä on jo hinnoiteltu kurssiin.

Netflixin osake

Netflixin osake ehti laskea vuonna 2022 peräti 75 prosenttia ennen kuin kurssi kääntyi lievään nousuun. Kurssihuiput ovat yli 700 dollarissa. Laskun taustalla olivat heikot tulosjulkistukset ja tilaajamäärän lasku. Vuoden 2021 Q4:n jälkeen kurssi putosi yli 20 % ja 2022 Q1:n jälkeen 25 %. Pahimmat pelot ovat nyt jääneet taakse, sillä osake on noussut viime vuoden kesäkuun pohjilta huikeat 172 %. Yhtiön kurssi ei myöskään kääntynyt viime syksyllä muun markkinan mukana laskuun.

Netflix on hyvällä kasvu-uralla tilaajamäärien suhteen ja salasanojen jakamisen rajoittaminen lisää käyttäjiä entisestään. Netflixin kurssi on noussut vuoden 2023 alusta noin 60 prosenttia.

Tuloksen julkistamisen jälkeen kurssi kääntyi noin kahdeksan prosentin laskuun.

Netflixin kurssi

Netflix kurssi. Kuva: TradingView

Netflixin plussat ja miinukset

+ Yhtiön liikevaihto kasvaa ja yhtiö tekee tulosta

+ Mahdollisuus saada 100 miljoonaa ilmaista käyttäjää maksaviksi

+ Panostus pelistriimaukseen

+ Potentiaaliset mainostulot

+ Käyttäjämäärien lasku on loppunut ja kääntynyt jälleen kasvuun

– Koventunut kilpailu

– Inflaatio, joka näyttää vaikuttavan tilaajamäärien kehitykseen negatiivisesti alkuvuodesta

– Kasvu hidastunut

– Arvostusluvut ovat nousseet

Seuraa parhaita teknologiaosakkeita ja tee ostot harkitusti

Sijoittajan kannattaa seurata parhaiden teknologiayhtiöiden kurssiliikkeitä tuloskaudella. Voimakkaat kurssiliikkeet tarjoavat hyviä ostopaikkoja. Hajauta ostot aina useaan ajankohtaan. Parhaat teknologiaosakkeet säilyvät markkinaliidereinä myös jatkossa.

Edullisimmin teknologiaosakkeisiin voi sijoittaa eToron sijoitusalustalla. Ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin Netflix on myös yksi salkkumme sijoituksista. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujemme takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN! Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Voit ostaa Netflixin osaketta myös suoraan (Ticker: NFLX)

Netflixin on yksi tuhansista osakkeista, joita voit ostaa eTorosta ilman välityspalkkioita.

Katso Netflixin osakkeen tiedot eTorosta*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy