northcrypto

Analyysi: Netflixin tilaajamäärät odotuksia paremmat – kurssi nousuun

Netflixin osake nousi Q4-tuloksen jälkeen. Tilaajamäärät ovat hyvässä kasvussa. Osake on noussut Kesäkuun pohjilta jo 86 %. Lue tulosanalyysi!

Julkaistu: 20.01.2023 Kirjoittaja:

analyysi Netflix osakkeet teknologiayhtiöt tulokset tuloskausi

Netflixin tilaajamäärät yli 3 miljoonaa ennusteita paremmat

Netflixin tilaajamäärä kasvoi Q4:lla selkeästi odotettua enemmän. Yhtiö sai 7,66 miljoonaa uutta tilaajaa ja löi analyytikoiden, sekä yhtiön omat ennusteet (4,5 miljoonaa) heittämällä. Analyytikot ennustivat 4,57 miljoonaa uutta tilaajaa eli Netflix päihitti ennusteet yli kolmella miljoonalla. Q3 tulosjulkistuksen aikaan Netflix oli analyytikoiden ennusteita miljoona tilaajaa edellä, joten tahti on vain kiihtynyt. Vuoden 2022 Q1:llä Netflix menetti tilaajia ensimmäisen kerran yli kymmeneen vuoteen ja Q2 asiakkaiden menetys jatkui, mutta nyt suunta on kääntynyt.

Netflixin osaketta rankaistiin vuoden 2022 alkupuolella pörssissä armottomasti ja se oli pahimmillaan laskenut vuoden alusta jopa 75 %. Suunta on nyt kääntynyt ja viimeisen kuuden kuukauden aikana Netflixin kurssi on noussut lähes 50 %.

Netflixin tulosraportissa on nyt ensimmäistä kertaa mukana edullisempi mainoksia sisältävä suoratoistopalvelu. Microsoft toimii tässä palvelussa Netflixin kumppanina ja palvelu käynnistyi 12 maassa marraskuun alussa. Netflix tosin ei ole erotellut uuden palvelun käyttäjiä tuloksessaan.

Netflixin Q4-tulos

Netflixin osakekohtainen tulos oli rajusti ennusteita heikompi. Syy on euromääräiseen velkaan liittyvä alaskirjaus. Euro vahvistui vuoden viimeisen kvartaalin aikana suhteessa dollariin lähes 10 %.

 • Liikevaihto 7,85 miljardia dollaria, analyytikoiden ennuste 7,85 miljardia dollaria
 • Operatiivinen liikevoitto oli 550 miljoonaa (EBIT-% 7 %)
 • Uusia tilaajia 7,66 miljoonaa, analyytikoiden ennuste 4,57 miljoonaa
 • EPS $0,12 analyytikoiden ennuste $0,45

Yhtiön oma ennuste liikevaihdon suhteen ylsi ennusteisiin. Q3:lla Netflix ennakoi liikevaihdon olevan vuoden viimeisellä neljänneksellä 7,8 miljardia dollaria.

Netflix ennustaa liikevaihdon kasvavan 2023 Q1:llä noin 4 %, joka on hieman analyytikoiden 3,7 % ennustetta korkeampi. Netflix ei anna enää ohjeistusta tilaajamäärien kehityksestä, mutta jatkaa tilaajamäärien ilmoittamista osavuosikatsauksien yhteydessä. Kasvuluku on melko köykäinen ottaen huomioon, että Netflixin pitäisi olla kasvuyhtiö.

Netflix rajoittaa tänä vuonna salasanojen jakamista

Netflixillä on erikoinen ongelma. Palvelulla on yli 230 miljoonaa käyttäjää, mutta Netflix on sallinut tilitietojensa jakamisen ystävien ja perheen kanssa. Arvion perusteella palvelulla on 100 miljoonaa käyttäjää, jotka käyttävät suoratoistoa jonkun toisen salasanalla. Netflix haluaa tälle lopun ja pyrkii siihen, että kaikki käyttäjät maksavat palvelun käytöstä.

Netflix ilmoitti Q4 tulosjulkistuksen yhteydessä, että uudet rajoitukset tulevat voimaan ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Yhtiö ennustaa käyttäjämäärän kasvavan kun useat käyttäjät, jotka eivät ole aiemmin palvelusta maksaneet siirtyvät maksaviksi asiakkaiksi.

Netflixin osake nosteessa

Netflixin osake ehti laskea vuonna 2022 peräti 75 prosenttia ennen kuin kurssi kääntyi lievään nousuun. Kurssihuiput ovat yli 700 dollarissa. Laskun taustalla olivat heikot tulosjulkistukset. Vuoden 2021 Q4:n jälkeen kurssi putosi yli 20 % ja 2022 Q1:n jälkeen 25 %. Pahimmat pelot ovat nyt jääneet taakse, sillä osake on noussut kesäkuun pohjilta huikeat 86 %. Yhtiön kurssi ei myöskään kääntynyt syksyllä muun markkinan mukana laskuun.

Netflix on hyvällä kasvu-uralla tilaajamäärien suhteen ja salasanojen jakamisen rajoittaminen todennäköisesti lisää käyttäjiä entisestään. Netflixin kurssi on noussut Q3 tulosjulkistuksen jälkeen (18.10.) yli 31 %.

Tradingview Netflix osake
Netflix kurssi 1v ajalta. Kuva: Tradingview

Netflix kurssi kääntyi jälkipörssissä yli 7 % nousuun Q4-tulosjulkistuksen jälkeen. Markkinat odottivat heikompaa tulosta, sillä yhtiön kurssi oli yli kolmen prosentin laskussa ennen tulosjulkistusta.

Netflixin plussat ja miinukset

+ Yhtiön liikevaihto kasvoi ja yhtiö tekee tulosta

+ Mahdollisuus saada 100 miljoonaa ilmaista käyttäjää maksaviksi

+ Panostus pelistriimaukseen

+ Potentiaaliset mainostulot

+ Käyttäjämäärien lasku on loppunut ja kääntynyt jälleen kasvuun

– Koventunut kilpailu

– Inflaatio, joka näyttää vaikuttavan tilaajamäärien kehitykseen negatiivisesti alkuvuodesta

– Valuuttakurssit painavat yhtiön tulosta

– Arvostusluvut ovat nousseet

Seuraa parhaita teknologiaosakkeita ja tee ostot harkitusti

Sijoittajan kannattaa seurata parhaiden teknologiayhtiöiden kurssiliikkeitä tuloskaudella. Voimakkaat kurssiliikkeet tarjoavat hyviä ostopaikkoja. Hajauta ostot aina useaan ajankohtaan. Parhaat teknologiaosakkeet säilyvät markkinaliidereinä myös jatkossa.

Edullisimmin teknologiaosakkeisiin voi sijoittaa eToron sijoitusalustalla. Ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin Netflix on myös yksi salkkumme sijoituksista. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujemme takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!

Voit ostaa Netflixin osaketta myös suoraan (Ticker: NFLX)

Netflixin on yksi tuhansista osakkeista, joita voit ostaa eTorosta ilman välityspalkkioita.

Katso Netflixin osakkeen tiedot eTorosta*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy