Netflixin tulos löi ennusteet – kurssi yli 12 prosenttin nousuun

Netflixin sai kolmannella kvartaalilla yli 8,6 miljoonaa uutta käyttäjää. Yhtiö löi analyytikoiden ennusteet ja jatkaa vahvalla kasvu-uralla. Netflixin kurssi nousi jälkipörsissä yli 12 prosenttia.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Netflixin sai kolmannella kvartaalilla yli 8,6 miljoonaa uutta käyttäjää. Yhtiö löi analyytikoiden ennusteet ja jatkaa vahvalla kasvu-uralla. Netflixin kurssi nousi jälkipörsissä yli 12 prosenttia.

Netflixin Q3-tulos oli pääosin odotusten mukainen

Suoratoistojätti Netflix julkaisi vuoden 2023 kolmannen kvartaalin tuloksena pörssin sulkeutumisen jälkeen 18.10.. Osakekohtainen tulos oli ennusteita parempi ja liikevaihto ylsi ennusteisiin. Netflixin salasanojen jakamisen rajoittaminen on alkanut purra yhä vahvemmin ja yhtiö sai 8,6 miljoonaa uutta tilaajaa kuluneella kvartaalilla.

Netflixin kurssi oli laskenut syyskuun alusta yli 23 prosenttia ennen tulosjulkistusta. Odotuksia parempi kova tulos sai kurssin yli 12 prosentin nousuun jälkipörsisssä.

Netflixin tulos on erinomainen haastavassa markkinatilanteessa. Yhdysvalloissa on ollut viimeisen puolen vuoden aikana laajoja näyttelijöiden ja käsikirjoittajien lakkoja.

Yhtiö ilmoitti tulosjulkistuksen yhteydessä nostavansa hintoja parantaakseen kannattavuutta.

Netflixin tilaajamäärän kasvu jatkuu vahvana

Netflixin tilaajamäärän kasvu on erittäin hyvällä uralla. Yhtiö sai 8,6 miljoonaa uutta tilajaa ja otti aimo harppauksen vuoden kolmannella kvartaalilla. Vertailun vuoksi yhtiö sai ensimmäisellä kvartaalilla 1,75 miljoonaa uutta käyttäjää ja toisella kvartaalilla 5,9 miljoonaa.

Salasanojen jakamisen rajoittaminen on ollut analyytikoiden ja sijoittajien kiinnostuksen keskiössä, sillä yhtiöllä on ollut noin 100 miljoonaa käyttäjää, jotka eivät maksa palvelusta.

Netflixin tulosraportissa on nyt neljättä kertaa mukana edullisempi mainoksia sisältävä suoratoistopalvelu. Microsoft toimii tässä palvelussa Netflixin kumppanina ja palvelu käynnistyi 12 maassa vime vuodenmarraskuun alussa. Netflix ei ole erotellut uuden palvelun käyttäjiä tuloksessaan, joten ei ole tarkkaa tietoa moniko uudesta 8,6 miljoonasta käyttäjästä käyttää mainoksia sisältävää palvelua.

Käyttäjäkohtainen liikevaihto laskussa

Netflix kuitenkin mainitsi, että mainospalveluiden käyttäjämäärät kasvoivat yli 70 prosenttia edelliseen kvartaaliin verrattuna, mutta yhtiö ei eritellyt tarkkoja lukumääriä.

Netflixin käyttäjäkohtainen liikevaihto laski prosentin. Tämä johtuu yhtiön mukaan monesta seikasta, muun muassa siitä että yhä suurempi osa yhtiön uusista käyttäjistä tulee matalamman kustannustason maista kuten Intiasta, jossa kuukausiveloitus Netflixistä on pienempi kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa. Toisaalta myös mainospalvelun käyttäjien kasvu osaltaan selittää tätä kehitystä.

Käyttäjäkohtaisen liikevaihdon maltillinen lasku oli yhtiön omien ennusteiden mukainen.

Netflixin 2023 Q3-tulos

Netflixin osakekohtainen tulos oli hieman ennusteista parempi. Liikevaihto oli yhtiön oman ennusteen, sekä analyytikoiden ennusteen mukainen. Netflix ennusti toisen kvartaalin raportissa liikevaihdon olevan noin 8,5 miljardia dollaria, joka tarkoittaa seitsemän prosentin kasvua. Neflixin toteutunut kasvu oli lopulta hieman ennustetta parempi ollen 7,8 prosenttia. Netflixin tulosta tuki myös valuuttakurssimuutokset.

 • Liikevaihto 8,54 miljardia dollaria, analyytikoiden ennuste 8,54 miljardia dollaria
 • Operatiivinen liikevoitto oli 1,91 miljardia (EBIT-% 22,4 %), Liikevoitto kasvoi yli 25 % vuoden takaiseen verrattuna
 • Uusia tilaajia 8,76 miljoonaa, kasvua vuoden takaiseen 10,8 prosenttia, analyytikoiden ennuste oli 5,49 miljoonaa
 • EPS: $3,73 analyytikoiden ennuste $3,49

Netflixin ohjeistus Q4:lle

Netflix ennustaa liikevaihdon kasvavan 8,7 miljardiin vuoden viimeisellä kvartaalilla, jossa on 10,7 prosentin kasvu vuoden takaiseen verrattuna. Netflix ei anna ohjeistusta tilaajamäärien kehityksestä, mutta jatkaa tilaajamäärien ilmoittamista osavuosikatsauksien yhteydessä. Netflixillä on nyt 247,15 miljoonaa käyttäjää, joka on yli 24 miljoonaa käyttäjää enemmän kuin vuosi sitten. Analyytikot odottivat yhtiön kokonaiskäyttäjämäärän olevan 243,88 miljoonaa.

Operativiisen liikevoiton Netflix ennakoi olevan noin 1,16 miljardia dollaria, joka on noin 610 miljoonaa enemmän kuin vuosi sitten. Yhtiön liikevoittoprosentiksi yhtiö ennustaa 13,3 prosenttia, joka on yli kuusi prosenttiyksikköä enemmän kuin vuosi sitten.

Netflix laajentaa salasanojen ja tunnusten jakamisen rajoittamista

Netflixillä on erikoinen ongelma. Palvelulla on yli 247 miljoonaa käyttäjää, mutta Netflix on sallinut tilitietojensa jakamisen ystävien ja perheen kanssa. Arvioiden perusteella Netflixillä oli jopa 100 miljoonaa käyttäjää, jotka käyttävät suoratoistoa jonkun toisen salasanalla ja käyttäjätunnuksella. Netflix haluaa tälle lopun ja pyrkii siihen, että kaikki käyttäjät maksavat palvelun käytöstä.

Rajoitukset tulivat käyttöön laajemmin toisen ja kolmannen kvartaalin aikana

Netflix testasi rajoituksia ensin neljässä maassa ja keräsi palautetta. Yhtiö laajensi rajoituksia toisen kvartaalin aikana muun muassa Yhdysvaltoihin. Suurin osa laajennuksista tuli voimaan toukokuussa. Yhtiön rajoitukset ovat voimassa noin 100 maassa ja näistä maista tulee noin 80 prosenttia Netflixin liikevaihdosta.

Netflix ilmoitti edellisen osavuosikatsauksen yhteydessä, että rajoituksista saatavat tuotot näkyvät todennäköisesti enemmän Q3-raportin yhteydessä. Näin myös kävi sillä käyttäjämäärä kasvoi merkittävästi.

Netflixin tulos visualisoituna

Netflixin tulos visualisoituna

Netflixin tulos visualisoituna. Kuva: App Economy Insights

Netflixin osake

Netflixin osake oli noussut ennen tulosjulkistuksen kurssireaktiota vuoden 2023 alusta noin 17 prosenttia, mutta ollut viime kuukausina alamäessä. Osakekurssin vahva nousu jälkipörssissä paikkaa syyskuun alusta alkanutta laskua.

Netflixin kurssi 12 kuukauden ajalta

Netflix kurssi 12 kuukauden ajalta. Kuva: TradingView

Netflixin plussat ja miinukset

+ Yhtiön liikevaihto kasvaa ja yhtiö tekee tulosta

+ Mahdollisuus saada 100 miljoonaa ilmaista käyttäjää maksaviksi

+ Panostus pelistriimaukseen

+ Potentiaaliset mainostulot

+ Käyttäjämäärien lasku on loppunut ja kääntynyt jälleen kasvuun

+ Yhdysvaltojen ulkopuolelta tuleva kasvu

– Koventunut kilpailu

– Inflaatio, joka näytti vaikuttavan tilaajamäärien kehitykseen negatiivisesti alkuvuodesta

– Nousevat hinnat

– Arvostusluvut ovat nousseet

Seuraa parhaita teknologiaosakkeita ja tee ostot harkitusti

Sijoittajan kannattaa seurata parhaiden teknologiayhtiöiden kurssiliikkeitä tuloskaudella. Voimakkaat kurssiliikkeet tarjoavat hyviä ostopaikkoja. Hajauta ostot aina useaan ajankohtaan. Parhaat teknologiaosakkeet säilyvät markkinaliidereinä myös jatkossa.

Edullisimmin teknologiaosakkeisiin voi sijoittaa eToron sijoitusalustalla. Ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin Netflix on myös yksi salkkumme sijoituksista. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujemme takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN! Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Voit ostaa Netflixin osaketta myös suoraan (Ticker: NFLX)

Netflixin on yksi tuhansista osakkeista, joita voit ostaa eTorosta ilman välityspalkkioita.

Katso Netflixin osakkeen tiedot eTorosta*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Kempower matkalla kohti IPO-hintaa?
Vastuullinen sijoittaminen – miten löydän sijoituskohteet?
Markkinaympäristö: Yhdysvaltojen inflaatiotahti jatkoi laskussa
Sijoittajan valinnat