treebuddy

Analyysi: Netflixin osake romahti Q1/2022 tulosjulkistuksen jälkeen

Netflixin osake romahti jälkimarkkinoilla. Tilaajamäärien lasku säikäytti markkinat. Pystyykö yhtiö palaamaan takaisin kasvun tielle. Lue tulosanalyysi!

Julkaistu: 20.04.2022 Kirjoittaja:

analyysi Netflix osakkeet teknologiayhtiöt tulokset

Netflixin tilaajamäärä laski ensi kertaa vuosikymmeneen

Netflix kertoi Q1-tulosjulkistuksessa menettäneensä tilaajia ensimmäisen vuosineljänneksen aikana, mikä on ensimmäinen tilaajamäärän lasku yli kymmeneen vuoteen. Netflix on “stay home” -osake ja nyt pandemian väistyessä ihmiset viettävät vähemmän aikaa kotona, mikä näyttää vaikuttavan negatiivisesti tilaajamäärien kehitykseen. Markkinat rankaisevat armottomasti “stay home” -osakkeita, joiden suoritus ei yllä odotuksiin pandemiavapaassa markkinassa. Netflixin osake laski yli 25 % jälkipörssissä.

Netflix raportoi 200 000 tilaajan menetyksestä Q1:llä ja ennusti peräti 2 miljoonan tilaajan menetyksen toiselle neljännekselle. Netflixin oma ennuste Q1:lle oli 2,5 miljoonaa uutta tilaajaa. Myös Q2-ennuste oli shokki markkinoille. Yhteensä markkinat odottivat Q1:ltä ja Q2:lta 5 miljonaa uutta tilaajaa ja lopputulema oli 2,2 miljonaan tilaajan tappio.

Netflixillä on 100 miljoonaa käyttäjää, jotka eivät maksa palvelusta

Netflixillä on erikoinen ongelma. Palvelulla on 222 miljoonan käyttäjää, mutta Netflix on sallinut tilitietojensa jakamisen ystävien ja perheen kanssa. Arvion perusteella palvelulla on 100 miljoonaa käyttäjää, jotka käyttävät suoratoistoa jonkun toisen salasanalla. Nyt Netflix haluaa tälle lopun ja haluaa, että kaikki käyttäjät maksavat palvelun käytöstä.

Netflix on pitkään vastustanut mainoksia suoratoistopalvelussaan, mutta nyt se on “avoin” tarjoamaan halvempaa palvelua, joka sisältää mainoksia, toimitusjohtaja Reed Hastings sanoi konferenssipuhelussa tulosjulkistuksen jälkeen. Tämä tarjoaa yhtiölle yhden mahdollisuuden lisätä liikevaihtoa.

Netflixin Q1-tulos

Netflixin kasvu heikkeni. Myös kannattavuus heikkeni, mutta EPS ylitti analyytikkojen ennusteet. Kasvu oli pettymys yhtiön johdolle ja sitä selitettiin inflaatiolla, kilpailulla, palvelun lopettamisella Venäjällä (-0,7 miljoonaa tilaajaa) sekä tilitietojen jakamisella. Netflix kertoi tekevänsä toimenpiteitä palatakseen takaisin kasvun tielle.

  • Liikevaihto 7,87 miljardia dollaria (kasvu 9,8 %)
  • Operatiivinen liikevoitto oli 1,97 miljardia dollaria (EBIT-% 25,1 %).
  • Tilaajamäärä 221,6 miljoonaa, ennuste 224,5 miljoonaa
  • EPS 3,53$ (vertailukausi 3,75$), ennuste 2,89$.

Netflix ohjasi 2022 toiselle vuosineljännekselle liikevaihdon olevan 8,1 miljardia dollaria, mikä merkitsee 9,7 prosentin kasvua, 3,00 $ EPS:iä 219,6 miljoonaa tilaajaa, mikä merkitsee 2 miljoonan tilaajan laskua Q1:stä.

Koko vuodelle Netflix uskoo operatiivisen liikevoittomarginaalin olevan 19-20 prosenttia liikevaihdosta.

Netflixin osake romahti

Netflixin osake putosi jo toistamiseen tulosjulkistuksen jälkeen. Q4:n jälkeen hinta putosi yli 20 % ja nyt Q1:n jälkeen 25 %. Osakkeen 52 viikon huiput ovat 700 dollaria, josta kurssi on laskenut nyt 63 %. Viimeksi kurssi on ollut näin alhaalla vuonna 2018.

Netflixin plussat ja miinukset

+ Yhtiön liikevaihto kasvoi ja yhtiö tekee tulosta

+ Arvostusluvut ovat laskeneet melko houkuttelevalle tasolle

+ Mahdollisuus saada 100 miljoonaa ilmaista käyttäjää maksaviksi

+ Panostus pelistriimaukseen

+ Potentiaaliset mainostulot

– Tilaajamäärien lasku ja heikkenevä ennuste

– Koventunut kilpailu

– Inflaatio, joka näyttää vaikuttavan tilaajamäärien kehitykseen negatiivisesti

– Analyytikot leikkaavat liikevaihto ja tulosennusteita, mikä heikentää arvostuslukuja

Seuraa parhaita teknologiaosakkeita ja tee ostot harkitusti

Sijoittajan kannattaa seurata parhaiden teknologiayhtiöiden kurssiliikkeitä tuloskaudella. Voimakkaat kurssiliikkeet tarjoavat hyviä ostopaikkoja. Hajauta ostot aina useaan ajankohtaan. Parhaat teknologiaosakkeet säilyvät markkinaliidereinä myös jatkossa.

Edullisimmin teknologiaosakkeisiin voi sijoittaa eToron sijoitusalustalla. Ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!

*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla. Nollapalkkiot eivät koske lyhyitä tai vivutettuja positioita. Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Muita maksuja voidaan soveltaa. Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 75% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Kryptovaluuttojen arvo saattaa vaihdella paljon, ja näin ollen ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Kaupankäyntiä kryptovaluutoilla ei valvota EU-säädöskehyksen puitteissa. Pääomasi on vaarassa.treebuddy


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kiinnostavimmat osakeideat Suomesta -webinaari

Image


treebuddy
BSS merkintäoikeusanti

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy