northcrypto

Viisi houkuttelevaa osakeindeksiä maailmalta

Indeksisijoittamisen suosio kasvaa ja vaihtoehtoja on paljon tarjolla. Indeksiin voi sijoittaa rahastoilla ja ETF:illä. Tässä viisi indeksivalintaamme nykyiseen markkinatilanteeseen Indeksityökalua hyödyntäen.

Julkaistu: 27.06.2020 Kirjoittaja:

ETF indeksisijoittaminen indeksityökalu osakkeet sijoitusideat

Indeksityökalu helpottaa indeksivalinnassa

Indeksisijoittamisen suosio kasvaa. Indeksien mukaisesti voi sijoittaa mm. rahastoilla ja ETF:illä. Indekseissä on eroja ja sitä varten olemme kehittäneet Indeksityökalun, joka pisteyttää osakeindeksit kuuden faktorin perusteella:

 • Momentti
 • Riski
 • Laatu
 • Arvostus suhteessa historiaan
 • Kasvu
 • Osinko.

Kokonaispisteet lasketaan faktoreiden painotettuna keskiarvona, joka on skaalattu asteikolle 1-100. Mitä suurempi pisteluku, sitä houkuttelevampi indeksi on sijoituskohteena suhteessa muihin indekseihin.

Indeksityökalun avulla sijoittaja saa helposti tiedon siitä, mille maantieteelliselle alueelle tai toimialalle kannattaisi juuri nyt sijoittaa. Työkalun avulla voi myös etsiä omaan sijoitustyyliinsä sopivia indeksejä, kuten arvostuslukujen perusteella edullisimpia indeksejä, matalariskisiä indeksejä tai osinkoindeksejä. Jokaisen sijoittajan on mahdollista löytää itselleen houkuttelevin sijoituskohde maailmalta.

Viisi houkuttelevaa osakeindeksiä maailmalta

Valitsimme viisi houkuttelevaa osakeindeksiä maailmalta: kaksi kehittyneiltä markkinoilta, yksi poiminta kehittyviltä markkinoilta ja kaksi houkuttelevinta toimialaa. Osakeindeksit on valittu pisteytyksen perusteella, mutta siten, ettei indeksien välillä ole suurta päällekkäisyyttä.

Valintamme viideksi houkuttelevimmaksi osakeindeksiksi maailmalta ovat:

 1. Kiinalaiset yhtiöt (CSI 300)
 2. Yhdysvaltalainen terveydenhuoltosektori
 3. Yhdysvaltalaiset yhtiöt (S&P 500)
 4. Yhdysvaltalainen informaatioteknologiasektori
 5. Japanilaiset yhtiöt (TOPIX)

Näistä valinnoista yhdysvaltalainen informaatioteknologiasektori on tuottanut parhaiten. Erittäin volatiili kiinalaisten yhtiöiden CSI 300 -indeksi tulee hyvänä kakkosena.

Tutustu ETF-työkaluun!

Sijoittajan taulukot ja tehokkaat ETF:t

Käymme jäsenille suunnatussa osiossa tarkemmin läpi osakeindeksien pisteytystä, ominaisuuksia ja riskejä. Lisäksi osiossa ovat tehokkaat ETF:t, joilla osakeindekseihin voi sijoittaa. Liity jäseneksi!

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Parhaimmat kokonaispisteet saavat kiinalaiset yhtiöt ja yhdysvaltalainen terveydenhuoltosektori. Luonnostaan matalariskinen terveydenhuoltosektori saa taas täydet pisteet kokonaisriskistä ja laadusta, mutta kärsii heikommasta kasvusta. Heikoimmat pisteet kasvusta saa japanilaiset yhtiöt. Muut osa-alueet japanilaisilla osakkeilla ovat vähintään kohtalaisella tasolla.

Informaatioteknologiasektorin osakkeet ovat erittäin kalliita suhteessa historiaan ja saavat huonoimmat pisteet osingosta. Useat kasvavat informaatioteknologiasektorin osakkeet eivät maksa osinkoa, millä on heikentävä vaikutus osinkopisteytykseen.

Arvostusluvut

Voimakkainta tuloksen kasvua ennustetaan yhdysvaltalaiselle teknologiasektorin osakkeille ja japanilaisille yhtiöille. Molemmilla EPS:n 3-5v kasvuennuste on yli 12 % vuodessa. Arvostusluvullisesti kallein sektori on yhdysvaltalainen teknologiasektori: esimerkiksi hinta per tasearvo (8,6) on omassa luokassaan verrattuna muihin indekseihin ja P/S-kerroin on moninkertainen japanilaisiin yhtiöihin verrattuna.

Halvimmat arvostusluvut ovat kiinalaisilla yhtiöillä. Myös japanilaiset yhtiöt ovat absoluuttisesti tarkasteltuna huokeita, mutta verrattuna molempien indeksien historiaan kiinalaiset osakkeet ovat edullisemmalla tasolla.

Indekseihin sopivat ETF:t

Indeksityökalusta löytää suoraan linkin tehokkaaseen ETF:ään, jolla indeksiin voi sijoittaa. Alla olevassa kuvassa olemme syöttäneet ETF:ien nimet ETF-työkaluun. Valitut tehokkaat ETF:t ovat kaikki Euroopassa listattuja ja suomalaisen yksityissijoittajan saatavilla.

[/groups_member]

Löydä tehokkaimmat ETF:t tuhansien ETF:ien joukosta!

ETF-työkalun avulla ETF:ien vertailu ja valinta on helppoa. Mukana yli 3 000 ETF:ää. Löydät työkalusta myös valitsemiamme valmiita ETF-ideoita ja mallisalkkuja.

Tutustu ETF-työkaluun!


northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy