Haastattelussa Iso-Kallan Panimon johto

Iso-Kallan Panimo on nopeasti ja vakaasti kasvanut pienpanimo Kuopiosta. Yhtiöllä on käynnissä osakeanti. Haastattelimme yhtiön johtoa, joka vastaa sijoittajien kysymyksiin.

Julkaistu: 29.03.2018 Kirjoittaja:

arvostustasot Iso-Kallan panimo osakkeet suorat sijoituskohteet

Iso-Kallan Panimolla on käynnissä osakeanti, jossa minimitavoite on 100 080 euroa. Kierros on lähtenyt hyvin käyntiin ja siitä on täyttynyt 30 %. Lue aiempi analyysi kierroksesta tästä.

Tutustu osakeantiin tästä!

Sijoittajien kysymyksiin vastasi Iso-Kallan Panimon markkinoinnista, myynnistä ja tuotekehityksestä vastaava Pasi Pelkonen.

Mikä on Iso-Kallan Panimo?

Kuopiolainen juomien valmistaja, jonka tuotteisiin kuuluu oluet, limonadit ja long drinkit.

Miten yhtiö on kehittynyt

Panimo on kasvanut joka vuosi ja käytännössä kaikki liikevoitto on sijoitettu yrityksen kasvuun. Investoinnit ovat mahdollistaneet tuotannon viisinkertaistamisen alkuperäisestä 20 000 litra/vuosi kapasiteetista tähän päivään.
Yhtiön käyttökate on selvästi positiivinen. Vuosittainen liikevoitto ollut kuitenkin nollan tienoilla investointien vuoksi.0

Miltä yhtiön tulevaisuus näyttää?

Yhtiö on edelleen hyvällä kasvusuunnalla, sopimus S-ketjun valtakunnallisen jakelun kanssa alkoi vuoden vaihteesta ja Keskon kanssa sopimus on viimeistelyä vaille. Alkoon olemme myös saaneet myytyä useampia tuotteita tälle vuodelle ja Alkon vakiovalikoimiin kuuluu kolme tuotetta tällä hetkellä. Long Drinkeissä ja limonadeissa on myös selkeästi valtavasti kasvupotentiaalia ja näihin tuotteisiin satsaamme jo nyt huomattavasti enemmän. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu myös tisleiden valmistus.

Missä panimo on viiden vuoden päästä?

Vuonna 2020 Iso-Kallan Panimo valmistaa 300 000 litraa oluita, 20 000 litraa Long Drinkejä sekä limonadeja ja tisleitä tämän päälle.
Kolmen vuoden päästä valmistuskapasiteetti on kolminkertainen nykyiseen ja tästä on tarkoitus kasvaa edelleen kohti puolen miljoonan litran valmistusta. Viiden vuoden päästä panimo on monipuolinen juomien valmistaja, jonka tuotteisiin kuuluu oluet, long drinkit, limonadit, tisleet (ja siiderit).

Miksi panimo on aloittanut osakeannin?

Tähän asti panimo on kasvattanut kapasiteettiaan omalla kassavirralla, tämä on hidas tapa kasvuun ja nyt aloitetulla osakeannilla pyrimme tekemään yhden suuremman kasvuloikan. Samalla haluamme saada ihmisiä osallistettua panimomme toimintaan ja heidät tuntemaan olevansa osa (paikallista) panimoa ja sen toimintaa.

Mihin osakeannin varat käytetään ja aikooko yhtiö maksaa tulevaisuudessa osinkoa?

Osakeannin varat käytetään tuotantokapasiteetin kasvattamiseen, uusiin tiloihin, tislaustoiminnan aloittamiseen sekä viennin käynnistämiseen.
Yhtiö aikoo jakaa osinkoa tulevaisuudessa.

Miksi panimoon kannattaa sijoittaa?

Jos haluat olla osa vakaasti kasvavaa pienpanimoa ja olla kehittämässä sen toimintaa tulevaisuudessa, panimoon kannattaa sijoittaa. Sijoittajille on luvassa tuotteita, joita ei muualta saada ja pääsevät myös osalliseksi panimon toimintaa. Tulevaisuudessa panimo voi olla myös hyvä osingonmaksaja.
Tutustu osakeantiin tästä!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
TrialboxSijoita maailman parhaisiin teknologiayhtiöihin helposti TUTUSTU SALKKUIHIN

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy