Osallistu osakeantiin!

Mitä on digitaalinen varainhoito? – Vastaa Sijoittaja.fi:n kyselyyn!

Digitaalinen varainhoito on sijoitusalan kuuma trendi maailmalla. Sijoittajia houkuttavat entistä parempi palvelukokemus, edulliset kustannukset ja sijoitusten automatisointi. Millaisena sinä näet varainhoidon tulevaisuuden?

Julkaistu: 06.09.2017 Kirjoittaja:

varainhoito

Vastaa kyselyyn: Digitaalinen Varainhoito

Maailma digitalisoituu kiihtyvällä vauhdilla, ja jatkuvalla teknologian kehityksellä on ollut suunnaton vaikutus jokapäiväiseen elämäämme.

Digitaalinen murros on muuttanut myös sijoittamista. Perinteisesti suora sijoittaminen oli hankalaa, ja kaikki toimeksiannot piti hoitaa pankissa tai puhelimen välityksellä. Rahastot tarjosivat tavallisille säästäjille mahdollisuuden saada ammattimaisesti hoidettu salkku pienellä pääomalla. Tämä kaikki muuttui halpojen nettivälittäjien vallatessa sijoitusalaa. Suorasta sijoittamisesta tuli nopeasti helppoa ja halpaa, ja kalliiden rahastojen rinnalle ilmestyi kustannustehokkaita ETF-rahastoja.

Sijoitusalan seuraava suuri muutos nähdään varainhoitoalalla.

Mitä on digitaalinen varainhoito?

Digitaalinen varainhoito tarkoittaa verkossa tai aplikaationa toimivia palveluita, joiden avulla säästäjä voi tehdä oman sijoitussuunnitelman ja palvelu ehdottaa valmista salkkuratkaisua. Palveluissa käytetyt instrumentit ovat poikkeuksetta kustannustehokkaita ETF-rahastoja. Säästäjä saa esimerkiksi kymmenellä ETF-rahastolla toteutetun salkun, johon voi helposti sijoittaa palvelun kautta ja seurata salkun kehittymistä. Digitaalisten varainhoitopalveluiden hallinnoimat varat ovat 20 miljardia dollaria ja niiden on ennustettu kasvavan 500 miljardiin dollariin vuoteen 2020 mennessä.

Erona mediassa usein puhuttuihin automaattisiin ”robo-advisoreihin”, digitaalisissa varainhoitopalveluissa asiakas ei ole oman onnensa nojassa. Digitaalisissa varainhoitopalveluissa saat halutessasi henkilökohtaista sijoitusneuvontaa ja tukea esimerkiksi puhelimitse, verkkotapaamisella tai chatin kautta. Sijoitusneuvoja voi auttaa sinua henkilökohtaisesti esimerkiksi pitkän aikavälin säästö- ja sijoitussuunnitelman rakentamisessa ja sijoitussuunnitelmassasi pysymisessä vaikeina aikoina kuten markkinakriiseissä.

Varainhoidon tulevaisuus

Tulevaisuuden digitaaliset varainhoitopalvelut tarjoavat yksilöllisen ratkaisun, hyvän palvelukokemuksen, 24/7-läsnäolon ja tavoitettavuuden, jatkuvan seurannan ja raportoinnin paikasta riippumatta sekä hyvän tuoton alhaisin kustannuksin. Aiomme Sijoittaja.fi:ssä olla tässä muutoksessa mukana.

Millaisena sinä näet varainhoidon tulevaisuuden?

Auta meitä kehittämään sijoitusalan tulevaisuutta. Osallistu Sijoittaja.fi:n lyhyeen kyselyyn Digitaalisesta Varainhoidosta. Arvomme joka viidennelle kyselyyn osallistuneelle kuukauden Sijoittaja.fi-jäsenyyden.

 

Vastaa kyselyyn: Digitaalinen VarainhoitoOsallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy