Osallistu osakeantiin!

Passiivista tuloa kuukausittain? – Näin se onnistuu

Passiivinen tulo antaa sinulle vapauden tehdä juuri niitä asioita, joista oikeasti nautit. Artikkelin lopussa yksityiskohtaiset ohjeet ja valitsemamme parhaat ETF-rahastot, joilla voit luoda itsellesi tasaiset työstä riippumat tulot.

Julkaistu: 30.08.2017 Kirjoittaja:

ETF osinkoyhtiöt sijoitusideat

Passiivista tuloa osinkostrategialla

Passiivinen tulo on aidosti työstä riippumatonta tuloa. Se on rahaa, jota saat myös silloin, kun et aktiivisesti työskentele.

Hyvä keino saada täysin passiivista jatkuvaa tuloa sijoittamalla on passiivinen osinkostrategia, jossa ostat osinkoja maksavia osakkeita tai ETF-rahastoja ja sitten jätät omistuksesi rauhaan. Noudattamalla passiivista osinkostrategiaa sinun ei tarvitse ”tappaa lypsävää lehmää” myymällä osuuksiasi. Voit keskittyä vain nauttimaan säännöllisesti ja automaattisesti tilillesi kilahtavista passiivisista tuloista.

Osinkosijoittamisen edut

Passiivisena tulona saatavat osinkovirrat ovat suhteellisen tasaisia verrattuna osakekursseihin, jotka heiluvat ylös-alas markkinasuhdanteiden mukana. Osinkosijoittajan ei tarvitse välittää markkinaheilahteluista. Hän seuraa passiivisen tulon eli osinkovirran kehitystä. Osinkovirran kasvaessa passiivinen tulo nousee ja osakekurssien kehitys on toissijaista.

Tasainen osinkojen tuoma passiivinen tulo tarjoaa lisäksi mahdollisuuden sijoittaa enemmän osakemarkkinoille silloin, kun ”veri virtaa kaduilla” ja osakkeet ovat halpoja. Näin osinkosijoittaja pystyy hyödyntämään markkinalaskujen tarjoamat ostopaikat tehokkaasti.

Passiivista tuloa ja parempaa tuottoa osinkostategialla

Tasaisen osingonmaksun tarjoaman passiivisen tulon lisäksi osinkostrategia tarjoaa houkuttelevia tuottomahdollisuuksia. Alla olevasta kuvaajasta nähdään, miten osinkostrategia on noin 30 vuoden tarkasteluperiodilla tuottanut selvästi markkinaindeksiä paremmin ja vieläpä hieman alhaisemmalla riskillä.

Passiivista tuloa osinkostrategialla. Osinkostrategia on historiallisesti voittanut markkinaindeksin selvällä erolla.

Huonot, kannattamattomat ja spekulatiiviset yhtiöt, joiden mahdolliset tulot siintävät kaukana tulevaisuudessa, eivät kykene maksamaan osinkoja. Siten osinkostrategialla tulet sijoittaneeksi hyviin ja kannattaviin kassavirtaa tuottaviin yhtiöihin spekulatiivisten yhtiöiden sijaan. Kaikista parhaat osinkoyhtiöt ovat sellaisia, jotka pystyvät vuodesta toiseen kasvattamaan osinkojaan. Tällaisissa yhtiöissä pitkäjänteisen sijoittajan kannattaa olla mukana, sillä merkittävä osa sijoittajan saamasta tuotosta muodostuu osingoista.

Näin rakennat passiivista tuloa ETF-rahastoilla – Sijoittaja.fi:n ETF-valinnat osinkosijoittajalle

jasensisalto_kirjauduOsallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy