ETF-rahastojen suosio ennätyskasvussa

Kirjoitimme aloittelevalle ETF-sijoittajalle sopivan ETF-oppaan, jolla on helppo päästä alkuun ETF-rahastosijoittamiseen. ETF-opas vastaa ytimekkäästi keskeisimpiin ETF-sijoittamiseen liittyviin kysymyksiin. Lataa päivitetty ETF-opas artikkelin lopusta löytyvästä linkistä.

Henri Heikinheimo
Henri Heikinheimo

Kirjoitimme aloittelevalle ETF-sijoittajalle sopivan ETF-oppaan, jolla on helppo päästä alkuun ETF-rahastosijoittamiseen. ETF-opas vastaa ytimekkäästi keskeisimpiin ETF-sijoittamiseen liittyviin kysymyksiin. Lataa päivitetty ETF-opas artikkelin lopusta löytyvästä linkistä.

Mikä on ETF?

Pörssinoteerattu rahasto eli ETF (Exchange-Traded Fund) on rahasto, jolla voidaan käydä kauppaa pörssissä samalla tavalla kuin osakkeilla.

ETF-rahastot ovat yksityissijoittajalle ylivoimaisesti paras ja tehokkain tapa sijoittaa kertynyttä varallisuuttaan. Millään muulla sijoitusinstrumentilla piensijoittajan ei ole mahdollista sijoittaa yhtä edullisesti ja yhtä hyvin hajauttaen. Sama pätee myös suurimmalle osalle instituutiosijoittajista, ja siksi yhä useampi ammatti- ja yksityissijoittaja valitsee ensisijaiseksi sijoitusratkaisukseen ETF-rahastot.

Finanssialan nopeiten kasvava tuotealue

ETF-rahastojen tarjoamien lukuisten hyötyjen vuoksi, ne ovat finanssialan nopeiten kasvava tuotealue. Samalla kun perinteisiin rahastoihin sijoitettujen pääomien määrä laskee jatkuvasti, vuonna 2016 ETF- ja ETP-tuotteisiin sijoitettujen pääomien määrä kasvoi 389 miljardia dollaria päihittäen edellisen entisen ennätyksen 372 miljardia dollaria vuodelta 2015. Alla olevassa kuvaajassa näkyy ETF-tuotteisiin sijoitettujen pääomien määrän kasvu vuosina 2002–2016.

ETF-rahastoihin sijoitettu varallisuus

Samaan aikaan, kun ETF-rahastoista on tullut jatkuvasti suositumpi tapa sijoittaa, myös niiden tarjonta on kasvanut huomattavasti. Alla olevasta kuvaajasta nähdään, miten ETF-rahastojen lukumäärä on kymmenkertaistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. ETF:ien lukumäärän kasvu tuo sijoittajalle jatkuvasti yhä paremman valikoiman, mutta samalla valinnan vaikeus kasvaa.

ETF-rahastojen lukumäärä

Mitä? Miksi? Miten?

Valtava ETF-rahastojen määrä herättää kysymyksen: Miten osaan valita omaan salkkuuni sopivimmat ja tehokkaimmat ETF:t? Miten voin hyödyntää ETF:iä sijoitustoiminnassani? Mikä oikeastaan edes on ETF?

Vaikka ETF-rahastot itsessään ovat itsessään yksinkertaisia ja läpinäkyviä rahastoja, niihin liittyy paljon myyttejä ja kysymyksiä. Siksi kirjoitimme ETF-sijoittamisesta kiinnostuneille lukijoillemme ETF-oppaan, jolla on helppo päästä alkuun ETF-rahastosijoittamiseen. ETF-opas vastaa ytimekkäästi keskeisimpiin ETF-sijoittamiseen liittyviin kysymyksiin.

Lataa ETF-opas

Mikä on ETF? Miten voin hyödyntää ETF:iä sijoitustoiminnassani? Miten valitsen tehokkaimmat ETF:t? Näihin kysymyksiin vastaa ytimekkäästi Sijoittaja.fi:n tuottama ilmainen opas.

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!

Sinua voisi kiinnostaa
Sijoitusmahdollisuuksia kvanttilaskennassa
Mallisalkut Strategiamestari ja Passiivinen Kulupihtari päivitetty nykyiseen markkinatilanteeseen
Katsaus Sijoittaja.fi mallisalkkuihin
Mallisalkkujen huhtikuu – Suomi-osake-mallisalkut pärjäsivät ETF-salkkuja paremmin
WIMAO
Sijoittajan valinnat