Suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku – Seuraa livenä

Perustimme suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittavan live-salkun. Salkkua voi seurata livenä Sharevillessä. Salkulla takana kaksi kuukautta.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Perustimme suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittavan live-salkun. Salkkua voi seurata livenä Sharevillessä. Salkulla takana kaksi kuukautta.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

Suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku

Sijoittaja.fi:n Suomi Laatuosake on 10-20 osaketta sisältävä 100 %:sti osakkeisiin sijoittava salkku. Salkun on tarkoitus tuoda pitkässä juoksussa markkinaindeksiä parempaa tuottoa, mutta ennen kaikkea matalampaa riskiä.

Lue tästä tarkemmin, miten olemme valinneet osakkeet.

Osakkeet ja valintaperusteet salkun perustamisvaiheessa

Sharevillesalkku

Suomi Laatuosake -salkun kahden kuukauden tuotto

Salkun kahden kuukauden tuotto on ollut 7,9 %. Markkina on tuottanut vastaavana aikana hitusen enemmän. Salkku tavoittelee pitkässä juoksussa markkinaindeksiä parempaa tuottoa, mutta ennen kaikkea matalampaa riskiä.

Riskiä mittavaa volatiliteetti on ollut salkussamme 8,3 kun se Nordnetin mukaan on OMX Helsingillä ollut 19,0. Laatuosake-salkku on siten toiminut tavoitteiden mukaisesti.

Tyypillisesti laatuosakkeet jäävät markkinakehityksestä voimakkaan nousun vaiheessa ja menestyvät selvästi paremmin laskuaikoina. Joulukuussa Laatusalkku jäi indeksistä ja marraskuussa menestyi selvästi paremmin.

Laatusalkun tuotto

Parhaiten ja heikoiten tuottaneet osakkeet

Markkinatilanteen muutos Trumpin valinnan jälkeen on näkynyt myös Suomi Laatuosake -salkussamme. Tuottokärjessä on Nordea. Pankkien näkymät ovat parantuneet Euroopan pankkikriisin todennäköisyyden laskettua ja korkojen käännyttyä nousuun. Myös sykliset Kemira ja UPM ovat tuottaneet hyvin.

Koron nousu on rankaissut osakkeita, joita sijoittajat ovat aiemmin ostaneet korkoinstrumenttien sijasta. Tämä on näkynyt vakaiden matalariskisten Huhtamäen ja Elisan tuottokehityksessä.

TOP 3 TUOTOT

BOTTOM 3 TUOTOT

Seuraa salkkua

Salkku sisältää tällä hetkellä 16 osaketta. Salkkua voi seurata livenä Sharevillessä, josta näkyy myös osakkeiden painot ja salkun tuottokehitys.

Jättämällä yhteystiedot saat sähköpostin, kun Laatuosake-salkussa tai muissa Sijoittaja.fi:n mallisalkuissa tapahtuu muutoksia.

[contact-form-7 id=”49394″ title=”Seuraa Sijoittaja.fi:n -mallisalkkuja”]

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

Sinua voisi kiinnostaa
UPM-Kymmene osake: Q2-tulos ei yltänyt odotuksiin – loppuvuoden näkymät ovat hyvät
Kesko osake: Viimeisin tulos odotusten mukainen – merkit rakentamisen piristymisestä ovat lupaavia
Atrian vahva kehitys jatkui keväällä – analyysi
Sijoittajan valinnat