Suomi-laatuosakkeisiin sijoittavalla salkulla 1 kuukausi takana

Perustimme suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittavan live-salkun. Salkkua voi seurata livenä Sharevillessä. Salkulla takana ensimmäinen kuukausi.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Perustimme suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittavan live-salkun. Salkkua voi seurata livenä Sharevillessä. Salkulla takana ensimmäinen kuukausi.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

Suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku

Sijoittaja.fi:n Suomi Laatuosake on 10-20 osaketta sisältävä 100 %:sti osakkeisiin sijoittava salkku. Salkun on tarkoitus tuoda pitkässä juoksussa markkinaindeksiä parempaa tuottoa, mutta ennen kaikkea matalampaa riskiä.

Lue tästä tarkemmin, miten olemme valinneet osakkeet.

Suomi Laatuosake -salkun ensimmäisen kuukauden tuotto

Salkun kuukauden tuotto on ollut 2,4 % ja samaan aikaan OMX Helsinki -indeksi on tuottanut 2,0 %. Salkku tavoittelee pitkässä juoksussa markkinaindeksiä parempaa tuottoa, mutta ennen kaikkea matalampaa riskiä.

Riskiä mittavaa volatiliteetti on ollut salkussamme viimeisen kuukauden aikana 11,0, kun se Nordnetin mukaan on OMX Helsingillä ollut 19,8.

Kuukausi on lyhyt aika arvioida Suomi Laatuosake -salkun menestystä, mutta ainakin se on toiminut tavoitteiden mukaisesti.

Parhaiten ja heikoiten tuottaneet osakkeet

Markkinatilanteen muutos Trumpin valinnan jälkeen on näkynyt myös Suomi Laatuosake -salkussamme. Tuottokärjessä ovat syklisemmät Nokian Renkaat ja Kemira sekä Nordea-pankki. Pankkien näkymät ovat parantuneet Euroopan pankkikriisin todennäköisyyden laskettua ja koron nousun myötä.

Koron nousu on rankaissut osakkeita, joita sijoittajat ovat aiemmin ostaneet korkoinstrumenttien sijasta. Tästä ovat kärsineet mm. Elisa, REIT:it ja kiinteistösijoitusyhtiöt. Tosiasiassa korkojen nousu ei ole erityisen haitallista kiinteistösijoitusyhtiöille, koska vuokratasot ovat sidottu inflaatioon. Toki ylivelkaantuneilla kiinteistösijoitusyhtiöillä, joilla on paljon vaihtuvakorkoista lainarahoitusta, nopea koron nousu näkyy yhtiöiden tuloksessa.

TOP 3 tuotot

BOTTOM 3 tuotot

Salkun sisältö

Salkku sisältää tällä hetkellä 16 osaketta. Salkkua voi seurata livenä Sharevillessä, josta näkyy myös osakkeiden painot ja salkun tuottokehitys. Tarkastelemme salkun sisältöä nyt joulukuun aikana ja teemme muutoksia, mikäli sijoitusstrategiamme sitä edellyttää.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

Sinua voisi kiinnostaa
UPM-Kymmene osake: Q2-tulos ei yltänyt odotuksiin – loppuvuoden näkymät ovat hyvät
Kesko osake: Viimeisin tulos odotusten mukainen – merkit rakentamisen piristymisestä ovat lupaavia
Atrian vahva kehitys jatkui keväällä – analyysi
Sijoittajan valinnat