Miten käyttää eToroa ETF-sijoittamiseen? eTorossa jo yli 200 aitoa ETF:ää

eToron ETF-valikoima parantui kertaheitolla. eTorossa on nyt yli 200 aitoa Eurooppalistattua ETF:ää. Teimme kattavan ohjeen siitä, miten eToroa voi käyttää ETF-sijoittamiseen.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

eToron ETF-valikoima parantui kertaheitolla. eTorossa on nyt yli 200 aitoa Eurooppalistattua ETF:ää. Teimme kattavan ohjeen siitä, miten eToroa voi käyttää ETF-sijoittamiseen.

eToron ETF-valikoima oli yrityksen alusta alkaen erittäin CFD-pohjainen, eli Eurooppalistattuja ’aitoja’ UCITS ETF -rahastoja ei ole ollut juuri saatavana. eToro lisäsi lokakuussa valikoimaan 94 Eurooppalistattua ETF-rahastoa ja ETF:ien määrä kasvoi lisää vuoden alusta noin sadalla. Nyt eTorosta löytyy peräti 231 Eurooppalistattua ETF-rahastoa.

Uudet ETF-rahastot ovat pääasiassa BlackRockin iSharesin ETF:iä, joita on löytynyt muun muassa Nordnetin ja Mandatumin valikoimasta, mutta nyt samoja ETF:iä voi ostaa myös eTorosta. Valikoimaan tuli myös muutamia Xtrackersin, VanEckin, Amundin ja SPDR:n ETF:iä.

eToron ETF-historia

eTorolla oli muutama vuosi sitten noin 200 ETF-rahastoa, joista vain 19 oli Eurooppalistattuja. eToro kasvatti ETF-valikoimaansa, mutta suurin osa uusista ETF:istä joita viime vuosina lisättiin olivat CFD-pohjaisia. eTorossa on yhteensä yli 671 ETF:ää, joista siis suurin osa on edelleen CFD-muodossa.

Miksi CFD-tuotteet ovat juuri suomalaisille epäedullinen vaihtoehto?

CFD tulee sanoista Contract For Difference eli hinnanerosopimus. CFD-tuotteet eivät ole aitoja osakkeita ja Suomessa yksityishenkilöt eivät voi vähentää verotuksessa hinnanerosopimusten tappioita ja vain aidoissa osakkeissa välityspalkkio on eTorossa 0 €.

ETF:ien löytäminen on haastavaa eTorossa

eToro on listannut ETF:t usealle välilehdelle, mutta niiden joukosta ei voinut aiemmin lajitella CFD-ETF:iä UCITS-listatuista helposti.

eToron strategiassa on ollut eurooppalaisten asiakkaiden haaliminen ja ETF-valikoiman kasvattaminen on erityisesti eurooppalaisille sijoittajille hyvä uutinen.

Mitä ovat UCITS ETF:t?

Aidot ETF:t eTorossa ovat EU:n säädösten alaisia (ne eivät ole CFD:itä). Jokaisen tällaisen ETF:n nimessä esiintyy lyhenne UCITS, mikä tarkoittaa Undertaking for Collective Investment in Transferable Securities Directive. UCITS-merkityt sijoitusrahastot noudattavat Euroopan unionin sijoitusrahastodirektiiviä. Yksi aito ETF tekee kuitenkin poikkeuksen. Se on Amundin CAC 40, jonka perässä ei ole UCITS-merkintää, mutta on silti aito ETF. Amundin CAC 40 sijoittaa Pariisin yleisindeksin mukaisesti.

eTorossa osakkeita voi lajitella esimerkiksi, riskin, toimialan, tuoton tai pörssin mukaisesti. Smart Portfolioita tai kopioitavista yksityissijoittajien salkuista voi myös helposti lajitella sijoitustuotteita omien sijoituskriteerien mukaisesti.

Miten löydän UCITS-listatut ETF:t eTorosta?

Valitse aluksi kotivalikoista ”Discover” ja sen jälkeen oikealta ylävalikosta ”ETFs”.

eToron ETF valikoima

Tämän jälkeen valitse ”All” valikoimasta, joko London tai Xetra ETFs. Lontoossa on valikoimassa 27 UCITS-listattua ETF:ää ja Xetrassa, eli Saksan pörssissä, on 204 ETF:ää. Nämä ovat ainoat pörssit, joissa on UCITS-listattuja ETF:iä.

Jos valitset kauppapaikaksi NYSE, Chicago, NASDAQ, OTC Markets tai Extended Hours Trading ovat kaikki näistä ostettavat ETF:t CFD-muodossa.

ETF:iä on listattu sivulle 50 ja niitä ei voi suodattaa esimerkiksi toimialojen mukaan, joka on eToron isoimpia miinuksia.

Toimialakohtaisia ETF:iä voi kuitenkin etsiä suoraan hakukentästä, mutta suosittelemme varmistamaan, että ostettavan ETF:n nimessä on UCITS-merkintä.

Esimerkiksi etsimällä tekoälyyn sijoittajaa ETF:ää hakusanalla ”AI ETF”

eToro tarjoaa kolme eri vaihtoehtoa, mutta vain ensimmäinen Amundin MCSI Robotics & AI ESG Screened UCITS ETF on aito.

Voit etsitä ETF:iä hakukentästä suoraan ETF:n tikkerillä.

ETF-kauppaa alkaen 10 dollarilla

ETF-rahastot ovat helppo ja kustannustehokas tapa hajauttaa sijoituksia. Suosituimpia ETF-rahastoja ovat eTorosta löytyvät perinteiset S&P 500, Nasdaq ja MSCI World -indeksejä seuraavat ETF-rahastot. Minimisijoitus eTorossa näihin suosikkirahastoihin on vain 10 dollaria.

eToro ei peri palkkiota aitojen ETF:ien ostoista tai myynneistä, mutta rahastojen hallinnoijat, kuten iShares tai SPDR, perivät vuosittaiset hallinnointipalkkiot, jotka ovat usein 0,10-0,30 prosentin luokkaa. 

ETF-sijoittamisen ei tarvitse olla monimutkaista. Esimerkiksi Warren Buffett suosittelee sijoitustrategiaksi sijoittamaan 90 % varallisuudesta S&P 500 ETF:ään.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Sijoittaja.fi:n ETF-salkku eTorossa

Sijoitttaja.fi on tehnyt ETF-salkun eToroon ja sen voi kopioida, tai sieltä voi katsoa ideoita omaan salkkuun.

Kaikki Sijoittaja.fi:n salkun ETF:t ovat UCITS-ETF:iä. Salkku sijoittaa hajautetusti korko- ja osake-ETF:iin.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Sinua voisi kiinnostaa
UPM-Kymmene osake: Q2-tulos ei yltänyt odotuksiin – loppuvuoden näkymät ovat hyvät
Kesko osake: Viimeisin tulos odotusten mukainen – merkit rakentamisen piristymisestä ovat lupaavia
Pörssinoteerattujen sijoitustuotteiden hyödyntäminen tuloskauden aikana
Sijoittajan valinnat