Korkojen nousu tekee korkosijoituksista vaihtoehdon osakkeille

Markkinakorkojen nopea nousu lisää korkosijoitusten houkuttelevuutta. Mitkä tekijät ovat korkojen nousun takana, entä mitkä korkoluokat ovat tuottaneet parhaiten?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Markkinakorkojen nopea nousu lisää korkosijoitusten houkuttelevuutta. Mitkä tekijät ovat korkojen nousun takana, entä mitkä korkoluokat ovat tuottaneet parhaiten?

Valtiolainojen korot nousussa

Markkinaympäristössä on riittänyt tapahtumia syksyn aikana. Yhtenä puhutuimpana seikkana on ollut korkojen nopea nousu, joka näkyy etenkin länsimaisissa valtionlainoissa. Yhdysvaltojen kymmenvuotisen valtiolainan korko lähentelee jo viittä prosenttia ja Saksan kymmenvuotinen kävi tällä viikolla jo kolmessa prosentissa.

Nopeista koronnousuista huolimatta Euroopassa ei ole vielä nähtävissä merkkejä velkakriisin eskaloitumisesta, sillä niin sanottujen ongelmamaiden korkojen erotus Saksaan nähden on pysynyt melko stabiilina. Markkinoilla kuitenkin pelätään korkealla pysyvien korkojen painavan edelleen osakkeita alaspäin.

Inflaatio-odotukset polkeneet paikallaan

Pitkät korot nousevat tyypillisesti vahvistuneiden talouskasvunäkymien tai kohonneiden inflaatio-odotusten johdosta. Alla olevasta kuvaajasta nähdään euroalueen ja Yhdysvaltojen 5 vuoden inflaatio-odotukset, joissa ei ole toistaiseksi nähty merkittäviä muutoksia. Tällä kertaa inflaatio-odotusten nousu ei siis ole korkojen nousun takana. Kävimme tässä artikkelissa tarkemmin läpi syitä tämän hetken korkojen nousulle.

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyytikot odottavat Euroopan datakeskusten määrän kasvavan hurjasti
Konecranes osake: Konecranesin todella vahva tulos ylitti korkeat odotukset
Neste osake: Ennätysheikko tulos sai positiivisen vastaanoton
Sijoittajan valinnat