Sijoitusneuvojien tuho? JPMorgan kehittää tekoäly-varainhoitajaa

JPMorgan suunnittelee tekoälyvarainhoitajaa patenttihakemusten perusteella. Ovatko sijoitusneuvojien työpaikat vaarassa, uskaltaisitko antaa rahasi tekoälyn hoidettavaksi?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

JPMorgan suunnittelee tekoälyvarainhoitajaa patenttihakemusten perusteella. Ovatko sijoitusneuvojien työpaikat vaarassa, uskaltaisitko antaa rahasi tekoälyn hoidettavaksi?

JPMorgan kehittää tekoälysijoitusneuvontaa

Yhdysvaltalainen jättipankki JPMorgan Chase kehittää ChatGPT:hen verrattavaa tekoälypalvelua, joka tarjoaa sijoitusneuvoja. Yhtiö haki tämän kuun aikana tavaramerkkiä nimelle IndexGPT.

Tekoäly ja jättipankit

CNBC:n mukaan IndexGTP tekoäly hyödyntää disruptiivista strategiaa valitakseen asiakkaille sijoituskohteita.

IndexGPT hyödyntää ”tekoälypohjaista pilvipalvelua, joka analysoi ja valitsee asiakkaan tarpeisiin räätälöityjä arvopapereita”, hakemuksen mukaan.

OpenAI:n ChatGPT-teknologian menestys on saanut koko teollisuuden miettimään tekoälyn saapumista. ChatGPT käyttää massiivisia kielimalleja luodakseen ihmismäisiä vastauksia kysymyksiin ja on sytyttänyt kilpailun teknojättien ja siruvalmistajien keskuudessa tulevana perusteknologisena innovaationa.

Teknologialla on useita mahdollisia käyttötarkoituksia rahoitusalalla. Goldman Sachsin ja Morgan Stanleyn kaltaiset pankit ovat jo testanneet sitä sisäiseen käyttöön. Goldmanin insinöörit käyttävät tekoälyä koodamiseen ja Morgan Stanleyn sijoitusneuvojat puolestaan käyttävät sitä laajasti esimerkiksi kyselyissä ja tiedonhaussa.

Sijoitusneuvojien syrjäyttäminen?

JPMorgan saattaa olla ensimmäinen rahoitusalan toimija, joka pyrkii tarjoamaan GPT-tyyppisen tuotteen suoraan asiakkailleen, sanoo Washington D.C.:ssä toimiva tavaramerkkiasiamies Josh Gerben. Gerberin mukaan tämä on todellinen merkki siitä, että heillä voi olla potentiaalinen tuote, jota he aikovat lanseerata lähitulevaisuudessa.

”Tämä on tekoälyohjelma, joka valitsee taloudellisia arvopapereita”, Gerben sanoo. ”Tämä kuulostaa minusta siltä, että he yrittävät syrjäyttää sijousneuvonnan.”

JPMorgan ei kommentoinut artikkelia.

Varainhoitoyhtiöt, kuten Morgan Stanley ja Bank of America Merrill Lynch, tarjoavat yksinkertaisia robottineuvonantajapalveluita, mutta se ei ole estänyt heidän ihmistä palvelevia neuvonantajiaan keräämästä miljardeja dollareita enemmän varoja.

JPMorganin johtajat ylistivät edistymistään tekoälyn soveltamisessa yrityksen vuosittaisessa sijoittajatapahtumassa.

Yhtiön 1 500 tietotieteilijää ja koneoppimisinsinööriä testaa GPT-teknologian ”useita erillaisia käyttökohteita”, kertoo JPMorganin teknologiajohtaja Lori Beer.

Osakeideoita maailmalta, markkinakuulumisia ja kansainvälisten sijoitussalkkujen katsauksia

Oletko kiinnostunut kansainvälisestä sijoittamisesta, ETFistä, osakeideoista? Liity blogilistalle ja saat blogit aiheeseen liittyen heti niiden ilmestyttyä.

Tekoälyyn sijoittava salkku eTorossa

eToro on tehnyt tekoälyyn sijoittavan AI-Revolution* Smart Porfolion tämän vuoden alusta. Salkku on uusi, mutta tietosivuilta näkee miten salkku olisi potentiaalisesti eri tuottanut vuodesta 2018 alkaen. Salkun pystyy kopiomaan 500 dollarilla, jolloin salkussa tehnyt muutokset tapahtuvat automaattisesti myös salkussasi.

Kopioi AI-Revolution salkku eTorosta* eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.
Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Tekoälyuutiset: Tekoäly ihmistä parempi moraalisessa arvioinnissa?
Tekoälyuutiset: sotivia robotteja
WIMAO
Sijoittajan valinnat