Osakkeet, jotka hyötyvät USA:n valtion maksamista suorista tuista kuluttajille

USA:n valtionvarainministeriö maksaa satoja miljardeja dollareita suoria tukia kuluttajille. Kerromme, minkä yhtiöiden kassaan nämä dollarit valuvat.

Julkaistu: 20.05.2020 Kirjoittaja:

kv-osakkeet osakkeet sijoitusideat

Amerikassa kuluttajat saavat suoria tukia

Yhdysvaltain valtionvarainministeriö on elvyttänyt taloutta maksamalla 1200$ suoria tukia amerikkalaisille, jotka ovat menettäneet työpaikkansa. Suoria tukia maksetaan yli 150 miljoonalle amerikkalaiselle ja maksut alkoivat tippua kuluttajien tileille huhtikuun puolivälistä lähtien.

USA elvyttää koronapandemiasta kärsinyttä taloutta massiivisilla tukipaketeilla. Ensimmäinen elvytyspaketti oli suuruudeltaan 2 biljoonaa dollaria, josta suorien tukien osuus oli 200 miljardia dollaria. Toinen paketti on 3 biljoonaa dollaria ja sen arvellaan toteutuvan kesällä ja se pitää sisällään toisen kierroksen suoria tukia suoraan amerikkalaisille.

Tukipaketit valuvat jättiyrityksille

Yhdysvalloissa vain välttämättömät kaupat ovat saaneet olla auki koronapandemian aikana. Kaikki muut vähittäiskaupat ovat olleet suljettuna. Verkkokaupat ovat kuitenkin saaneet olla auki myös ei-välttämättömissä tuotteissa. Jäsenille suunnatussa osiossa kerromme, missä yhtiöissä USA:laiset kuluttajat käyttävät tukirahansa.

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy