Osakkeet, jotka hyötyvät USA:n valtion maksamista suorista tuista kuluttajille

USA:n valtionvarainministeriö maksaa satoja miljardeja dollareita suoria tukia kuluttajille. Kerromme, minkä yhtiöiden kassaan nämä dollarit valuvat.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

USA:n valtionvarainministeriö maksaa satoja miljardeja dollareita suoria tukia kuluttajille. Kerromme, minkä yhtiöiden kassaan nämä dollarit valuvat.

Amerikassa kuluttajat saavat suoria tukia

Yhdysvaltain valtionvarainministeriö on elvyttänyt taloutta maksamalla 1200$ suoria tukia amerikkalaisille, jotka ovat menettäneet työpaikkansa. Suoria tukia maksetaan yli 150 miljoonalle amerikkalaiselle ja maksut alkoivat tippua kuluttajien tileille huhtikuun puolivälistä lähtien.

USA elvyttää koronapandemiasta kärsinyttä taloutta massiivisilla tukipaketeilla. Ensimmäinen elvytyspaketti oli suuruudeltaan 2 biljoonaa dollaria, josta suorien tukien osuus oli 200 miljardia dollaria. Toinen paketti on 3 biljoonaa dollaria ja sen arvellaan toteutuvan kesällä ja se pitää sisällään toisen kierroksen suoria tukia suoraan amerikkalaisille.

Tukipaketit valuvat jättiyrityksille

Yhdysvalloissa vain välttämättömät kaupat ovat saaneet olla auki koronapandemian aikana. Kaikki muut vähittäiskaupat ovat olleet suljettuna. Verkkokaupat ovat kuitenkin saaneet olla auki myös ei-välttämättömissä tuotteissa. Jäsenille suunnatussa osiossa kerromme, missä yhtiöissä USA:laiset kuluttajat käyttävät tukirahansa.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä luet tämän artikkelin ja tuhansia muita artikkeleita. Lisäksi saat Sijoittaja360 -palvelun sijoittajan työkalut käyttöösi. Vertaile helposti osakkeita, ETF: ä ja rahastoja. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälymalleja ja käyttökohteita
Haastattelussa WellO2 Oy:n johto – suomalainen terveysteknologian yritys tähtää kansainväliseen kasvuun
Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun sisältö ja tuotto
New call-to-action
Sijoittajan valinnat