Harvia, globaali markkinajohtaja kiukaissa, kiihdytti kasvua koronamarkkinassa

Harvia on globaali markkinajohtaja sauna & spa -markkinalla ja aikoo jatkaa vahvaa kasvua. Vahva kehitys koronakvartaalilla yllätti osin jopa yhtiön johdon. Haastattelussa kerrotaan, miksi osakkeenomistajat voivat olla luottavaisin mielin Harvian suhteen myös jatkossa.

Julkaistu: 11.09.2020 Kirjoittaja:

osakkeet sijoittaminen SijoitusSummit

Harvia

Harvia on sauna- ja spa-alan johtava kansainvälinen yhtiö sekä luotettu kumppani. Harvia on perustettu vuonna 1950, ja sen laaja tarjooma kiukaista kokonaisiin sauna- ja spa-ratkaisuihin kattaa niin kuluttaja-asiakkaiden kuin ammattilaisten tarpeet. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli 74,1 miljoonaa euroa, ja sillä on toimintaa yli 80 maassa.

Harvia onnistui koronakvartaalilla erinomaisesti

SijoitusSummitin haastattelussa Harvian toimitusjohtaja Tapio Pajuharju.

Toimitusjohtaja Tapio Pajuharju avaa taustatekijöitä Harvian vahvan tuloksen taustalla koronamarkkinassa. Koko Harvian toimitusketju onnistui hienosti kvartaalin aikana. Orgaaninen kasvu oli noin 32 % Q2:lla. Kuluttajat ja yritykset ovat käyttäneet hiljaisen ajan remontointiin.

Osa kasvusta on todennäköisesti aikaistettua kysyntää. Toimitusjohtaja ei usko, että pitkän aikavälin sauna- ja spamarkkinan kasvuajurit tai tavoitteet olisivat merkittävästi muuttuneet.

HARVIA ON GLOBAALI JOHTAJA SAUNA & SPA -MARKKINASSA

EOS Group liitettiin osaksi Harviaa ja sen luvut ovat Harviassa mukana toukokuun alusta lähtien. EOS Groupilla on premium-tuotteita kuluttajille sekä kovaan käyttöön soveltuvia ammattikäyttöön tarkoitettuja kiukaita.

Pajuharjun mukaan Harvia on EOS Groupin yritysoston jälkeen vahvasti kansainvälinen yhtiö. Kv-liiketoiminnan osuus on noin 75 % kokonaisuuden liikevaihdosta. Kiuasmarkkinoista Harvian markkinaosuus on 14-15 % ja sillä Harvia on globaali markkinajohtaja. Ala on pirstaloitunut, joten konsolidaatiota, jossa Harvia aikoo olla aktiivisesti mukana, on odotettavissa.

Harvian strategian keskiössä on keskiostoksen kasvattaminen. Kiukaan lisäksi pyritään esimerkiksi myymään turvakaiteet ja -laitteet, ohjauskeskus, valaistus sekä kokonaisia saunoja.

Pitkällä aikavälillä Harvia hakee yli 5 %:n liikevaihdon kasvua ja yli 20 %:n oikaistua liikevoittoa. Velkaantuneisuuden tavoite on 1,5x–2,5x (nettovelan suhde oikaistuun käyttökatteeseen).

Haastattelun lopuksi Pajuharju kertoo megatrendeistä ja miksi Harvian osakkeenomistajat voivat olla luottavaisin mielin myös jatkossa.

SijoitusSummit on sijoitustapahtuma verkossa

SijoitusSummit on sijoitustapahtuma verkossa. Syksyn 2020 SijoitusSummitissa haastattelijoina toimivat yksityissijoittaja, sijoituskirjailija ja -kolumnisti, viestintäyrittäjä Merja Mähkä ja Sijoittaja.fi:n Timo Heikkilä. Tapahtumassa kuulet tuoreet kuulumiset pörssiyhtiöiltä ja muilta alan toimijoilta

Katso kaikki videot tästä!
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy