Miten Basware hyötyy digitalisaation megatrendistä?

Basware on maailman johtava verkottuneiden hankinnasta maksuun- ja verkkolaskuratkaisujen tarjoaja. Osake on kehittynyt koronamarkkinassa erinomaisesti. Haastatteluvideolla talousjohtaja Martti Nurminen kertoo, miten Basware hyötyy digitalisaation megatrendistä ja luo omistaja-arvoa pitkällä aikavälillä.

Julkaistu: 10.09.2020 Kirjoittaja:

osakkeet sijoittaminen SijoitusSummit

Basware

Baswaren ratkaisut tehostavat yrityksien liiketoimintaa varmistamalla hankinnan ja taloushallinnon sekä osto- ja myyntireskontran kulujen täydellisen läpinäkyvyyden. Vuonna 2019 Baswaren avoimen liiketoimintaverkoston kautta kulki yli 150 miljoonaa transaktiota, vastaten yhteensä 800 miljardin euron kulutusta.

Baswaren liikevaihto oli 148 miljoonaa euroa vuonna 2019, josta cloud-liikevaihdon osuus oli 68 prosenttia.

Minkälainen yritys on 20 vuotta pörssissä ollut Basware nykyään?

SijoitusSummitin haastattelussa Baswaren talousjohtaja Martti Nurminen.

Baswarella on pörssihistoriaa takana 20 vuotta. Basware on nykyään globaali softatalo pilviliiketoiminnassa. Basware tuottaa asiakkaille laskujenkäsittely- ja hankintaratkaisuja. Tämän lisäksi Baswarella on maailman suurin e-laskuverkko, josta Baswaren asiakkaat hyötyvät merkittävästi.

Basware toimii globaalisti 14 eri maassa. Tämän lisäksi asiakkaita tuetaan yli sadassa maassa. Toiminta on hyvin globaalia.

Nykypäivänä Baswaren ohjelmistoissa on kysymys siitä, että niillä yksinkertaistetaan hankinnasta maksuun -prosesseja. Baswaren järjestelmän läpi menee jopa 800 miljardin euron verran laskuja vuodessa

Baswaren liiketoimintamalli on muuttunut SaaS-liiketoimintamalliksi. Se on jatkuvapohjaista ohjelmistoliiketoimintatuloa. Peräti 70 % tulosta on pilviliiketoimintaa, joka on yhtiön strategian keskiössä.

Koronapandemia kiihdyttää siirtymistä paperilaskuista verkkolaskuihin

Haastattelussa käydään lisäksi läpi sitä, miten Basware hyötyy digitalisaation megatrendistä. Koronapandemialla on ollut oma vaikutuksensa tähän megatrendiin ja myös Baswaren liiketoimintaan. Talousjohtaja Martti Nurminen kertoo, miten pandemia on kasvattanut pitkäntähtäimen kysyntätekijöitä, mutta laskenut tietyillä markkina-alueilla verkkolaskuvolyymeja lyhyellä aikavälillä.

Haastattelun lopuksi Martti Nurminen puhuu siitä, miten Basware luo strategiallaan omistaja-arvoa lyhyellä ja pitemmällä aikavälillä.

SijoitusSummit on sijoitustapahtuma verkossa

SijoitusSummit on sijoitustapahtuma verkossa. Syksyn 2020 SijoitusSummitissa haastattelijoina toimivat yksityissijoittaja, sijoituskirjailija ja -kolumnisti, viestintäyrittäjä Merja Mähkä ja Sijoittaja.fi:n Timo Heikkilä. Tapahtumassa kuulet tuoreet kuulumiset pörssiyhtiöiltä ja muilta alan toimijoilta

Katso kaikki videot tästä!
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy