Suomi-osaketyökalu päivitetty – TOP 10 osakkeiden tuotto plussalla heinäkuussa

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalu on päivitetty. Finanssisektorillla ja suurilla yhtiöillä on edelleen vahva paino työkalun kärjessä. Parhaat pisteet saaneet osakkeet tuottivat jälleen paremmin kuin keskeiset indeksit.

Hannu Huuskonen
Hannu Huuskonen

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalu on päivitetty. Finanssisektorillla ja suurilla yhtiöillä on edelleen vahva paino työkalun kärjessä. Parhaat pisteet saaneet osakkeet tuottivat jälleen paremmin kuin keskeiset indeksit.

Tuotot edellisestä päivityksestä (per 30.6.) olivat jälleen hieman positiiviset ja indeksejä paremmat.

Alla on esitetty Suomi-listan edellisten TOP 10 -osakkeiden menestys kokonaistuotolla mitattuna päättyneellä tarkasteluperiodilla (Osake, pisteet edellisessä päivityksessä, kokonaistuotto päätöskurssein) 30.6.-15.7.2014:

Top 5 (keskiarvo): +0,7 %

1. Nordea (71 pistettä) -0,5 %

2. TeliaSonera (70) +2,8 % (euromääräisesti)

3. Sampo (67) +2,4 %

4. Sponda (66) +3,3 %

5. QPR Software (65) -0,5 %,

Pohjola (65) -0,9 % (ostotarjous sisässä), ja

Tieto (65) -2,0 %

Top 10 (keskiarvo): +0,5 %

8. Kesko B (63) -1,2 %

9. Aktia A (62) +2,5 %,

    Fortum (62)  -0,7 %, ja

    Exel (62) +0,3 %

OMX Helsinki Cap-indeksi: -0,5 %
HEX25-indeksi: -0,5 %.

Suomi Fundamentti-mallisalkun kanssa yhteiset yhtiöt Top 10:ssä (Fortum, Tieto, Kesko ja Exel) laskivat  keskimäärin 0,9 % kehittyen tällä kertaa indeksejä heikommin.

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun Top 10-lista muuttui melko vähän. Listalta putosi niukasti hyvin noussut Sponda ja tilalle tuli samalta sektorilta Technopolis. Toinen selvä putoaja oli kevään kurssikomeetta Fortum, joka tippui jo selvästi pois Top 10:stä. Tänään myös Pohjola on laskenut Fortumin suositustaan Myy-tasolle (aiemmin Vähennä). Koska edellisessä Top 10:ssä oli tasapisteiden vuoksi 11 yhtiötä, ei toista yhtiötä noussut Top 10:een.

Uutena Top 5:een nousi vahvassa tulosmomentissa kiitävä Exel sekä Spondan korvannut Technopolis. Viiden kärjestä puolestaan Top 10:een putosivat QPR, Pohjola ja Tieto. Tulemme seuraavassa päivityksessä poistamaan ostotarjouksen myötä pörssistä poistuvan Pohjolan listoiltamme.

Top 10-listalla yhteisiä osakkeita Suomi Fundamentti-mallisalkun kanssa 30.6.2014 alkaen ovat Tieto, Exel ja Kesko.

Sijoittajan on hyvä tiedostaa, että kesäaikana suomalaisosakkeiden hinnoittelu on huomattavasti normaalia epätehokkaampaa ja siten hinnanmuodostus enemmän satunnaista. Samasta syystä juuri alkanut kesän tuloskausi tarjoaa aktiivisille piensijoittajille mielenkiintoisia mahdollisuuksia ja ainakin oman kokemuksemme perusteella ylituottoja hakevan sijoittajan kannattaa uhrata osa kesähelteistä tuloskauden seurantaan. Sijoittaja.fi päivittää tuloskommentteja totuttuun tapaan lähes reaaliajassa. Lue myös suomalaisen tuloskauden ennakkokommenttimme.

Suomalaisten yhtiöiden valintatyökalua pääset käyttämään täältä (vain jäsenille). Suomi Fundamentti-mallisalkun sisällön pääset katsomaan täältä (edellyttää kk-jäsenyyttä). Liity jäseneksi

Katso tästä edellinen päivitys.

Suomi-osaketyökalun Top 5- ja Top 10-salkut ovat kehittyneet seurannan aikana seuraavasti:

20140715-tuottoero-suomitopit

Tuotot Top-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos, ja joka pohjautuu niin akateemisen tiedon kuin käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Kumulatiivinen tuottoero on laskettu yksinkertaisesti summaamalla päivityshetken tuottoerot yhteen.

Kuvaote Suomalaisten yhtiöiden valintatyökalusta:

suomi-työkalu010614

Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat