Analyysi: Orion loi uskoa sijoittajiin täsmentämällä ohjaustaan

Orionin Q1-tulos oli melko hyvä, mutta yhtiö nosti koko vuoden tulosohjauksensa alalaitaa. Markkinoille uutinen oli hyvä, ja Orionin osake lähti nousuun.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Orionin Q1-tulos oli melko hyvä, mutta yhtiö nosti koko vuoden tulosohjauksensa alalaitaa. Markkinoille uutinen oli hyvä, ja Orionin osake lähti nousuun.

Q1/2024 – Kvartaali sujui Orionin odotuksia paremmin – yhtiö nosti ohjauksen alalaitaa

Orionin liikevaihto oli 308,5 M€ (analyytikoiden ennuste 306,0 M€) ja liiketulos 56,0 M€ (ennuste 57,3 M€). Tammi-maaliskuussa 2024 Orionin liikevaihto kasvoi 11 % ja liikevoitto parani noin prosentilla. Kaikki Orionin tulosyksiköt myötävaikuttivat liikevaihdon vankkaan kasvuun ja liikevoiton muodostumiseen. Nubeqa ja Easyhaler-tuoteportfolio toimivat totuttuun tapaan kasvun suurimpina ajureina, mutta Q1:llä kasvua tuli myös monesta muusta lähteestä. Generics and Consumer Health -tulosyksikön raportoitu liikevaihto oli hieman miinuksella vertailukauteen nähden. Liikevaihdon kehitys oli kuitenkin positiivista, jos jätetään huomioimatta kiihtyvää geneeristä kilpailua kohtaavia deksmedetomidiinituotteita ja Simdaxia sekä Venäjää, jossa Orion tyhjensi vertailukaudella loputkin varastot ennen vetäytymistä.

Orionin liikevoittoa painoi kulujen suunnitelmallinen kasvu. Monet yhtiön käynnissä olevat tutkimus- ja kehitysvaiheen hankkeet edistyvät, mikä selittää tutkimus- ja kehityskulujen kasvua alkuvuonna. Myöhemmin tänä vuonna T&K-kulujen kasvun odotetaan kiihtyvän, kun Orion pääsee aloittamaan suunnitellut faasi II -tutkimukset kivun hoitoon tarkoitetulla ODM-111-molekyylillä.

Hieman yhtiön omia odotuksia paremmin sujuneen ensimmäisen neljänneksen myötä Orion nosti liikevoitto-ohjauksensa alalaitaa. Yhtiö odottaa nyt liikevoiton olevan 280-310 miljoonaa euroa (aiemmin: 270-310), ja liikevaihdon olevan 1 340 -1 410 miljoonaa euroa.

Orionin taloudelliset tavoitteet

Orion on määritellyt yhtiön taloudelliset tavoitteet ajanjaksolle 2024–2028 seuraavasti:

  • Liikevaihdon kasvattaminen keskimäärin vähintään 8 prosenttia vuosittain (CAGR)
  • Liikevoiton kasvu liikevaihtoa nopeammin
  • Ylläpitää vähintään 50 prosentin omavaraisuusastetta ja saavuttaa vähintään 25 prosentin oman pääoman tuotto (ROE)
  • Osakekohtaisen osingon kasvattaminen vuosittain ja 50–100 %:n osingonjakosuhde

Orionin osinko 2024

Uusien taloudellisten tavoitteiden mukaan Orion pyrkii kasvattamaan osakekohtaista osinkoa vuosittain ja ylläpitämään 50–100 %:n osingonjakosuhdetta.

Orionin yhtiökokous vahvisti hallituksen osinkoehdotuksen, jonka mukaan vuodelta 2023 jaetaan osinkona 1,62 euroa osakkeelta. Osinko maksetaan kahdessa yhtäsuuressa erässä. Ensimmäinen 0,81 euron erä maksettiin 3.4.2024. Toinen erä irtoaa arviolta 15.10. ja se maksetaan osakkeenomistajille 23.10.2024.

  • Vuodelta 2022 yhtiö jakoi osinkoa 1,60 euroa per osake.

Orionin osake – Sijoittajan näkökulma

Jäsenosiossa tarkastelemme osakekurssin kehitystä sekä tuomme esille sijoittajan näkökulman.

Orionin osake oli vuoden 2023 alkupuoliskon pääosin laskumoodissa, mutta sittemmin kurssikehitys tasaantui loppuvuotta kohden. Joulu-tammikuun aikana osake nousi noin 44 euron tienoille, mutta vuoden 2023 viimeisen neljänneksen tulosjulkistuksen jälkeen osake painui syvään laskuun.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Suomalaiset laatuyhtiöt sijoituskohteena
Parhaat laatuosakkeet Suomesta
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
WIMAO
Sijoittajan valinnat