Analyysi: Revenio Groupin tulos oli pieni pettymys – näkymät silti ennallaan

Revenion kannattavuus notkahti vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, mikä lähetti yhtiön osakkeen laskuun. Revenion ohjaus, sekä lähitulevaisuuden näkymät ovat silti aiemmalla, lupaavalla tasolla.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Revenion kannattavuus notkahti vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, mikä lähetti yhtiön osakkeen laskuun. Revenion ohjaus, sekä lähitulevaisuuden näkymät ovat silti aiemmalla, lupaavalla tasolla.

Revenio Group on oftalmologisten laitteiden ja ohjelmistoratkaisuiden globaali kärkiyhtiö. Kuvituskuva. Kuva: dreamstime.com.

Q1/2024 – Revenio Groupin kannattavuus koki kolhun

Revenio Groupin liikevaihto oli 23,6 M€ (ennuste 23,2 M€) ja liiketulos 5,1 M€ (ennuste 5,6 M€). Vuosi 2024 käynnistyi Reveniolla odotusten mukaisesti vaisusti. Yhtiön liikevaihto kasvoi 1,8 % todella vahvasta vertailukaudesta, mutta valuuttakursseilla oikaistuna liikevaihto laski 0,5 %. Revenion myynti kasvoi Yhdysvalloissa ja EMEA-alueella (Eurooppa, Lähi-itä ja Afrikka). Sekä iCare IC200 -tonometrin että iCare DRSplus -silmänpohjan kuvantamislaitteen myynti kehittyi suotuisasti ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Kannattavuuden osalta neljännes oli haastavampi yhtiön liiketuloksen laskiessa 17,7 % vertailukaudesta ja vastatessa 21,8 %:ia liikevaihdosta (26,6 %). Liiketulokseen vaikutti Revenion päätös hakea Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n hyväksyntää iCare ILLUME – seulontaratkaisulle. Hyväksyntään liittyvät kustannukset katsauskaudella olivat noin 0,6 miljoonaa euroa, ja niillä oli lähes 3 %-yksikön liiketulosta heikentävä vaikutus.

Huolimatta liiketoimintaympäristöön kohdistuvista epävarmuustekijöistä, Revenio uskoo sen markkinatilanteen paranevan toisen vuosipuoliskon aikana. Yhtiö säilyttää ohjauksensa ennallaan ja arvioi sen liikevaihdon kasvavan 5-10 % edellisvuodesta ja kannattavuuden olevan hyvällä tasolla ilman kertaluontoisia eriä.

Revenion strategia ja taloudelliset tavoitteet

Revenion marraskuussa 2023 julkaistun strategian kulmakivet vuosille 2024-2026 ovat:

  1. Kliinisen diagnostiikan laadun parantaminen kohdennetuilla tuoteinnovaatioilla
  2. Kliinisten hoitopolkujen optimointi integroiduilla ja ennakoivilla ratkaisuilla
  3. Asiakaslähtöisyyden vahvistaminen operaatioissa ja myynnissä
  4. Henkilöstön ja kulttuurin kehittämisen jatkaminen perusvahvuutena
  5. Kestävän ja kannattavan kasvun jatkaminen

Revenion osinko 2024

Revenio Groupin yhtiö päätti 4.4. jakaa hallituksen ehdotuksen mukaan vuodelta 2023 0,38 euroa osinkoa per osake. Osinko maksettiin 15.4.2024.

  • Vuodelta 2022 Revenio jakoi osinkoa 0,36 €
  • Vuodelta 2021 Revenio jakoi osinkoa 0,34 €
  • Vuodelta 2020 Revenio jakoi osinkoa 0,32 €
  • Vuodelta 2019 Revenio jakoi osinkoa 0,30 €

Sijoittajan näkökulma ja Revenion osakekurssin kehitys

Jäsenosiossa tarkastelemme osakekurssin kehitystä sekä tuomme esille sijoittajan näkökulman. Kannattaako osaketta ostaa?

Revenio antoi kesällä 2023 yllättäen tulosvaroituksen ja osake romahti tulosvaroituksesta 29 %. Osake jatkoi laskua Q2- ja Q3-tuloksen jälkeen. Revenio Gropin osake laski vuoden 2021 huipputasoista pahimmillaan yli 70 prosenttia.Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
WIMAO
Sijoittajan valinnat