Olemme kaikki sijoittajia

Halusimme tai emme, olemme kaikki sijoittajia. Oma asunto on sijoitus. Eläkkeemme maksetaan sijoitustuotoilla. Pankki sijoittaa tilillä olevat varamme uudelleen. Töiden vähentäminen on sijoittamista vapaa-aikaan. Sijoittaminen on meidän jokaisen arkea. Siksi sijoittamiseen kannattaa perehtyä ja sijoittaa fiksusti.

Sijoittaminen on perinteisesti sijoittamista osakkeisiin tai velkakirjoihin. Nykypäivänä sijoittajalla on kuitenkin huomattavasti enemmän vaihtoehtoja.

Jeremy Siegel on tutkinut eri omaisuusluokkien tuottoja vuodesta 1802 lähtien. Osakkeiden pitkän aikavälin reaalituotto (tuotto vähennettynä inflaatiolla) on ollut 6,7 %. Jos sijoittaja olisi sijoittanut osakkeisiin yhden dollarin vuonna 1802, sen arvo nykyrahassa mitattuna olisi noin miljoona dollaria. Korkosijoitukset olisivat samassa ajassa tuottaneet noin 1600 dollaria.

Osakkeiden arvot vaihtelevat enemmän kuin korkosijoitusten. Siksi osakesijoituksen riski on korkosijoituksen riskiä korkeampi, mutta vastapainona on parempi pitkän aikavälin tuotto.

Paljonko sijoitukset tuottavat?

Alla oleva kuvaaja ja taulukko kertovat, paljonko 10 000 euron sijoitus tuottaa pitkällä aikavälillä eri tuottoprosenteilla. Säästötilille saa tällä hetkellä noin yhden prosentin tuoton, 50 vuodessa talletus tuottaa 6 446 euroa. Vastaavasti osakemarkkinoille sijoittava saa 7 %:n tuotolla 50 vuodessa tuottoa 284 570 euroa.

sijoituksentuottokuvaaja

sijoituksentuotto

Miksi sijoittaa?

Sijoittaminen on säästämistä. Se on fiksua. Sijoittamalla

  1. Turvaat tulevaisuutesi.
  2. Olet varautunut yllättäviin tilanteisiin.
  3. Voit toteuttaa unelmasi.
  4. Voit vaikuttaa.

Sijoittaminen ei ole vaikeaa, vaikka näin usein annetaan ymmärtää. Yksinkertaisilla ohjeilla ja fiksuilla ratkaisuilla aloitteleva sijoittaja voittaa keskimääräisen sijoittajan ja pääsee hyvään lopputulokseen.
Kokeile jäsenyyttä 14 päivää ilmaiseksi

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy