Osallistu osakeantiin!

Mitä sijoitusalalla tapahtuu? Kuulumisia Euroopan suurimmasta ETF-seminaarista

Matkailu avartaa. Myös työmatkailu. Tässä kuulumisia Euroopan suurimmasta Amsterdamin Inside ETFs -seminaarista. Mitä sijoitusalan kärjessä tapahtuu?

Julkaistu: 21.06.2016 Kirjoittaja:

ETF

Inside ETFs Europe on Euroopan suurin ETF-alan sijoitustapahtuma. Se kokoaa yhteen ETF-talot, sijoittajat ja muut alan johtavat toimijat. Kolmipäivisessä seminaarissa on aina huippupuhujia ympäri maailmaa.

ETF:ien kasvu on ollut voimakasta

ETF:iin sijoitettu varallisuus on viisinkertaistunut 10 vuodessa. Tällä hetkellä ETF:issä on yli 3 triljoonaa dollaria. Eurooppa tulee USA:n perässä, mutta kasvu on nopeampaa.

ETF-kasvu

Kuvan lähde: BlackRock ETF landscape

Älykkäät ETF:t voimakkaimmin kasvava trendi

 

Älykkäitä ETF:iä kutsutaan Smart Beta ja strategia -ETF:ksi. Smart Betalla tarkoitetaan lyhyesti ETF-rahastoa, joka seuraa muuta kuin markkina-arvopainotteista indeksiä. Tyypillisiä älykkäitä osake-ETF:iä ovat laatuyhtiöihin, osinkoyhtiöihin, arvoyhtiöihin ja matalariskin yhtiöihin sijoittavia rahastoja. Sama trendi näkyy myös korko-ETF:issä. Älykkäät korko-ETF:t kasvavat markkina-arvopainotteisia korko-ETF:iä voimakkaammin. ETF-valintatyökalusta löydät älykkäitä ETF:iä helposti.

Suurin syy Smart Beta ETF:ien kasvulle on parempi tuotto. Alla on perinteisten rahastojen voittosuhde verrattuna riskiä minimoivaan älykkääseen ETF:ään. Kymmenen vuoden periodilla vain 5,6 % perinteisistä rahastoista voitti ETF:ään.

smartbeta

Maailman politiikka ja Brexit puhututtivat

U.K.:n entinen ulkoministeri William Hague puhui siitä, miten maailman politiikka on muuttunut. Rauhalliset vuosikymmenet ovat takana. Sijoittajien on syytä varautua siihen, että poliittinen riski globaalisti on kasvanut.

Riskin kasvu näkyy mm. ääriliikkeiden kannatuksen kasvuna, terroriuhan lisääntymisenä sekä EU-kriittisyytenä.

Tunnettu EU-kriitikko Hague oli sitä mieltä, että Iso-Britannian pitäisi pysyä EU:ssa. Ulkona olemalla ei pysty vaikuttamaan EU:n toimintamalleihin. Lisäksi EU:sta eroaminen on suuri riski. Iso-Britannialla ei ole suunnitelmaa, mitä tapahtuu, jos ero EU:sta toteutuu. Pelkästään kauppasopimuksia on 53 kappaletta, jotka pitää neuvotella uusiksi kahden vuoden siirtymäajan aikana.

Tällä hetkellä odotus on, että kansanäänestyksessä EU:ssa pysyminen voittaa niukasti.

Robo Advisorit ja sijoitusplatformit

Sijoitusmarkkinoiden yksi kuumimista trendeistä ovat Robo Advisorit. Näiden kasvua hidastavat ainoastaan väärän mielikuvan antama nimi. Monet sijoittajat sotkevat Robo Advisorit, investointipankkien ja hedge-rahastojen kaupankäyntirobotteihin.

Robo Advisor on automatisoitu varainhoitopalvelu, joka useimmiten sijoittaa kustannustehokkaisiin ETF-rahastoihin sijoittajan riskiprofiilin mukaisesti. USA:ssa nämä palvelut kasvavat voimakkaasti.

U.K.:ssa suosittuja ovat sijoitusplatformit. Nämä olivat aiemmin rahastojen supermarketteja. Nykyään niistä on saatavissa ETF:iä. Platformien edut sijoittajille:

  • Laaja valikoima rahastoja ja ETF:iä
  • Platform tekee kaupat sijoittajan puolesta

Verkostoitumista ja yhteistyötä

Maailmalla käynti avartaa. Etenkin start up tai kasvuvaiheessa olevalle yritykselle. Omien ajatusten, tuotteiden ja palveluiden sparraus eri markkina-alueella toimivien yritysten kanssa on hyödyllistä. Yrittäjä saa nopeasti käsityksen siitä, onko suunta oikea ja onko oma tuote kehitystä edellä vai jäljessä. Keskustelemalla ja verkostoitumalla saa ensikäden tietoa, mitkä ovat kyseisen maan toimintatavat.

Ulkomaille suuntaavan yrityksen on pakko solmia face-to-face-kontakteja. Yhteistyötä ja liiketoimintaa syntyy, kun toimijat tuntevat toisensa henkilökohtaisesti ja välille saadaan rakennettua luottamus.

Hannu ja Paul Jackson

Toimitusjohtajamme Hannu Huuskonen ja Sourcen päästrategi Paul Jackson keskustelevat sijoitusstrategioista

Taustalle

  • ETF on rahasto, joka on listattu pörssiin ja seuraa indeksiä. Lue tästä ETF:ien hyödyistä ja ETF:istä tarkemmin: Mikä on ETF?
  • ETF seuraa indeksiä. Lue tästä mikä on indeksi. Perinteinen indeksi on esimerkiksi OMX Helsinki 25 -indeksi, joka seuraa 25 suurimman ja vaihdetuimman Helsingin pörssin osakkeen kehitystä. Osakkeiden painot indeksissä määräytyvät niiden markkina-arvon mukaan.

 Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy