Analyysi: Huhtamäen osake laskussa, vaikka liiketulos ylitti ennusteen

Huhtamäki paransi kannattavuuttaan Q1:llä ja kertoi näkevänsä merkkejä kysynnän kasvamisesta. Inflaatio kuitenkin painaa edelleen yhtiön liikevaihtoa.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Huhtamäki paransi kannattavuuttaan Q1:llä ja kertoi näkevänsä merkkejä kysynnän kasvamisesta. Inflaatio kuitenkin painaa edelleen yhtiön liikevaihtoa.

Q1/2024 – Huhtamäki näkee viitteitä kysyntätilanteen paranemisesta – inflaatio painaa edelleen liikevaihtoa

Huhtamäen liikevaihto oli 1 003,9 M€ (analyytikoiden ennuste 1 033,5 M€) ja oikaistu liikevoitto oli 98,8 M€ (ennuste 96,9 M€). Vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä korkojen laskun viivästyminen ja inflaation hidas heikkeneminen vaikuttivat edelleen negatiivisesti Huhtamäen kuluttajakysyntään. Samaan aikaan yhtiö kuitenkin näki merkkejä kysynnän kasvusta ainakin osassa tuotekategorioista ja maantieteellisistä alueista. Katsauskauden liikevaihto kuitenkin laski vertailukelpoisesti 2 % vertailukaudesta epäsuotuisan valuuttakehityksen ja laskeneiden myyntihintojen vuoksi. Myyntihinnat laskivat matalampien raaka-ainekustannusten takia, kun taas myyntimäärät olivat edellisvuoden tasolla.

Huhtamäen oikaistu liikevoitto kasvoi 7 prosenttia edellisvuodesta ja oikaistu liikevoittomarginaali parani 9,8 prosenttiin edellisvuoden 8,8 prosentista. Oikaistua liikevoittoa tukivat laskeneet raaka-aine-, logistiikka- ja energiakustannukset sekä yhtiön toimenpiteet kannattavuuden parantamiseksi. Toisaalta laskeneilla myyntihinnoilla ja nousseilla henkilöstökustannuksilla oli negatiivinen vaikutus kannattavuuteen.

Huhtamäki pitää alkuvuoden parantunutta kannattavuutta sekä merkkejä kysynnän kasvusta rohkaisevina. Yhtiö odottaa edelleen liiketoimintaedellytysten paranevan vuodesta 2023, vaikka toimintaympäristössä on vieläkin epävakautta. Huhtamäki jatkaa säästö- ja tehostamisohjelman toimenpiteitä, ja niiden odotetaan tukevan yhtiön suoritusta vuoden aikana.

Huhtamäen osinko 2024

Huhtamäen tavoitteena on jakaa keskimäärin 40–50 prosentin osinko tilikauden oikaistusta osakekohtaisesta tuloksesta, huomioon ottaen yhtiön investointi- ja kehitystarpeet.

Osinkoehdotus vuodelta 2023 on 1,05 euroa osakkeelta. Osinko on nousemassa jo 15 vuotta peräkkäin. Osingosta päätetään Huhtamäen yhtiökokouksessa tänään 25.4.2024, ja osinko irtoaa 26.4.2024.

  • Vuoden 2022 tuloksesta Huhtamäki jakoi osinkoa yhteensä 1,00 euroa per osake kahdessa osassa.

Huhtamäen strategiset tavoitteet

Huhtamäen johdon mukaan yhtiö investoi kolmeen avainteknologiaan: kuituun, kartonkiin ja joustopakkauksiin. ”Pakkausalan tulevaisuus on vastuullisissa innovaatiossa, ja teknologiajohtajuutemme myötä meillä on erinomaiset edellytykset voittaa”, Huhtamäen toimitusjohtaja Charles Héaulmé sanoo.

Huhtamäen strategiset tavoitteet:

  • Vertailukelpoinen kasvu: 5-6 %
  • Oikaistu liikevoittoprosentti: 10-12 % (8,8 % vuonna 2022)
  • Oikaistu sijoitetun pääoman tuotto (ROI): 13-15 %
  • Nettovelan suhde oikaistuun käyttökatteeseen: 2-3
  • Osinkosuhde: 40-50 %

Huhtamäen osake – sijoittajan näkökulma

Jäsenosiossa tarkastelemme osakekurssin kehitystä sekä tuomme esille sijoittajan näkökulman.

Vuoden 2023 aikana Huhtamäen osakkeeseen kohdistui laskupainetta inflaation vaikuttaessa kulutukseen yhtiön eri tuotekategorioissa ja maantieteellisillä alueilla. Syyskuun 2023 alun jälkeen osakekurssi kääntyi ja pysyi nousussa vuoden 2024 puolelle.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä luet tämän artikkelin ja tuhansia muita artikkeleita. Lisäksi saat Sijoittaja360 -palvelun sijoittajan työkalut käyttöösi. Vertaile helposti osakkeita, ETF: ä ja rahastoja. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Osaketyökalussa voit tarkastella Huhtamäen tunnuslukuja

Osaketyökalumme pistytyksessä Huhtamäki saa 74 kokonaispistettä, mikä sijoittaa yhtiön työkalun kärkineljännekseen. Huhtamäki saa esimerkiksi keskimääräistä paremmat pisteet laadusta ja matalasta riskistä.Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälymalleja ja käyttökohteita
Haastattelussa WellO2 Oy:n johto – suomalainen terveysteknologian yritys tähtää kansainväliseen kasvuun
Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun sisältö ja tuotto
New call-to-action
Sijoittajan valinnat