Analyysi: Huhtamäen osake nousussa kohonneen kannattavuuden saattelemana

Huhtamäki onnistui kasvattamaan tulostaan vuoden viimeisellä neljänneksellä liikevaihdon laskusta huolimatta. Yhtiö on nostamassa osinkoaan jo 15 vuotta peräkkäin.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Huhtamäki onnistui kasvattamaan tulostaan vuoden viimeisellä neljänneksellä liikevaihdon laskusta huolimatta. Yhtiö on nostamassa osinkoaan jo 15 vuotta peräkkäin.

Q4/2023 – Tulos nousussa liikevaihdon laskusta huolimatta

Huhtamäen liikevaihto oli 1 033 M€ (analyytikoiden ennuste 1 047,4 M€) ja oikaistu liikevoitto oli 108 M€ (ennuste 109,7 M€). Vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä Huhtamäen liikevaihto laski 6 % vertailukaudesta. Liikevaihdon laskusta huolimatta yhtiön oikaistu liikevoitto kasvoi noin 16 prosenttia vertailukaudesta ja oli 10,4 % (8,5 %) liikevaihdosta. Yhtiön koko vuoden 2023 tulos oli vakaalla tasolla huolimatta inflaatiosta johtuvasta matalasta kuluttajakysynnästä eri kategorioissa ja eri maantieteellisillä alueilla.

Yhtiö kertoo asiakkaiden varastojen purkautumisen vaikuttaneen negatiivisesti myyntimääriin vuoden ensimmäisellä puoliskolla, varsinkin Flexible Packaging -segmentin vientimarkkinoilla. Vuoden loppupuolella kysyntä alkoi yhtiön mukaan hieman kohentua.

Vuodelle 2024 Huhtamäki odottaa konsernin liiketoimintaedellytysten paranevan edellisvuodesta, vaikka toimintaympäristössä nähdään edelleen epävakautta. Yhtiö odottaa sen toimenpiteiden, kuten säästö- ja tehostamisohjelman tukevan yhtiön suoritusta vuoden aikana.

Huhtamäen osinko 2024

Huhtamäen tavoitteena on jakaa keskimäärin 40–50 prosentin osinko tilikauden oikaistusta osakekohtaisesta tuloksesta, huomioon ottaen yhtiön investointi- ja kehitystarpeet.

Osinkoehdotus vuodelta 2023 on 1,05 euroa osakkeelta. Osinko on nousemassa jo 15 vuotta peräkkäin.

  • Vuoden 2022 tuloksesta Huhtamäki jakoi osinkoa yhteensä 1,00 euroa per osake kahdessa osassa.

Huhtamäen strategiset tavoitteet

Huhtamäen johdon mukaan yhtiö investoi kolmeen avainteknologiaan: kuituun, kartonkiin ja joustopakkauksiin. ”Pakkausalan tulevaisuus on vastuullisissa innovaatiossa, ja teknologiajohtajuutemme myötä meillä on erinomaiset edellytykset voittaa”, Huhtamäen toimitusjohtaja Charles Héaulmé sanoo.

Huhtamäen strategiset tavoitteet:

  • Vertailukelpoinen kasvu: 5-6 %
  • Oikaistu liikevoittoprosentti: 10-12 % (8,8 % vuonna 2022)
  • Oikaistu sijoitetun pääoman tuotto (ROI): 13-15 %
  • Nettovelan suhde oikaistuun käyttökatteeseen: 2-3
  • Osinkosuhde: 40-50 %

Huhtamäen osake – sijoittajan näkökulma

Jäsenosiossa tarkastelemme osakekurssin kehitystä sekä tuomme esille sijoittajan näkökulman.

Vuoden 2023 aika Huhtamäen osakkeeseen kohdistui laskupainetta inflaation vaikuttaessa kulutukseen yhtiön eri tuotekategorioissa ja maantieteellisillä alueilla. Syyskuun 2023 alun jälkeen osake on kuitenkin jälleen palannut nousukurssiin.

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Osaketyökalussa voit tarkastella Huhtamäen tunnuslukuja

Osaketyökalumme pistytyksessä Huhtamäki saa 70 kokonaispistettä, mikä sijoittaa yhtiön työkalun kärkineljännekseen. Huhtamäki saa esimerkiksi keskimääräistä paremmat laatupisteet.Sinua voisi kiinnostaa
Analyysissa kuumimmat tekoälyosakkeet
Ovaro näkee viriämistä ja on aktiivinen – analyysi
Tekoälyuutiset: Klarnan tekoäly tekee 700 asiakaspalvelijan työt ja Googlen tekstistä videopelejä
Omalla Maalla LKV
Sijoittajan valinnat