Webinaarit

Koostamme tälle sivulle tiedon tulevista webinaareista. Sivulta löydät tiedot aina tulevista webinaareista sekä koosteet jo pidetyistä webinaareistamme.

Tulossa

Kiinnostavimmat osakeideat Suomesta

Toukokuun webinaarissa käsittelemme kiinnostavimpia kotimaisia osakkeita. Webinaari järjestetään 31.5.2022 kello 17. Isäntänä toimii Sijoittaja.fi:n perustajayrittäjä Timo Heikkilä.

Suomalaisten osakkeiden tuotto-odotukset ovat nousseet länsimarkkinoiden parhaiksi ja Suomi nähdään houkuttelevana sijoituskohteena. Kotimaisten osakkeiden tuotto-odotus onkin peräti 5,6 prosenttia. Miksi suomalaiset osakkeet ovat juuri nyt niin kiinnostavia? Mitkä ovat tämän hetken houkuttelevimmat yhtiöt? Entä miltä kotimaan markkinat näyttävät loppuvuoden osalta?

Webinaarissa käsittelemämme aiheet:

 • Kotimaan markkinakatsaus
 • Kiinnostavimmat suomalaiset osakkeet
 • Loppuvuoden 2022 näkymät
 • Kysymykset & vastaukset

Tiistaina 31.5. kello 17 järjestettävä webinaari on maksuton ja siitä jää tallenne. Webinaarin kesto on noin 30 minuuttia. Tervetuloa mukaan! Ilmoittaudu webinaariin alla olevasta linkistä.

Ilmoittaudu webinaariin!

Menneet webinaarit

Alta löydät listattuna kaikki Sijoittaja.fi:n aikaisemmat webinaaritallenteet ja linkit koosteartikkeleihin, joiden avulla voit palata kaikkiin webinaariaiheisiimme.

Vaihtoehtoiset sijoituskohteet osa 1

Huhtikuun webinaarissa käsittelimme vaihtoehtoista sijoittamista. Webinaari oli ensimmäinen osa kolmen webinaarin sarjassa, jossa kaikki osat käsittelevät vaihtoehtoisia sijoituksia eri näkökulmista. Ensimmäisessä osassa avasimme aihetta yleisesti ja esittelimme eri omaisuusluokat.

Webinaarin isäntinä toimivat Sijoittaja.fi:n Timo Heikkilä, SijoittajaPRO:n Eero Okkolin sekä SijoittajaPRO Corporate Financen Henri Palomäki. Webinaarissa käsittelemämme aiheet:

 • Mitä vaihtoehtoiset sijoituskohteet ovat
 • Omaisuusluokkien katsaus
 • Q&A

Lue myös webinaarin artikkeli sekä koosteartikkeli!

Ilmoittaudu webinaariin!

Kansainvälinen sijoittaminen

Vuoden toisessa webinaarissamme käsittelimme sitä, miksi kansainvälinen sijoittaminen on järkevää ja miten siinä pääsee alkuun. Kerroimme myös, miten Ukrainan sota vaikuttaa markkinoihin ja miten salkkua kannattaa kriisitilanteessa tasapainottaa.

Webinaarin isäntänä toimi Sijoittaja.fi:n Timo Heikkilä. Webinaarissa käsittelemämme aiheet:

 • Kansainväliset osakemarkkinat ja Ukrainan sodan vaikutukset markkinaan
 • Miksi kansainvälinen sijoittaminen kannattaa?
 • Miten kansainvälinen sijoittaminen aloitetaan?
 • Sijoittaja.fi:n kansainväliset salkut​​​​​​​
 • Kysymykset ja keskustelua

Lue myös webinaarin artikkeli sekä koosteartikkeli!

Ilmoittaudu webinaariin!

Sijoitusnäkymät vuodelle 2022

Vuoden ensimmäisessä webinaarissa kerroimme vuoden 2022 sijoitusnäkemyksemme. Mitkä ovat osakemarkkinoiden osalta kuluvan vuoden sijoitusnäkymät? Korkojen viimeaikainen nousu kaikkialla maailmassa on aiheuttanut etenkin korkean arvostustason kasvuosakkeiden kurssilaskua. Hidastuuko talouskasvu vai yllättääkö osakkeiden tuloskasvu positiivisesti?

Webinaarin isäntänä toimi Sijoittaja.fi:n Timo Heikkilä. Webinaarissa käsittelemämme aiheet:

 • Markkinakatsaus ja sijoitusnäkemys vuodelle 2022
 • Osakemarkkinoiden vaihtoehtoiset skenaariot
 • Sijoitustrendit ja tärkeimmät sijoitusteemat
 • Kysymykset ja keskustelua

Lue myös webinaarin artikkeli sekä koosteartikkeli!

Katso webinaarin tallenne

Megatrendit ja sijoitusideat

Megatrendillä tarkoitetaan pitkäkestoista isoa rakenteellista muutosta, joka vaikuttaa yhteiskuntarakenteisiin, muuttaa kuluttajakäyttäytymistä ja yritysten valtasuhteita. Ylivoimaisesti tärkein megatrendi on teknologinen kehitys, joka on vähentänyt toimiala- ja maantieteellisiä rajoja. Webinaarin isäntänä toimii Sijoittaja.fi:n perustajayrittäjä Timo Heikkilä.

 • Vallitsevat megatrendit
 • Miksi sijoittajan kannattaa olla tietoinen megatrendeistä?
 • Sijoitusideoita megatrendeistä
 • Q&A
ILMOITTAUDU WEBINAARIIN!

Sijoitusyhtiön perustaminen

Mitä tulee ottaa huomioon sijoitusyhtiötä perustaessa? Miten sijoitusyhtiö toimii perhevarallisuuden hallintamuotona? Webinaarin isäntänä toimii Timo Heikkilä ja vieraana PwC:n yhtiöoikeusasiantutija Johanna Ylianunti ja veroasiantuntija Joonas Järvenpää.

 • Sijoitusyhtiö veronäkökulmasta
 • Sijoitusyhtiön perustaminen sekä yhtiö perhevarallisuuden hallintamuotona
 • Yhteenveto ja case esimerkki
 • Q&A
Katso tallenne ja lataa esitys

ETF:ien valinta ja markkinaan sopivat ETF:t

ETF:n valinta aiheuttaa usein yksityissijoittajille päänvaivaa. Webinaarissa vastataan kysymykseen: “Miten löydät tehokkaimman ja markkinaan sopivan ETF:n?”

 • Lyhyesti mikä on ETF?
 • Miten valitset ja vertailet ETF:iä?
 • Lyhyt markkinakatsaus ja markkinaan sopivat ETF-valinnat

Kesto on noin 30 minuuttia. Isäntänä Sijoittaja.fi:n perustajayrittäjä Timo Heikkilä.

LUE ETF:ien valinta ja markkinaan sopivat ETF:t - WEBINAARIKOOSTE

Parhaat kansainväliset osakkeet ja salkunhoitajan katsaus

Mitä kansainväliselle osakemarkkinalle kuuluu nyt?
Salkunhoitajan katsaus ja salkkumuutokset

Webinaarin kesto on noin 30 minuuttia, jonka jälkeen Timo Heikkilä vastasi sijoittajien kysymyksiin kansainväliseen sijoittamiseen liittyen.

katso webinaarikooste - salkkukatsaus

Miten listautumiset ovat tuottaneet?

Tutkimme First North -listan ja Helsingin pörssin päälistan listautumisannit vuodesta 2012 lähtien. Tutkimme ensimmäisen pörssipäivän, ensimmäisen kuukauden ja ensimmäisen vuoden tuotot. Merkintäsumma oli 5 000 euroa, mutta huomioimme leikkurin, jos listautumisanti oli ylimerkitty.

 • Millaista tuottoa listautumiset ovat tarjonneet sijoittajalle?
 • Kannattaako listautumiseen osallistua? 
 • Millainen listautuja on sijoittajan kannalta erityisen kiinnostava kohde?
 • Kansainvälisten yhtiöiden IPO:t
LUE Miten listautumiset ovat tuottaneet - WEBINAARIKOOSTE

Metsäsijoittaminen osa 2: Metsät hiilinieluina – uhka vai mahdollisuus?

Metsäsijoittamisesta keskustellaan videolla tällä kertaa metsistä hiilinieluina Hannu Huuskosen johdolla. Panelisteina Mika Venhon (Suomen Sijoitusmetsät Oy ), Jyrki Ketola (johtaja, metsäsijoitukset, Taaleri Oyj) ja Prof. Timo Pukkala (Itä-Suomen yliopisto).

 • Tulevatko hiilikompensaatiomarkkinat myös Suomeen?
 • Mitkä ovat suurimmat uhat suomalaisen metsänomistajan näkökulmasta
 • Ovatko metsät valtavina hiilinieluina uhka vai mahdollisuus metsäsijoittajan silmin?

Sijoitusteemat ja -näkemys vuodelle 2021 – webinaari 2.2.2021

Webinaarikooste tiistaina 2.2.2021 järjestetystä webinaarista, jossa käsiteltiin vuoden 2021 sijoitusnäkemystä. Katso tallenne ja poimi parhaat sijoitusideat vuodelle 2021!

LUE SIJOITUSTEEMAT VUODELLE 2021 - WEBINAARIKOOSTE

Löydä sijoitustyylisi ja valitse sijoitustyyliisi sopivat osakkeet – webinaari 16.12.2020

Miksi jokaisen sijoittajan olisi hyvä tunnistaa sijoitustyyli ja miten löydät sijoitustyyliisi sopivat osakkeet? Käymme webinaarissa läpi tunnetuimpia sijoitustyylejä sekä annamme työkaluja löytää oma sijoitustyyli sen lisäksi näytämme konkreettisin esimerkein miten valitset sijoitustyyliisi sopivat osakkeet. Osaketyökalua apuna käyttäen esittelemme TOP-osakkeet sijoitustyyleittän.

Lue webinaarikooste!

Kansainvälisten sijoitussalkkujen tuotot – webinaari 9.12.2020

Sijoittaja.fi:n kolme kansainvälistä sijoitussalkkua eTorossa ovat olleet kopioitavissa vuoden. Salkuilla sijoitat maailman parhaisiin teknologiaosakkeisiin, globaaleihin laatuyhtiöihin sekä tehokkaisiin ETF:iin. Webinaarissa tutustutaan tarkemmin salkkuihin ja niiden tuottoihin.

Lue webinaarikooste!

Kansainvälinen sijoittaminen -webinaari 19.11.2020

Markkinatilanne nyt! Miksi ja miten hajauttaa kansainvälisille markkinoille? Kansainvälisille markkinoille voi hajauttaa esimerkiksi seuraavilla instrumenteilla: ETF:t, rahastot, indeksirahastot ja suorat osakesijoitukset. Käymme lyhyesti läpi vaihtoehdot sekä kerromme omat suosikkimme. Miten teen sijoitukset käytännössä ja minkälaisia osakkeita kannattaa suosia? Välittäjävalinta ja kulut: ​​​​Esittelyssä Sijoittaja.fi:n kolme kansainvälistä sijoitussalkkua eTorossa. Salkuilla sijoitat maailman parhaisiin teknologiaosakkeisiin, globaaleihin laatuyhtiöihin sekä tehokkaisiin ETF:iin.

Lue webinaarikooste!

Metsäsijoittamisen perusteet

Metsäsijoitus on vakaa ja hyvin sijoitussalkun riskiä hajauttava omaisuusluokka. Metsä kasvaa talouden kehityksestä riippumatta, minkä lisäksi suomalaisen metsämaan hintakehitys on ollut hyvin vakaata korreloiden minimaalisesti yleisen talouskehityksen kanssa. Tälllä videolla käydään metsäsijoittamisen perusteet Mika Venhon (Suomen Sijoitusmetsä Oy) ja Hannu Huuskosen (Sijoittaja.fi) kanssa.

Lue metsäsijoittamisen webinaarikooste!

Ota Sijoittaja.fi-Youtube kanava seurantaan!

Tilaa Sijoittaja.fi Youtube-kanava tästä


Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy