TOP 10 globaalit osinkoyhtiöt

Osinkoyhtiöt tuovat kassavirtaa sijoitussalkkuihin. Mitkä ovat houkuttelevimmat osinkoyhtiöt maailmalta?

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Osinkoyhtiöt tuovat kassavirtaa sijoitussalkkuihin. Mitkä ovat houkuttelevimmat osinkoyhtiöt maailmalta?

Osinkoyhtiöiksi voidaan lukea yritykset, jotka maksavat korkeaa osinkotuottoa tai yritykset, jotka kasvattavat osinkoaan vuodesta toiseen. Jos yritys kasvattaa yhtäjaksoisesti osinkoaan vuodesta toiseen tarpeeksi pitkän aikaa, voi se saada osinkoaristokraatin tittelin. Esimerkiksi Yhdysvalloissa osinkoaristokraateiksi sanotaan S&P 500 -indeksiin kuuluvia yhtiöitä, jotka ovat kasvattaneet osinkoaan 25 vuotta putkeen. Euroopassa riittää 10 vuotta.

Alla kuvaajassa on tunnettujen sijoitustyylien tuottoja suhteessa markkinaindeksiin. Osinkoyhtiöt (punainen viiva) ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana tuottaneet paremmin kuin markkinaindeksi.

TOP 10 globaalit osinkoyhtiöt

TOP 10 -lista on valittu uudella OsakevalintatyökalullammeOsakevalintatyökalussa osinkoyhtiöitä ovat yhtiöt, joiden osinkopisteet ovat 9-10 (asteikko 1-10). Osinkopisteet lasketaan sekä osinkotuotosta, että osingon vakaudesta ja kasvusta. Pelkkä osinkotuotto ei ole riittävä indikaattori hyvän osinkoyhtiön löytämiseksi. Kertaluonteisesti korkeata osinkoa voi maksaa moni yhtiö, mutta tärkeämpää on löytää yhtiöitä, jotka maksavat vakaata, kasvavaa ja mahdollisesti myös korkeaa osinkoa vuodesta toiseen.

Osakevalintatyökalustamme löytyy tällä hetkellä 77 ulkomaista osinkoyhtiötä. Globaalit osinkoyhtiöt löydät Osakevalintatyökalussa seuraavasti:

  • Valitse osaketyyppi ”kansainväliset”
  • TOP 10 listan saa, kun klikkaa Sijoitusideoita ja Osinkokoneet-laatikkoa.
  • Kaikki 77 osinkoyhtiötä löytää, kun klikkaa Hae / Lisää hakuvaihtoehtoja ja valitse sijoitustyyliksi ”Osinko”
    • Voit myös kirjoittaa hakusanaksi ”osinko”, niin työkalu hakee kaikki osinkoyhtiöt

Osinkoyhtiöiden kolme korkeinta osingonmaksajaa

1) Osinkoyhtiöistä korkeimman osinkotuoton on tarjoillut Royal Dutch Shell, jonka osinkotuotto on 7,9 %:ia edellisen 12 kuukauden aikana maksetuista osingoista laskettuna. Shell on maksanut vuosikymmeniä kasvavaa osinkoa, mutta ei yhtäjaksoisesti. Vuotuinen osinkotuotto on vaihdellut 5-10 %:n välillä. Shell raportoi vahvasti positiivisen ensimmäisen kvartaalin tuloksen. Liikevaihto kasvoi noin 48 % vuodentakaisesta ja tulos per osake kasvoi 157 %.

2) Toisena on yhdysvaltalainen Macy’s, jonka edellisen 12 kuukauden osinkotuotto on 6,3 %. Macy’s:lle ei odoteta merkittävää tuloskasvua seuraavalle 3-5 vuodelle, ainoastaan 0,7 % vuodessa. Matala tuloskasvuodotus näkyy myös varsinaisissa arvostusluvuissa. Esimerkiksi P/E on vain 8,0. Yhtiötä seuraavista analyytikoista 70 % antaa pidä-suosituksen ja 30 % osta-suosituksen. Macy’s on yhdysvaltalainen tavarataloketju, joka tunnetaan erityisesti miesten, naisten ja nuorison vaatteista ja asusteista.

3) Kolmantena on Kimco Realty, jonka osinkotuotto on 6,1 %:ia. Kimco Realty on yhdysvaltalainen REIT-muotoinen kiinteistösijoitusyhtiö. Kimcoa seuraa 23 analyytikkoa, joista 11 antaa osta-suosituksen ja 11 pidä-suosituksen. Ainoastaan yksi analyytikko on antanut myy-suosituksen.  Kimco on kasvattanut osinkoaan vuodesta 2010. Edellisen viiden vuoden aikana Kimco on kasvattanut osinkoaan keskimäärin 7,3 % vuodessa.

TOP 10 Globaalit osinkoyhtiöt ja sijoittajan taulukot

jasensisalto_kirjaudu

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: LeadDesk odottaa vuosikasvun paranevan kuluvana vuonna
Atrian uusi johto yrityskaupoilla Ruotsissa – analyysi
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Sijoittajan valinnat