TOP 10 globaalit osinkoyhtiöt

Osinkosijoittaminen on tunnettu sijoitustyyli. Mitkä ovat houkuttelevimmat osinkoyhtiöt maailmalta juuri nyt?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Osinkosijoittaminen on tunnettu sijoitustyyli. Mitkä ovat houkuttelevimmat osinkoyhtiöt maailmalta juuri nyt?

Osinko-osakkeet laajasti ovat tuottaneet hieman markkinaindeksiä paremmin

Osinkosijoittaminen on tunnettu sijoitustyyli. Osinko-osakkeet ovat viimeisen 10 vuoden aikana tuottaneet hieman markkinaindeksiä paremmin.

Kuvaajassa on neljän eri MSCI-indeksin kymmenen vuoden tuottoja suhteessa markkinaindeksiin. MSCI Dividend (punainen) on tuottanut finanssikriisin jälkeen markkinaindeksin mukaisesti. Kuvaajasta myös näkee, että mikään sijoitustyyli ei tuota jatkuvasti markkinaindeksiä paremmin. MSCI-indeksissä osinkoyhtiöiksi määritellään yhtiöt, joiden osinkotuotto on keskimääräistä pörssiosaketta korkeampi.

sijoitusstrategioiden tuottoja

Miten me määritämme osinkokoneen?

Pelkkä keskimääräistä korkeampi osinkotuotto ei takaa markkinaindeksiä parempaa tuottoa. Tärkeämpi tekijä pitkän aikavälin tuottokehitykselle on vakaa ja kasvava osinko.

Pisteytämme uudessa Osakevalintatyökalussa osakkeet kahdeksan eri ominaisuuden perusteella. Kokonaispisteet ovat näiden ominaisuuksien painotettu keskiarvo, joka on indeksoitu siten, että 100 on paras mahdollinen pistelukema. Yksi pisteytettävä ominaisuus on osinkoarvostus, joka muodostuu osinkotuotosta sekä osingon vakaudesta ja kasvusta.

OSINKOARVOSTUS: (OSINKOTUOTTO + OSINGON VAKAUS JA KASVU)

 • Osingon suhde osakekurssiin lähihistorian ja -tulevaisuuden ennusteiden perusteella. Pitää sisällään myös ylimääräiset osingot ja pääoman palautukset.
 • Osinkotuoton taso ei ole riittävä indikaattori osakkeita valittaessa. Osingon vakauden sekä osinkojen kasvutrendin avulla kyetään löytämään paremmin tulevia voittajaosakkeita. Mitä vakaampi ja kasvavampi osinko, sen korkeammat pisteet.

Osakkeet pisteytetään osinkoarvostuksen perusteella asteikolla 1-10. Osinkokoneita ovat pisteet 9-10 saaneet yhtiöt.

TOP 10 GLOBAALIT OSINKOKONEET

Uusi Osakevalintatyökalumme laskee jokaiselle osakkeelle kokonaispisteet. Mitä korkeammat pisteet, sitä houkuttelevampi sijoituskohde osake on.

TOP 10 globaalit Osinkokoneet ovat kymmenen parhaat kokonaispisteet saanutta Osinkokonetta. Listalle pääsi myös Citycon, jonka osinko-odotus on 0,16 euroa.

 1. China Construction Bank Corp
 2. SDI Ltd
 3. bpost SA
 4. Principal Financial Group Inc.
 5. Bank of China Ltd
 6. Eaton Corp PLC
 7. General Motors Co
 8. International Housewares Retai
 9. BOC Hong Kong Holdings Ltd
 10. Citycon OYJ

Osakkeet löytää helposti klikkaamalla työkalussa ”Sijoitusideoita” ja ”Osinkokoneet” -laatikkoa.

TOP 10 Globaalit osinkoyhtiöt

Vertaile osakkeita

Työkalussa osakkeita voi vertailla pisteiden perustella ja tärkeimpien arvostuslukujen perusteella. Arvostusluvut löytyvät omalta välilehdeltä. Työkalusta löytää myös linkin tietosivulle, jossa yksittäiseen osakkeeseen pääsee tutustumaan tarkemmin.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat