Analyysi: SSAB:n tulos laski ennakoitua maltillisemmin

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä SSAB:n tulos oli laskussa edellisvuodesta, mutta tulos ylitti selvästi analyytikoiden ennusteet. Osake avasi pörssissä hienoiseen nousuun.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä SSAB:n tulos oli laskussa edellisvuodesta, mutta tulos ylitti selvästi analyytikoiden ennusteet. Osake avasi pörssissä hienoiseen nousuun.

Q1/2024 – Tulos laskussa Yhdysvaltojen kvarttolevyjen hintojen laskiessa

SSAB:n liikevaihto oli 2334,7 milj. euroa (ennuste 2422,8 milj. euroa) ja liikevoitto 271,5 milj. euroa (ennuste 216,7 milj. euroa). Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä SSAB:n liikevoitto oli laskussa edellisvuoden 4 733 milj. kruunun (noin 407 milj. euron) tasosta, mikä johtui yhtiön mukaan ennen kaikkea Yhdysvaltojen kvarttolevyjen hinnoista, jotka laskivat korkealta tasolta. Liikevaihto laski noin 15 %:ia vertailukaudesta matalampien hintojen ja vähäisempien toimitusten vuoksi. Euroopan markkinat olivat yhtiön johdon mukaan edelleen suhteellisen heikot, kun taas erikoislujien terästen markkinat olivat vakaammat.

SSAB Special Steels -divisioonan ensimmäisen neljänneksen liiketulos oli 1 781 (2 094) milj. kruunua, ja liiketulosprosentti oli 23 (24) %. SSAB Americas -divisioonan liiketulos ensimmäisellä neljänneksellä laski 1 412 (2 675) milj. kruunuun, ja liiketulosprosentti oli 23 (35) %, hintojen laskiessa korkealta tasolta. SSAB Europe -divisioonan liiketulos oli 163 (0) milj. kruunua, ja liiketulosprosentti oli 2 (0) %.

Vuoden toiselle neljänneksellä SSAB odottaa toimitusten olevan korkeammalla tasolla kaikissa divisioonissa ensimmäiseen neljännekseen verrattuna, ja toteutuneiden hintojen arvioidaan olevan vakaat Euroopassa ja hieman matalammalla tasolla SSAB Special Steels ja SSAB Americas -divisioonissa.

SSAB:n osinko 2024

SSAB:n päivitetyn voitonjakopolitiikan mukaan yhtiö pyrkii jakamaan osinkoa 40 prosenttia tuloksesta verojen jälkeen. SSAB ei ole pystynyt joka vuosi jakamaan osinkoa.

  • Vuodelta 2023 SSAB jakaa osinkoa 5,00 kruunua osakkeelta.
  • Vuoden 2022 vahvasta tuloksesta SSAB jakoi osinkoa huimat 8,70 kruunua per osake.

SSAB:n taloudelliset tavoitteet

  • Kannattavuus – SSAB pyrkii käyttökatteella mitattuna alan johtavaan kannattavuuteen vertailukelpoisiin kilpailijoihin verrattuna
  • Pääomarakenne – SSAB:n tavoitteena on pitää nettovelkaantumisaste -20 %:n ja 20 %:n välillä (nettovelka/oma pääoma)
  • Osinko – Osingon tulee muodostaa 40 % tilikauden tuloksesta verojen jälkeen
  • Ennen vuosittaisista osinkoehdotuksista ja pääomarakenteen tarkistuksista päättämistä yhtiön johto ja hallitus arvioivat tulevien vuosien pääomatarpeet markkinanäkymien, sijoitussuunnitelmien ja muiden näkökohtien perusteella

SSAB:n osake Osaketyökalussa

Osaketyökalussa SSAB:n kokonaispisteet ovat keskimääräistä. Osakkeella on esimerkiksi kohtalaiset pisteet laadusta ja osingosta. Tutustu Osaketyökalusta tarkemmin SSAB:n pisteytykseen ja tarkista yhtiön ennusteet ja tunnusluvut.

SSAB:n osake

Jäsenosiossa tarkastelemme osakekurssin kehitystä sekä tuomme esille sijoittajan näkökulman.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
WIMAO
Sijoittajan valinnat