Trendaavat osakesektorit ja uudet treidi-ideat: Globe Life Inc.

Mitä markkinassa tapahtuu juuri nyt? Viikon 12 markkinakatsauksessa tarkastellaan osakesektoreiden kehitystä. Sen lisäksi esittelyssä on yksi mielenkiintoinen treidi-idea, jonka kurssiliikkeitä kannattaa seurata.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Mitä markkinassa tapahtuu juuri nyt? Viikon 12 markkinakatsauksessa tarkastellaan osakesektoreiden kehitystä. Sen lisäksi esittelyssä on yksi mielenkiintoinen treidi-idea, jonka kurssiliikkeitä kannattaa seurata.

Trendaavat sektorit

Sykliset sektorit johdossa

Lista oli tällä viikolla syklisvoittoinen, sillä neljä viidestä parhaiten tuottaneesta osakesektorista olivat syklisiä. Parhaiten viikolla pärjäsivät syklinen energiasektori, viestintäpalvelusektori, jota voidaan pitää rajatapauksena, sekä syklinen teollisuus-, rahoitus- ja harkinnanvarainen kulutussektori. Heikoiten pärjänneet ja viikolla nollan alapuolelle jääneet sektorit olivat kiinteistö-, yhdyskuntapalvelu- ja terveydenhuoltosektorit. Kuukausitarkastelussa sykliset ovat pärjänneet myös defensiivisiä sektoreita paremmin.

Alasektorit pakkasella

Kaikki leading alasektorit pärjäsivät viikolla heikosti pääsektoreihin nähden ja tuotot jäivät negatiivisiksi. Kuukausitarkastelussa alasektoreiden kehitys on ollut kaksijakoista. Tekoälymegatrendistä hyötyvä puolijohdesektori on pärjännyt erinomaisesti, mutta pankkisektorin ja liikennesektorin kehitys on ollut heikkoa verrattuna pääsektoreihin. Pääsektoreiden kehitys puoltaa edelleen sijoittajien riskinottohalukkuutta, mutta alasektoreiden kehitys voi viitata käänteeseen sijoittajien sentimentissä. Sektoreiden kehitystä voi seurata helposti uudistuneessa markkinaympäristössämme.

Ennakoivat alasektorit tarkoittavat alasektoreita, joiden tuottoa seuraamalla saa käsityksen siitä, onko sykli kääntymässä. Jos puolijohde- (semiconductor), kuljetus- (transport) ja pankkisektorit (banks) tuottavat muuta markkinaa paremmin, kertoo se syklin käänteestä positiiviseen ja riskisentimentin muutoksesta riskiä suosivaksi.

Syklisillä sektoreilla paras momentti

Yksi Osaketyökalun faktoreista on momentti, joka perustuu havaittuun momentum-ilmiöön, jonka mukaan nousutrendissä olevilla osakkeilla on taipumusta jatkaa nousuaan. Osaketyökalu pisteyttää osakkeiden momentin välillä 10=paras ja 1=heikoin. Sektorin keskiarvomomentti kertoo, mitkä osakesektoreista ovat nousutrendissä.

Parhaat momenttipisteet saavat sykliset rahoitus-, energia- ja teollisuussektorit. Heikoiten ovat pärjänneet defensiiviset yhdyskuntapalvelu- ja päivittäiskulutussektorit. Osakesektoreiden momenttipisteet kertovat siitä, että sijoittajat suosivat riskisempiä osakkeita.

Momentum-ilmiön mukaan nousutrendissä olevilla osakkeilla on taipumusta jatkaa nousuaan. Vastaavasti laskutrendissä olevilla arvopapereilla on taipumus jatkaa laskuaan. Osakkeen momenttia voi pyrkiä hahmottamaan niin pitkältä kuin lyhyeltä aikaväliltä.

Viikon treidi-ideat: Globe Life, Inc.

Jäsenosiossa on listattu kuluneen viikon mielenkiintoisimmat treidi-ideat Suomesta ja maailmalta. Tarkastelussa GL osake, jonka kurssikehitys antaa viitteitä siitä, kannattaako osaketta ostaa vai myydä.Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: UPM-Kymmenen lähitulevaisuuden näkymät vaikuttavat lupaavilta
Analyysi: Stora Enson tulos ennakoitua paremmalla tasolla
Analyysi: Huhtamäen osake laskussa, vaikka liiketulos ylitti ennusteen
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat