Korkeaa korkotuottoa – valintamme korko-ETF:ksi

Säästä kuluissa, kilpailuta, vertaa

Korkotuottoa ei ole tarjolla euroalueen valtionlainoista tai yrityslainoista. Sijoittaja joutuu suuntaamaan katseensa Euroopan ulkopuolelle. Artikkelissa valintamme parhaiksi korkean korkotuoton ETF:ksi.

Julkaistu: 23.02.2018 Kirjoittaja:

ETF korkeaa korkotuottoa korko

Markkinatilanne

Korkosijoittajan salkku on reilussa 20 vuodessa kasvanut 100 yksiköstä yli 250 yksikköön. Tuottokehitys on ollut tasaista, kun alla oleva kuvaaja osoittaa (lähde: Markkinaympäristö).

Tuotto on syntynyt korkotason laskusta (korkoinstrumenttien hinnat nousevat, kun korkotaso laskee). Alla olevassa kuvaaja kertoo, että korkosijoitusten korkotuotto on laskenut reilussa 20 vuodessa noin 6 %:sta alle 2 %:iin. Markkinaympäristö-osiomme pitkät tuotto-odotukset osoittavat, että korkoinstrumenttien tuotto-odotus on lähellä nollaa.

Mistä korkotuottoa?

Olemme tuoneet ETF-työkaluun tärkeimpiin korkoluokkiin sijoittavien ETF:ien ”tuotto maturiteettiin” ja ”duraatio” -tiedot. Sijoittaja voi vertailla, minkälaista korkotuottoa on tarjolla ja minkälaisella korkoriskillä. Duraatio on ETF-rahaston kassavirtojen painotettu keskimääräinen takaisinmaksuaika. Se mittaa myös rahaston riskiä korkotason muutoksiin.

Korkean korkotuoton ETF:t löytää työkalusta helposti “Sijoitusideoita” -osiosta klikkaamalla Korkeaa korkotuottoa -laatikkoa

Työkalusta voi havaita, että euroalueen pitkiin valtionlainoihin 7-10 sijoittavat ETF:t tarjoavat 0,6  -0,7 %:n korkotuottoa noin 8 vuoden duraatiolla. Korkotuotto on siten hyvin alhainen.

Vastaavasti kehittyvien markkinoiden paikallisvaluuttamääräisiin bondeihin sijoittava ETF tarjoaa 6,3 %:n tuottoa viiden vuoden duraatiolla. Lainojen luottoluokitus on BBB, mikä on kohtuu hyvä. Korkotuottoa on siten löydettävissä, mutta sijoittaja joutuu suuntaamaan katseensa euroalueen ulkopuolelle.

Korkeimman korkotuoton ETF:t

Jäsenille suunnattussa osiossamme valintamme korkean korkotuoton ETF:ksi. Liity jäseneksi!

OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy