Nordealta piensijoittajille ystävällinen hinnoittelu

Nordea uudisti keväällä verkkokaupankäynnin hinnoittelun. Kaikissa pörssitoimeksiantojen palkkioissa on yhden prosentin hintakatto, joka kattaa toimeksiannot Helsingin pörssistä maailman pörsseihin. Esimerkiksi sadan euron kaupasta välityspalkkiota menee yksi euro.

Vieraileva kirjoittaja
Vieraileva kirjoittaja

Nordea uudisti keväällä verkkokaupankäynnin hinnoittelun. Kaikissa pörssitoimeksiantojen palkkioissa on yhden prosentin hintakatto, joka kattaa toimeksiannot Helsingin pörssistä maailman pörsseihin. Esimerkiksi sadan euron kaupasta välityspalkkiota menee yksi euro.

Välityspalkkiot voivat syödä merkittävän osan sijoittajan tuotosta. Erityisen korkeiksi palkkiot voivat nousta piensijoittajilla, joilla yksittäiseen osakkeeseen sijoitettavat summat ovat pieniä. Tyypillisesti osakekaupankäynnistä veloitetaan esimerkiksi 0,20 %:n kaupankäyntipalkkio, mutta vähintään 8 euron minimipalkkio. Esimerkiksi, jos sijoittaja ostaa 100 eurolla Nokian osakkeita, on kaupankäyntipalkkio tällöin 8 euroa, joka on 8 %:ia kauppasummasta.

Kiinteä minimipalkkio iskee juuri piensijoittajiin ja nostaa osakesijoittamisen kynnystä. Lisäksi hajauttamisesta tulee kallista, kun yksittäisiin osakkeisiin sijoitettavat summat jäävät pieniksi. Nordea on muuttanut hinnoitteluaan, jotta jo pienillä summilla on edullista aloittaa sijoittaminen ja hajauttaa laajasti.

Nordean vastaus haasteeseen on yhden prosentin hintakatto

Yhden prosentin hintakatto tarkoittaa sitä, että sijoittajan kaupankäyntipalkkio on enintään 1 %:ia kaupankäyntisummasta. Esimerkiksi, jos sijoittaja ostaa 100 eurolla Nokian osakkeita, veloittaa Nordea kaupankäyntipalkkiota 1 euron.

Nordean hintakatto ohjaa sijoittajaa fiksumpaan sijoittamiseen. Jo pienillä summilla kannattaa aloittaa osakesijoittaminen. Lisäksi hintakaton avulla piensijoittajan kannattaa hajauttaa sijoitettava summa useampaan osakkeeseen.

Hajauta kansainvälisille markkinoille

Sijoittajan kannattaa hajauttaa osakesijoituksensa myös Suomen ulkopuolelle. Suomen markkina on syklinen ja kansainvälisten sijoittajien näkökulmasta reunamarkkina. Tämä tarkoittaa sitä, että kurssiliikkeet ovat Helsingin pörssissä voimakkaampia kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa. Sijoittaja voi laskea osakesalkun riskiä hajauttamalla kansainvälisille markkinoille.

Usein kaupankäyntipalkkiot ovat korkeampia ulkomaisilla osakkeilla. Nordeassa hinnoittelu kaikilla markkinoilla on sama. Nordea tarjoaa mahdollisuuden käydä osakekauppaa 22 markkinalla. Sijoittaja maksaa enintään 1 %:n kaupankäyntipalkkion sijoittaessa suomalaisiin osakkeisiin tai ulkomaisiin osakkeisiin.

Piensijoittaja voi rakentaa kansainvälisesti huolellisesti hajautetun salkun ja toteuttaa sen Nordean uuden hinnoittelun avulla edullisesti.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miksi Nordea muuttaa hinnoittelua?

Nordea haluaa palvella asiakkaitaan mahdollisimman hyvin sekä olla edelläkävijä myös pörssikaupankäynnissä. Hinnastoa yhtenäistetään ja muutetaan sillä tavalla, että myös pienten kauppojen tekeminen on kulujen osalta järkevää. Muutos koskee kotimaisten kauppojen lisäksi kansainvälisten toimeksiantojen tekoa. Näin puhtaasti hinnastosta johtuvat esteet poistuvat ja salkun hajauttaminen onnistuu entistä paremmin.

Paljonko osakkeiden säilytys maksaa?

Tekemällä yhdenkin kaupan kvartaalin aikana (eli kerrytät palkkiokertymää, joka tarkoittaa kvartaalin aikana välityspalkkioista koostuvaa yhteissummaa), ovat seuraavan kalenterikvartaalin säilytyspalkkiot 0 euroa. Siten käytännössä neljä (4) kauppaa koko vuoden aikana riittää, jotta säilytysmaksuja ei veloiteta lainkaan.

Mitä muuta sijoittaja saa Nordeassa?

Nordeassa  saa maksuttomaan Säästäjän palveluun mm.

  • Kaupankäynnin kaikilla, yli 20 markkinapaikalla
  • Aktiivisuudesta palkitsevan palkkiorakenteen
  • Nordean hintakaton
  • Reaaliaikaiset kurssit (1. tarjoustaso, Helsinki, Tukholma ja Kööpenhamina)
  • Kauppalehden reaaliaikaiset pääuutiset
  • Nordean asiantuntijoiden laatimat uutiset ja markkinakatsaukset Nordea Investor verkkopalvelun, jonka avulla voit hoitaa sijoituksiasi mobiilisti kaikilla laitteilla – kaikki tämä jo maksuttomassa Säästäjän palvelussa..

Laajemmassa Sijoittajan palvelussa on lisäksi huokeaan 4 euron kuukausihintaan mm. yritysanalyysejä sekä lisäostovoimaa. Halutessasi saat myös automaattisesti päivittyvää ajantasaista kurssi-informaatiota pohjoismaisista ja US pörsseistä. Kaupankävijän palvelussa saat käyttöösi aktiiviselle kaupankävijälle sopivan Trader-kaupankäyntisovelluksen. Lisätietoja kaikista kaupankäyntipalveluistamme saat Nordean sivuilta.

Kumppaniartikkeli – Nordea

Sinua voisi kiinnostaa
Tunnetuimmat sijoitustyylit, joita sijoittajat käyttävät
Helsingin Pörssin kasvuosakkeet
Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet
Markkinakatsaus: Osakemarkkinoiden arvostukset koholla
New call-to-action
Sijoittajan valinnat