Osaketyökaluihin uusia osakkeita

Lisäsimme uusia osakkeita sekä kansainvälisten osakkeiden että suomalaisten osakkeiden Osaketyökaluihin. Tutustu uusiin tulokkaisiin.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Lisäsimme uusia osakkeita sekä kansainvälisten osakkeiden että suomalaisten osakkeiden Osaketyökaluihin. Tutustu uusiin tulokkaisiin.

Yhteensä neljä uutta osaketta työkaluihin

Olemme lisänneet uusia osakkeita Osaketyökaluihin. Tällä kertaa kansainvälisten osakkeiden Osaketyökaluun pääsi kolme kasvuosaketta. Suomalaisten osakkeiden Osaketyökaluun lisäsimme yhden rahoitussektorin osakkeen. Käymme artikkelissa läpi uudet tulokkaat.

Osaketyökalut kuuluvat osana Sijoittaja360-palveluun, ja työkalujen avulla voi tutustua osakkeiden pisteytyksiin, tunnuslukuihin ja ennusteisiin.

Super Micro Computer Inc

Yhdysvaltalainen Super Micro Computer suunnittelee, kehittää ja valmistaa palvelimia, tallennusjärjestelmiä, ja muita korkean suorituskyvyn tietotekniikan komponentteja ja järjestelmiä. Yhtiön tuotevalikoima on suunniteltu erityisesti datakeskusten, pilvipalveluiden, yritysten IT-infrastruktuurin, tekoälyn laskentatarpeiden ja suurten tietomäärien (big data) käsittelyn vaatimuksiin.

Super Micro Computerin osake on yksi tekoälyboomin voittajaosakkeista, kun kysyntä yhtiön palveluille on kiihtynyt tekoälyn laskentatarpeiden myötä. Yhtiön osake on tuottanut vuoden alusta jo massiiviset 211 %:ia. Viimeisen kuukauden ajan osake on tosin ollut laskussa maaliskuun huippuluvuista.

Super Micro Computer Q2/2024

Tilikauden 2024 toisella neljänneksellä Super Micro Computer raportoi erittäin vahvoja kasvulukuja. Yhtiön liikevaihto oli $3,66 miljardia, jossa kasvua oli noin 103 %:ia vertailukaudesta. Myös tulos kasvoi vahvasti, kun yhtiön osakekohtainen tulos oli $5,59 verrattuna vertailukauden $3,26 osakekohtaiseen tulokseen.

Tilikauden toisen neljänneksen tulosjulkistuksen yhteydessä Supermicro korotti ohjaustaan tilikauden 2024 liikevaihdon osalta, ja odottaa nyt liikevaihdon olevan välillä $14,3–$14,7 miljardia dollaria, kun aiempi arvio oli välillä $10,0–$11,0 miljardia. Uuden ohjauksen myötä liikevaihdon odotetaan kasvavan 101–106 %:ia edellisestä tilikaudesta.

Super Micro Computerin osakekurssi. Kuva: Sijoittaja360

Cloudflare Inc

Yhdysvaltalainen Cloudflare on teknologiayritys, joka tarjoaa laajan valikoiman pilvipalveluita verkkoturvallisuuden, suorituskyvyn parantamisen ja verkkoinfrastruktuurin alueilla. Yhtiö on tunnettu erityisesti sisällönjakeluverkostostaan, joka nopeuttaa ja optimoi internet-sivustojen ja sovellusten toimintaa jakamalla sisällön maantieteellisesti hajautetuista palvelinkeskuksista käyttäjien lähelle.

Cloudflare on kasvuyhtiö, ja viime vuosina yhtiö on raportoinut vahvoja kasvulukuja. Osakkeella on kohtalainen momentti ja vuoden 2024 alusta saakka osake on tuottanut noin 9 %:ia.

Cloudflare Q4/2023

Vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä Cloudflaren liikevaihto kasvoi 32 %:ia vertailukaudesta, saavuttaen $362,5 miljoonaa. Yhtiön johdon mukaan vuoden viimeisen neljänneksen kasvu oli poikkeuksellisen vahvaa. Non-GAAP bruttomarginaali oli 78,9 (77,4) %:ia, ja yhtiön Non-GAAP operatiivinen liikevoitto oli $39,8 miljoonaa, joka vastasi 11,0 (6,1) %:ia liikevaihdosta.

Vuodelle 2024 Cloudflare odottaa kasvun jatkuva yhtiön odottaessa vuoden 2024 liikevaihdon olevan välillä $1 640–$1 652 miljoonaa, mikä tarkoittaisi noin 27 %:n liikevaihdon kasvua. Non-GAAP operatiivisen liikevoiton arvioidaan olevan välillä $154,0–$158,0 miljoonaa, kun vuonna 2023 se oli $122,0 miljoonaa.

Cloudflaren osakekurssi. Kuva: Sijoittaja360

Mobileye Global Inc

Mobileye on erikoistunut kehittämään edistyneitä kuljettajan avustusjärjestelmiä (ADAS) ja itseohjautuvien ajoneuvojen teknologiaa. Mobileye suunnittelee ja valmistaa järjestelmiä, jotka hyödyntävät kamera- ja anturitekniikkaa, ohjelmistoalgoritmeja sekä tekoälyä parantaakseen ajoneuvojen turvallisuutta ja mahdollistaakseen automaattisen navigoinnin.

Mobileye on kasvuyhtiö, ja yhtiö listautui vuoden 2022 loppupuolella. Yhtiön osake on ollut vuoden 2024 aikana laskussa, ja osake on tuottanut noin -28 %:ia.

Mobileye Q4/2023

Vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä Mobileye raportoi $637 miljoonan liikevaihdon, jossa kasvua oli 13 %:ia vertailukaudesta. Yhtiön oikaistu Non-GAAP operatiivinen liikevoitto oli $247 miljoonaa, joka vastasi 38,8 (38,4) %:ia liikevaihdosta. Yhtiön johdon mukaan neljänneksen tulos oli vahva, mutta tulosta varjostaa asiakkaiden varastojen kasvu, mikä vaikuttaa myös yhtiön vuoden 2024 kasvunäkymiin.

Vuodelle 2024 Mobileye odottaa liikevaihdon olevan välillä $1,83–$1,96 miljardia, mikä tarkoittaisi noin 6–12 %:n laskua edellisvuodesta. Oikaistun Non-GAAP operatiivisen liikevoiton arvioidaan olevan välillä $270–$360 miljoonaa ($693 miljoonaa vuonna 2023).

Mobileyen osakekurssi. Kuva: Sijoittaja360

United Bankers suomalaisten osakkeiden Osaketyökaluun

United Bankers Oyj on suomalainen finanssipalveluyritys, joka tarjoaa monipuolisia sijoituspalveluita ja varainhoitoa. Yhtiö keskittyy erityisesti vaihtoehtoisiin sijoituskohteisiin, kuten kiinteistöihin, metsään ja infrastruktuuriin.

United Bankers on myös hyvä osinkoyhtiö. Viime vuosina yhtiö on maksanut kasvavaa osinkoa ja yhtiön tavoitteena on jakaa osinkoa vähintään 70 %:ia osakekohtaisesta tuloksesta tai osakekohtaisesta kassavirrasta. Vuodelta 2023 yhtiö jakaa osinkoa 0,50 euroa per osake ja pääomanpalautusta 0,50 euroa per osake (yht. 1,00 euroa per osake).

United Bankersin osake on ollut alkuvuoden aikana nousussa, ja vuoden 2024 aikana osake on tuottanut noin 22 %:ia.

United Bankers H2/2023

Vuoden 2023 toisella puoliskolla United Bankersin liiketoiminnan tuotot olivat 27,4 milj. euroa, jossa kasvua oli 8,8 %:ia vertailukaudesta. Yhtiön operatiivinen liikevoitto oli 9,9 milj. euroa, kasvua 8,7 %:ia. United Bankersin johdon mukaan vuosi 2023 oli liikevaihdolla ja liikevoitolla mitattuna yhtiön historian vahvin ja viides perättäinen ennätysvuosi. Kasvun odotetaan jatkuvan, ja United Bankers ohjeistaa yhtiön operatiivisen liikevoiton kasvavan vuonna 2024 edellisvuoden tasosta.

United Bankersin osakekurssi. Kuva: Sijoittaja360

Tutustu Osaketyökaluun

Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalun avulla voit tutustua artikkelin kansainvälisten osakkeiden lisäksi yli 1 150 muuhun osakkeeseen. Suomalaisten osakkeiden Osaketyökalusta löydät lähes 130 suomalaista osaketta vertailuun.

Osaketyökalujen avulla voit vertailla osakkeita pisteytysten mukaan, tarkastella yhtiöiden tunnuslukuja ja tutustua ennusteisiin. Osaketyökalu on osana Sijoittaja360:tä.

Sinua voisi kiinnostaa
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
WIMAO
Sijoittajan valinnat