Tällainen on Sijoittaja.fi käyttäjä – tutkimuksen tulokset

Sijoittaja.fi -tietopalvelu järjesti toukokuun aikana käyttäjätutkimuksen, jossa kartoitimme muun muassa käyttäjien tyytyväisyyttä palveluamme kohtaan – rakennamme sivustoamme vain käyttäjiämme ajatellen.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Sijoittaja.fi -tietopalvelu järjesti toukokuun aikana käyttäjätutkimuksen, jossa kartoitimme muun muassa käyttäjien tyytyväisyyttä palveluamme kohtaan – rakennamme sivustoamme vain käyttäjiämme ajatellen.

Tutkimuksen keskeisenä tavoitteena oli selvittää, millaiset käyttäjät viihtyvät sivustollamme ja hyödyntävät palvelujamme Sijoittaja.fi:ssä. Saimme runsaasti vastauksia sekä käyttäjien mielipiteitä palveluumme liittyen.

“Konsepti ja palvelut ovat kehittyneet kovaa kyytiä – hyvää työtä!”

“Hyvä palvelu. Erityisesti pidän siitä, että taustalla ei ole mitään pankkiryhmää, varainhoitajaa tai muuta tahoa jonka edun mukaisesti asioista kerrotaan. Puolueeton tieto ja analysointi ovat tärkeitä.”

Kuten jo etukäteen osasimme olettaa, 94 % eli suurin osa käyttäjistämme sijoittaa omatoimisesti. Siksi pyrimmekin tarjoamaan ajankohtaista informaatiota sekä hyödyllisiä vinkkejä, jotta käyttäjämme voivat tehdä entistä fiksumpia päätöksiä sijoitustensa eteen. Oli ilahduttavaa huomata, että Sijoittaja.fi -palvelua hyödyntävät useat ikäluokat: ikähaitari jakautuu suhteellisen tasaisesti  25-vuotiaista aina  yli  65-vuotiaisiin.

Vaikutelma on asiallinen ja indeksi- sekä ETF -valintatyökalut suorastaan rakenteeltaan upeat.”

Vähintään 92 % käyttäjistämme pitää palveluamme luotettavana tai melko luotettavana. Hyödyllisimmiksi työkaluiksi käyttäjiemme keskuudessa nousivat markkinaympäristö ja riskit, ETF-valintatyökalu sekä tulosseurannat. Käyttäjiemme mielestä mielenkiintoisinta sisältöä ovat sijoitusideat, analyysit, ETF-artikkelit, -poiminnat sekä -uutiset. Lisäksi 92 % käyttäjistämme on erittäin tai melko tyytyväisiä Sijoittaja.fi -tietopalveluun.

“Hyvä palvelu. Painottakaa edelleen ETF:iä, niistä saa muualta huonosti tietoa”

Käyttäjätutkimukseen liittyvä arvonta on suoritettu ja Ipad minin voitti Pekka Riikonen. Lisäksi arvoimme viisi Sijoittaja.fi -vuosijäsenyyttä sekä kymmenen Jukka Oksaharjun Hajauta tai Hajoa -kirjaa. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Onnea voittajille!

Artikkelissa otteina käyttäjätutkimuksen vapaita kommentteja.

Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat