Miten hyödynnän Sijoittaja.fi:n työkaluja?

Sijoittaminen ilman kunnollisia työkaluja on kuin apinan tikanheittoa sokkona tuuripeliä, ja napakymppiin on vaikea osua. Keskimääräinen sijoittaja hyppii satunnaisten uutisten perässä, ostaa kalliilla markkinahuipuissa ja myy halvalla markkinoiden panikoidessa sekä maksaa liikaa hallinnointipalkkioina ja kaupankäyntikuluina. Keskimääräinen sijoittaja saa salkulleen tuottoa vain n. 2,5 % vuodessa. Yksinkertaisia sääntöjä ja tunnuslukuja seuraamalla sijoittaja voi helposti nelinkertaistaa sijoitussalkkunsa tuoton.

Me olemme myös sijoittajia. Intohimonamme on tehdä helppoja työkaluja ja tuoda ammattilaisten tietotaito jokaisen sijoittajan saataville. Työkalumme auttavat sijoittajaa välttämään turhat riskit ja maksimoimaan sijoitussalkkunsa tuotot.

Pikavinkit työkaluihin

Osaketyökalu

Uusi osaketyökalu tarjoaa sijoittajalle entistäkin helpomman ja vaivattomamman tavan löytää mielenkiintoiset sijoitusideat ja houkuttelevimmat osakkeet Suomesta ja maailmalta. Osakkeet listautuvat Sijoittaja.fi:n pisteytyksen mukaan paremmuusjärjestykseen, jolloin houkuttelevimmat yhtiöt saavat parhaimmat kokonaispisteet. Kattavien vertailumahdollisuuksien lisäksi löydät työkalusta valmiita listoja ja mallisalkkuja, joiden avulla on helppo aloittaa osakesijoittaminen.

Osaketyökalusta löydät lähes kaikki suomalaiset pörssiosakkeet sekä kaikki suurimmat eurooppalaiset (STOXX 600 -indeksi) ja amerikkalaiset osakkeet (S&P 500 -indeksi) sekä 30 houkuttelevinta yhtiötä Aasiasta. Lisäksi työkalussa on Sijoittaja.fi:n valitsemat 30 houkuttelevaa ulkomaista pienyhtiötä. Tämän listan saa työkalussa Sijoitusideat-välilehdeltä.

Haluatko lisää tietoa Osaketyökalusta? Lue miten pisteytämme osakkeet Osaketyökalussa.


Aloita euron kokeilu ja ota työkalut käyttöön »

ETF-työkalu

Sijoittaja.fi:n ETF-työkalu auttaa sijoittajaa ETF:n valinnassa. ETF-työkalusta löydät valmiita listoja ja mallisalkkuja, joiden avulla on helppo aloittaa ETF-sijoittaminen. Ilman oikeita työkaluja itselle sopivien ja tehokkaiden ETF-rahastojen etsiminen on vaikeaa ja aikaavievää.

ETF-valintatyökalu

Työkalu pisteyttää ETF:t niiden tehokkuuden perusteella. Tehokkuuden laskemisessa huomioidaan mm. hallinnointikulu, tuottoero indeksiin, tuottoeron vakaus, osto- ja myyntihintojen erotus, kaupankäyntivaluutta, ETF:n koko ja pörssivaihto jne. Työkalu tekee selvitystyön ja tehokkuuden laskemisen sijoittajan puolesta. Työkalulla sijoittaja voi helposti vertailla ETF:iä eri ominaisuuksien perusteella. Lisäksi työkalusta löytyy linkki ETF:n tietosivulle, josta voi tarkistaa yksityiskohtaisemmat tiedot ETF:stä.


Aloita euron kokeilu ja ota työkalut käyttöön »

Markkinakatsaus: Mistä tuottoa?

Ovatko osakemarkkinat yli- vai aliarvostettuja? Mistä on löydettävissä tuottomahdollisuuksia ja mitä sijoituskohteita sijoittajan kannattaa varoa? Näihin kysymyksiin vastaukset saat markkinakatsauksesta. Kaikki olennainen tieto sijoituspäätösten tueksi. Markkinakatsaus on koottu hyödyntäen Sijoittajan työkaluja ja se päivitetään kerran kuukaudessa. TOP-sijoituskohteet maailmalta ja Suomesta.

markkinakatsaus

Markkinakatsaus pitää sisällään kaiken tämän

 • Johtopäätökset ja mihin sijoittaa: Olennaiset poiminnat ja sijoitusideat lyhyesti.
 • TOP-listat Suomi- ja kv-osakkeista: Pisteytämme Suomi- ja kv-osakkeet fundamenttien perusteella. Löydä tyyliisi sopivat osakkeet.
 • TOP-listat sijoituskohteista maailmalta: Katso sijoitusteemamme vuodelle 2017. Myös tehokkaat ETF:t, joilla alueisiin ja sektoreihin on helppo sijoittaa.
 • Markkinaympäristö ja riskit: Riski- ja talousindikaattorit, seuraamalla markkinariskejä ja talouskehitystä vältät kurssiromahdukset.
 • Omaisuusluokkien tuottokehitykset ja tuotto-odotukset: Mennyt tuotto ei ole tae tulevasta, mutta on hyödyllistä tietää, missä vaiheessa sykliä markkinat ovat nyt. Pitkän aikavälin tuotto-odotukset antavat realistisen kuvan minkälaista tuottoa osakkeista, koroista ja kiinteistöistä kannattaa odottaa.
 • Tulosodotukset: Neljän markkinan, USA, Eurooppa, Japani, Suomi, pörssiyritysten tulosennusteiden seuranta. Tuloskehitys on tärkein yksittäinen osakekursseja ohjaava tekijä.
 • Rahavirrat: ETF:ien rahavirrat kertovat isojen sijoittajien rahan liikkeistä, isojen sijoittajien rahavirrat liikuttavat markkinaa
 • Sijoitustyylien vertailu: Miten arvo-, osinko-, laatu- ja kasvuosakkeet ovat tuottaneet? Mikä sijoitustyyli sopii nykyiseen markkinatilanteeseen?

Aloita euron kokeilu ja ota työkalut käyttöön »

Mallisalkut

Sijoittaja.fi:n ETF- ja osakemallisalkut ovat helposti käyttöön otettavia, valmiita ja toimiviksi osoitettuja sijoitussalkkuja. Mallisalkut ovat helppo ja huoleton tapa varmistua riittävästä hajautuksesta sekä salkun säännöllisestä tasapainotuksesta kulloisenkin markkinatilanteen mukaisesti. Salkkuja voi käyttää myös vertailukohtana oman sijoitussalkun kehitykselle.

Sijoittaja.fi:n mallisalkuissa on passiivisia ja aktiivisia vaihtoehtoja. Valittavina on erittäin kustannustehokkaita osta ja pidä -salkkuja sekä näkemystä ottavia aktiivisia salkkuja.

Suomi Fundamentti -mallisalkun tuottokehitys suhteessa vertailuindeksiin

Suomi Fundamentti -mallisalkku on voittanut vertailuindeksin

 • Suomi Fundamentti on 25 suomalaisesta osakkeesta koostuva mallisalkku, jonka sijoitusstrategia pohjautuu fundamenttianalyysiin. Mallisalkun tavoitteena on pyrkiä voittamaan OMX Helsinki Cap -kokonaistuottoindeksi.
 • Strategiamestari on ETF-rahastoista koottu mallisalkku, joka hyödyntää smart beta-strategioita hajauttaen laajasti eri omaisuusluokkiin ja sijoitustyyleihin. Salkku hyödyntää globaalin sijoitustutkimuksen parhaita tutkimustuloksia tehokkailla ETF-rahastoilla. Salkku tarjoaa hyvin hajautetun vaihtoehdon tuottohakuiselle sijoittajalle, joka etsii kansainvälistä hajautusta laajasti läpi omaisuusluokkien. Lue lisää Strategiamestari-mallisalkusta.
 • Passiivinen Kulupihtari on passiivisista ETF-rahastoista koostuva mallisalkku, joka hajauttaa varansa osakkeisiin (50 %) ja korkoihin (50 %). Salkku tarjoaa yksinkertaisen ja perinteisesti hajautetun vaihtoehdon sijoittajalle, joka etsii kansainvälistä hajautusta osakkeista ja koroista. Salkku toimii myös yksinkertaisena vertailukohtana suomalaisille yhdistelmärahastoille. Lue lisää Passiivinen Kulupihtari -mallisalkusta.
 • Vertaislainasalkkumme on toteutettu oikealla rahalla Fellow Finance -palvelussa. Salkku on perustettu 5.5.2015 ja alkupääoma on 30 000 euroa.

Aloita euron kokeilu ja ota työkalut käyttöön »

Indeksityökalu

Indeksityökalu on ehdoton apuväline jokaiselle sijoittajalle, joka haluaa sijoittaa Suomen ulkopuolelle. Indeksityökalusta sijoittaja saa helposti käsityksen siitä, millä maantieteellisellä alueella tai toimialalla on tarjolla parhaimmat tuotto-odotukset. Työkalu pisteyttää indeksit erilaisten ominaisuuksien ja tunnuslukujen avulla. Työkalun avulla voi myös etsiä omaan sijoitustyyliinsä sopivia indeksejä, kuten arvostuslukujen perusteella edullisimpia indeksejä, matalariskisiä indeksejä tai osinkoindeksejä. ETF-sijoittaja löytää työkalusta valitsemaansa indeksiin suoraan tehokkaimman ETF:n. Lue lisää indeksityökalun hyödyistä

Tulosennusteet ja tulosten seuranta

Tulosseurantataulukko tarjoaa yksityissijoittajalle helpon tavan seurata Suomalaisten osakkeiden tulos- ja osinkoennusteita sekä tulosjulkistuksia ja tulosennusteita. Lukujen lisäksi taulukosta voi tarkistaa tulosjulkistuspäivän kaikille kotimaisille osakkeille, jotta osaa varautua tulosjulkistusten aiheuttamiin muutoksiin osakkeen hinnassa. Samalta sivulta löydät kootusti myös kaikki kansainvälisten osakemarkkinoiden tulosseurannasta kirjoitetut katsauksemme.

Tulosseurantataulukosta näet helposti esimerkiksi Suomalaisten osakkeiden positiiviset tulosyllättäjät.

Yksinkertainen sijoitusstrategia tuloskaudelle (tulosjulkistusanomalia)

Positiiviset tulosyllättäjät (ympyröity vihreällä) näet Suoritus Q2:lla sarakkeesta

Markkinaympäristö

Markkinaympäristö tarjoaa tärkeimmät talousindikaattorit kommentteineen muutamassa minuutissa. Riski-indikaattoreidemme avulla vältät pahimmat tappiot osakemarkkinoilla!

Sijoitusten tuotto riski-indikaattorin avulla

Riski-indikaattorien avulla on mahdollista välttää suuret tappiot osakemarkkinoilla ja pitkällä aikavälillä voittaa markkinat

Yhteenveto

 • Sijoituspäätöksiä ohjaavat puolueettomat sijoittajan työkalut tarjoavat kaiken tarvitsemasi tiedon sijoitussalkkusi tuottojen parantamiseen, kulujen laskemiseen ja pahimpien tappioiden välttämiseen.
 • Hallitse sijoittamistasi kurinalaisesti ja vaivattomasti sekä varmistu päätöstesi johdonmukaisuudesta
 • Ota kaikki hyöty irti sijoittajan työkaluista ja sijoita fiksummin

Aloita euron kokeilu ja ota työkalut käyttöön »

Kokeile helppoja sijoittajan työkaluja!

UUSI ETF-työkalu Indeksityökalu
Suomalaisten osakkeiden valintatyökalu Markkinakatsaus: Mistä tuottoa?
Mallisalkut- ja sijoitusideat Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön Oppimateriaalit, kurssit ja webinaarit
Yhteistyökumppaneiden jäsenedut Sijoittaja.fi-yhteisötapahtumat
TULOSSA: Kv-osakkeiden ja metsätilojen valintatyökalut

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy