Sijoittajan työkalut


Tilaa sijoittajakirje

etoro

Miten hyödynnän Sijoittaja.fi:n työkaluja?

Keskimääräinen sijoittaja hyppii satunnaisten uutisten perässä, ostaa kalliilla markkinahuipuissa ja myy halvalla markkinoiden panikoidessa sekä maksaa liikaa hallinnointipalkkioina ja kaupankäyntikuluina.

Alla olevan J.P. Morganin (Guide to the Markets) keräämän tilaston mukaan keskimääräisen sijoittajan saama tuotto vuodessa edellisen 20 vuoden aikana on ollut vain 2,6 %, kun S&P 500 -indeksin tuotto on ollut jopa 7,2 % vuodessa.

Työkalujemme tavoitteena on auttaa sijoittajia lähestymään markkinoita systemaattisemmin, ettei sijoittajalle kävisi kuten J.P. Morganin tilastojen keskimääräiselle sijoittajalle.

Me olemme myös sijoittajia. Intohimonamme on tehdä helppoja työkaluja ja tuoda ammattilaisten tietotaito jokaisen sijoittajan saataville. Työkalumme auttavat sijoittajaa välttämään turhat riskit ja maksimoimaan sijoitussalkkunsa tuotot. Lue alta, miten hyödynnät Sijoittaja.fi:n työkaluja.

Vieritä alas tai klikkaa lukemaan kiinnostavimmasta työkalusta:


Osaketyökalu – Suomi ja Kansainväliset osakkeet

Uusi Osaketyökalu on rakennettu suomalainen osakesijoittaja mielessä. Osaketyökalu auttaa löytämään mielenkiintoiset sijoitusideat ja houkuttelevimmat osakkeet Suomesta ja maailmalta – olipa strategianasi löytää kotimaan laadukkaimmat yhtiöt, maailman parhaat osinkokoneet tai vaikkapa yhdistelmä monia tyylejä. Ole oma salkunhoitajasi!

Työkalun tärkeimmät ominaisuudet

 • Hae osakkeita nimen perusteella
 • Vertaile osakkeita Kokonaispisteiden tai faktoreiden perusteella (Momentti, Kokonaisriski, Laatu, Arvo, Kasvu, Osinko)
 • Katso valmiita sijoitusideoita
 • Muodosta oma osakejoukko ja vertaile
  • Kansainvälisten osakkeiden työkalussa voit esimerkiksi vertailla suosittuja FAANG-osakkeita. Kirjoita hakukenttään “Facebook”, “Apple”, “Amazon”, “Netflix” ja “Alphabet” (Google).
 • Lajittele osakkeita arvostuslukujen tai muiden tunnuslukujen perusteella

Hae osakkeita nimellä, vertaile tai lajittele osakkeet kokonaispisteiden ja tunnuslukujen perusteella ja katso valmiita sijoitusideoita

Osakkeiden pisteytys perustuu johtavaan sijoitustutkimukseen

Osaketyökalu pisteyttää osakkeet kuuden pääfaktorin (momentti, kokonaisriski, laatu, arvo, kasvu ja osinko) perusteella ja laskee jokaiselle osakkeelle kokonaispisteet. Pisteytys perustuu johtavaan akateemiseen ja investointipankkien sijoitustutkimukseen sekä Sijoittaja.fi:n vankkaan käytännön sijoituskokemukseen. Osaketyökalujen avulla yksityissijoittajilla on mahdollisuus sijoittaa kuin ammattilaiset.

Suomesta mukana ovat lähes kaikki suomalaiset pörssin päälistan osakkeet, joilla on riittävä pörssihistoria. Ulkomaisista osakkeista mukana ovat kaikki suurimmat eurooppalaiset (STOXX 600 -indeksi) ja amerikkalaiset osakkeet (S&P 500 -indeksi).

Osaketyökalusta löydät kattavien screenaus- ja vertailumahdollisuuksien lisäksi myös valmiita listoja ja mallisalkkuja eri sijoitustyyleihin.

Haluatko lisää tietoa Osaketyökalusta?

Osaketyökalut Sijoittaja.fi:n jäsenille

Osaketyökalut kuuluvat Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen ja löytyvät Sijoittajan työkalut -osiosta:


ETF-työkalu – Tehokkaimmat ETF-rahastot salkkuusi

ETF-työkalu auttaa löytämään parhaat pörssinoteeratut rahastot eli ETF:t tuhansien vaihtoehtojen joukosta. Sijoitusideoita-osiosta löydät Sijoittaja.fi:n tiimin omat ETF-suosikit teemoittain niin passiiviseen osakesäästämiseen kuin megatrendi- ja faktorisijoittamiseen.

Hae ETF:iä nimellä/tickerillä/ISIN-koodilla. Vertaile ja lajittele ETF-rahastoja sijoituskohteen, kustannusten ja tehokkuuden mukaan.

Haluatko oppia lisää ETF-sijoittamisesta?

Lataa ilmainen ETF-opas – Mitä on ETF-sijoittaminen? ETF-oppaan lukemalla opit

 • Mikä on ETF?
 • Miten voit hyödyntää ETF:iä sijoitustoiminnassasi?
 • Miten valitsen tehokkaimmat ETF:t?
LATAA ilmainen ETF-OPAS!

Tutustu ETF-työkaluun tästä! Valitse, vertaile ja löydä tehokkaimmat yli 3000 ETF:n joukosta.


Markkinaympäristö – Seuraa markkinan riskejä ja mahdollisuuksia

Markkinaympäristö helpottaa markkinatilanteen seurantaa. Markkinaympäristöön on koottu sijoittajan kannalta keskeisimmät talouden tilaa ja markkinan riskejä kuvaavat indikaattorit. Seuraamalla säännöllisesti Markkinaympäristöä voit välttää pahimmat tappiot osakemarkkinoilla ja parantaa pitkän aikavälin tuottojasi.

Olemme kehittäneet yli vuosikymmenen ajan systemaattisesti työkaluja makrotason markkinariskien ja -mahdollisuuksien tunnistamiseen hyödyntäen sijoitusalan johtavien tutkimustalojen ja sijoittajien osaamista. Markkinaympäristön riski-indikaattoreita päivitetään viikoittain pääsääntöisesti keskiviikkona, ja talouden isosta kuvasta kertovia talousindikaattoreita ja tuotto-odotuksia päivitetään kuukausittain.

Sijoittaja.fi:n riski-indikaattorit auttavat välttämään suurimmat markkinalaskut.

Markkinaympäristö sisältää:

 • Riski-indikaattorit, jotka kertovat osakemarkkinan laskun riskistä
 • Talousindikaattorit kertovat kaiken olennaisen taloustilanteesta sijoittajan näkökulmasta
 • Pitkän aikavälin tuotto-odotukset (osakkeet, korkosijoitukset, kiinteistöt) ja tuotot
 • Arvostusmittarit eri osakemarkkinoille
 • Suursijoittajien rahavirrat ja ETF-suosikit
 • Sijoittaja.fi:n allokaationäkemys
 • Nostot ajankohtaisesta markkinatilanteesta ja houkuttelevista sijoitusmahdollisuuksista
 • Maailman johtavien toimijoiden markkinanäkemykset

Tärkeimmät indikaattorit, joilla seuraat nykyistä markkinatilannetta:

Päivitetyt ja ajantasaiset kuvaajat löydät aina Markkinaympäristöstä.

Tutustu Markkinaympäristöön

Mallisalkut – Kopioi parhaat osake- ja ETF-mallisalkut itsellesi

Mihin nyt kannattaisi sijoittaa? Miten rakennan sijoitussalkun? Millainen on hyvä hajautus? Sijoittamiseen liittyy paljon kysymyksiä, joihin moni meistä kaipaa apua kokeneemmilta sijoittajilta.

Mallisalkut ovat helppo ja huoleton tapa varmistua riittävästä hajautuksesta sekä salkun säännöllisestä tasapainotuksesta kulloisenkin markkinatilanteen mukaisesti. Salkkuja voi käyttää myös sijoitusideoiden poimintaan tai vertailukohtana oman sijoitussalkun kehitykselle.

Sijoittaja.fi:n osake- ja ETF-mallisalkuissa on passiivisia ja aktiivisia vaihtoehtoja. Valittavina on erittäin kustannustehokkaita osta ja pidä -salkkuja sekä näkemystä ottavia aktiivisia salkkuja.

Pitkäaikaisin reaaliajassa seurattu Suomi Fundamentti -osakemallisalkku on voittanut vertailuindeksin reilulla erolla.

KOKEILE JÄSENYYTTÄ EUROLLA!

Indeksityökalu – Houkuttelevimmat osakemarkkinat maailmalta

Indeksityökalu on rakennettu kaikille kotimaan ulkopuolelle sijoittaville osake- ja ETF-sijoittajille auttamaan houkuttelevimpien markkina-alueiden etsinnässä.

Indeksityökalu pisteyttää maantieteellisten alueiden ja sektorien osakeindeksit eri ominaisuuksien (mm. laatu, riskit, arvostus, momentti) perusteella ja laskee jokaiselle osakeindeksille kokonaispisteet. Pisteytyksessä käytetään samaa logiikkaa kuin Osaketyökalun pisteytyksessä.

Parhaat kokonaispisteet saaneilla osakeindekseillä on korkein tuotto-odotus.

Indeksityökalun linkeistä löydät käsin poimimamme tehokkaimmat ETF-rahastot, joilla indekseihin voi sijoittaa. Lisää tehokkaita ETF-vaihtoehtoja osakeindekseihin sijoittamiseen löydät ETF-työkalusta.


Tulosennusteet ja tulosten seuranta

Tulosseurantataulukko tarjoaa yksityissijoittajalle helpon tavan seurata Suomalaisten osakkeiden tulos- ja osinkoennusteita sekä tulosjulkistuksia ja tulosennusteita. Lukujen lisäksi taulukosta voi tarkistaa tulosjulkistuspäivän kaikille kotimaisille osakkeille, jotta osaa varautua tulosjulkistusten aiheuttamiin muutoksiin osakkeen hinnassa. Samalta sivulta löydät kootusti myös kaikki kansainvälisten osakemarkkinoiden tulosseurannasta kirjoitetut katsauksemme.

Tulosseurantataulukosta näet helposti esimerkiksi Suomalaisten osakkeiden positiiviset tulosyllättäjät.

Yksinkertainen sijoitusstrategia tuloskaudelle (tulosjulkistusanomalia) Positiiviset tulosyllättäjät (ympyröity vihreällä) näet Suoritus Q2:lla sarakkeesta

Lisää neuvoja tuloskauden seuraamiseen:


Näitä työkaluja hyödynnät maksutta

Välittäjävertailu – Mikä on halvin arvopaperivälittäjä?

Mikä on kaupankäynti-, palvelu- ja säilytyskuluiltaan edullisin osakevälittäjä? Osakevälittäjien kulut riippuvat sijoituskohteistasi, sijoitussalkkusi ja toimeksiantojesi koosta sekä kaupankäyntiaktiivisuudestasi.

Välittäjävertailutyökalulla jokainen voi vertailla välittäjiä ja etsiä itselleen sopivimman välittäjän. Välittäjävertailussa on mukana 11 suomalaisille itseään markkinoivaa ja Suomessa toimivaa osakevälittäjää ja perinteistä pankkia.

Välittäjävertailutyökalulla voit etsiä juuri omaan sijoittamiseesi edullisimman arvopaperivälittäjän.

Siirry Välittäjävertailuun

Ja paljon muuta…

Ole oma salkunhoitajasi!

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat käyttöösi sijoittajan työkalut ja lukuoikeuden koko sisältöön.

KOKEILE JÄSENYYTTÄ 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI!
Kokeile jäsenyyttä 14 päivää ilmaiseksi

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy