Osallistu osakeantiin!

Tällä vahvan momentin ETF:llä sijoitat kuumaan sektoriin järkevällä strategialla

Nostamme tänä aamuna esiin PowerSharesin Dynamic Pharmaceuticals ETF:n (”PJP US”), joka täyttää kolme järkevän sijoituskohteen tunnusmerkkiä: 1) Kuuma sektori: Yhdysvaltain terveydenhuoltosektorin fundamentit ovat kehittyneet pitkään suotuisasti eikä loppua näy väestön ikääntyessä, terveydenhuoltouudistusten ja elintason nousun ohjatessa kysyntää alati enemmän sektorille (lue myös Q2/2015 tuloskausipäivityksemme, joka tukee edelleen sektoria). 2) Järkevä strategia: kyseinen ETF kuuluu systemaattisella sijoitusstrategialla (smart beta) sijoittavien ETF:ien joukkoon. […]

Julkaistu: 04.08.2015 Kirjoittaja:

PJP US strategia-ETF terveydenhuoltosektori

Nostamme tänä aamuna esiin PowerSharesin Dynamic Pharmaceuticals ETF:n (”PJP US”), joka täyttää kolme järkevän sijoituskohteen tunnusmerkkiä:

1) Kuuma sektori: Yhdysvaltain terveydenhuoltosektorin fundamentit ovat kehittyneet pitkään suotuisasti eikä loppua näy väestön ikääntyessä, terveydenhuoltouudistusten ja elintason nousun ohjatessa kysyntää alati enemmän sektorille (lue myös Q2/2015 tuloskausipäivityksemme, joka tukee edelleen sektoria).

2) Järkevä strategia: kyseinen ETF kuuluu systemaattisella sijoitusstrategialla (smart beta) sijoittavien ETF:ien joukkoon. Se painottaa kulloinkin yrityksiä, joilla on hyvä kurssi- ja tulosmomentti, laatuyhtiön ominaisuuksia, aktiivinen johto ja houkutteleva arvostus.

3) Vahva kurssimomentti: Yhdysvaltalainen terveydenhuoltosektori (orenssi käyrä alla olevassa kuvaajassa) on kehittynyt vuosikymmenen alusta lähtien selvästi yleisindeksiä vahvemmin (keltainen, S&P 500). Vastaavasti kyseinen strategia-ETF (valkoinen) on kehittynyt selvästi yleistä terveydenhuoltosektorin indeksiä paremmin.

 

 

 

 

Vahva momentti hyvällä strategialla yhdysvaltalaisella terveydenhuoltosektorilla

 

Lähde: Bloomberg. Bloomberg LC:n luvalla.

Riskitasoltaan kyseinen ETF on hieman markkinariskiä korkeampi:

  • modifioitu beeta-kerroin 1,02 vs. S&P 500-indeksi
  • viimeisen 360 päivän volatiliteetti 18,1 vs. S&P 500:lla 11,7.
  • korrelaatio S&P 500-indeksiin n. 0,7.

Erityisesti pienyhtiöiden (31 %) ja bioteknologiasektorin (27 %) painotus nostaa riskiä verrattuna markkinoihin, vaikka yleisesti terveydenhuoltosektoria pidetään laajaa markkinaa defensiivisempänä.

Hallinnointikuluiltaan ETF kuuluu kalliimpaan päähän (kulusuhde 0,63 % p.a.), mutta pidämme sitä kohtuullisena hyvästä strategiasta, jonka toimivuudesta on näyttöjä. ETF on Yhdysvalloissa erittäin suosittu sen pääomien ollessa lähes 2,2 miljardia dollaria.

Arvostuskertoimiltaan ETF:ää ei voi pitää halpana historiallisen P/E:n ollessa hyvien kasvunäkymien siivittämänä 28,6 ja P/B:n 4,4. Tiedot: PowerShares per 30.6.2015.

 

 Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy