northcrypto

Suursijoittajien suosima strategia-ETF USAn markkinoille

Strategiasta ei tarvitse maksaa itseänsä kipeäksi. Markkinoilta löytyy myös huokeita strategia-ETF:iä.

Julkaistu: 06.09.2016 Kirjoittaja:


Kirjoitimme eilen ETF-rahavirroista, jotka mittaavat muun muassa sitä, kuinka paljon tiettyihin ETF:iin sijoitetaan. Rahavirroista näkee sen, kuinka suursijoittajat sijoittavat eri alueille ja mitkä ovat kulloinkin suursijoittajien suosiossa. Suosituimpien uutuuksien joukosta löytyy ehkäpä maailman halvin strategia-ETF: Goldman Sachsin ActiveBeta U.S. Large Cap Equity Fund. Olemme kirjoittaneet vuosi sitten ETF-noston samasta ETF:stä sen tullessa markkinoille.

Lähestulkoon aina jotain tiettyä strategiaa noudattavat ETF:t ovat kalliimpia kuin tavalliset markkina-arvopainotettua indeksiä seuraavat ratkaisut. Tämä on toki luonnollista, sillä jos haluaa extraa, pitää maksaa extraa. Kuitenkin Goldman Sachsin ETF on siinä mielessä outolintu, että sen kulusuhde on matala sekä suhteellisesti että absoluuttisesti. ETF:n kokonaiskulusuhde on vain 0,09 % p.a.

Sijoitusstrategialtaan ETF perustuu neljään hyvinkin tunnettuun faktoriin: houkuttelevaan arvostukseen, voimakkaaseen momenttiin, vahvaan laatuun ja alhaiseen volatiliteettiin.

ETF:n kymmenen suurinta omistusta ja sektoria:

Omistukset Sektorit
Osake Paino Sektori Paino
Apple Inc 2,6 % Informaatioteknologia 20,3 %
Microsoft Corp 2,0 % Harkinnanvarainen kulutus 15,6 %
Johnson & Johnson 1,4 % Terveydenhuolto 14,9 %
Exxon Mobil Corp 1,3 % Päivittäiskulutus 13,6 %
Amazon.com Inc 1,2 % Rahoitussektori 9,4 %
JPMorgan Chase & Co 1,1 % Teollisuus 9,4 %
Home Depot Inc 1,0 % Kiinteistösektori 4,4 %
Facebook Inc 1,0 % Yhdyskuntapalvelut 4,1 %
Pfizer Inc 1,0 % Energiasektori 3,3 %
AT&T Inc 1,0 % Telekommunikaatiopalvelut 2,5 %

Kiinnostuitko? Muita kiinnostavia ETF:iä voit etsiä ETFien valintatyökalustamme. Voit etsiä esimerkiksi pieniä yhdysvaltalaisia arvo- tai kasvuyhtiöitä. Voit etsiä mm. eri omaisuusluokkia, sektoreita tai alueita. Hakutuloksia voit suodattaa riskien tai vaikka kaupankäyntivaluutan mukaan. Kokeile myös Indeksin valintatyökaluamme, jolla voit etsiä houkuttelevia alueita tai sijoitusstrategioita. Valintatyökaluillamme sijoittaminen ja säästäminen helpottuu huomattavasti.northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy