Osallistu osakeantiin!

Suursijoittajien minimivolatiliteetti-ETF

Minimivolatiliteettistrategia pärjää hyvin laskumarkkinoilla, mutta kohtalaisesti myös nousumarkkinoilla.

Julkaistu: 13.05.2016 Kirjoittaja:


Kirjoitimme artikkelin ison rahan liikkeistä huhtikuussa. Suursijoittajat suosivat huhtikuussa yleisesti matalamman riskin ETF:iä, kuten korko-ETF:iä ja minimivolatiliteettistrategialla varustettuja osake-ETF:iä. Alkuvuonna tapahtunut markkinarytinä lienee vaikuttanut siihen, että riskin olemassaolo on palautettu sijoittajien mieleen. Lue lisää tunnetuimmista sijoitusstrategioista täältä.

Huhtikuun toiseksi suosituimpana ETF:nä löytyy iSharesin MSCI USA Minimum Volatility ETF (”USMV US”). Strategiana minimivolatiliteetti perustuu siihen, että sijoitusten kurssiheilunta on minimoitu. Minimivolatiliteettistrategia toimii hyvin laskumarkkinoiden aikaan, muttei välttämättä niin hyvin nousumarkkinoiden aikaan. Katsotaanpa kuinka hyvin minimivolatiliteettistrategia on pärjännyt viiden ja kymmenen vuoden aikaperiodilla. Kymmenen vuoden aikaperiodiin mahtuu mm. viime vuosikymmenen lopun finanssikriisi.

Kuva 1. Minimivolatiliteettistrategian kehitys kymmenen vuoden aikaperiodilla.

20160513-msciusa-minvol

Kymmenen vuoden aikaperiodilla tuottoero on selvä. Minimivolatiliteetti on nousumarkkinoilla pärjännyt hieman heikommin kuin markkina-arvopainotettu indeksi, mutta tuottoeroa on rakennettu merkittävästi vuoden 2008 finanssikriisin aikaan ja vuoden 2011 eurokriisin myllerryksessä.

Kuva 2. Minimivolatiliteettistrategian kehitys viiden vuoden aikaperiodilla.

20160513-msciusa-minvol5v

Viiden vuoden aikajänteellä nähdään hyvin, kuinka minimivolatiliteetti on hieman jäänyt suhteessa markkina-arvopainotettuun indeksiin, muttei kuitenkaan merkittävästi. Markkinoilla kytee tarpeeksi pieniä ja suuria kriisejä, joiden aikana minimivolatiliteetti pääsee näyttämään kyntensä.

Tehokkaiten minimivolatiliteettistrategiaan (ja suursijoittajien suosikki-ETF:ään) pääsee käsiksi iSharesin MSCI USA Minimum Volatility ETF:llä (”USMV US”). Kokonaiskulusuhde on pieni: 0,15 % p.a. Kokoa ETF:llä on 12,9 miljardia dollaria, eli hyvin. ETF:n kymmenen suurinta omistusta ja sektoria:

ETF:n suurimmat omistukset ETF:n suurimmat sektorit
Osake Paino Sektori Paino
Newmont Mining Corp 1,76 % Rahoitussektori 20,4 %
AT&T Inc 1,68 % Terveydenhuoltosektori 19,2 %
McDonald’s Corp 1,6 % Informaatioteknologia 15,1 %
Public Storage Reit 1,6 % Päivittäiskulutussektori 15,0 %
Johnson & Johnson 1,6 % Yhdyskuntapalvelusektori 8,6 %
Procter & Gamble 1,51 % Harkinnanvarainen kulutus 8,3 %
Verizon Communications Inc 1,49 % Teollisuussektori 4,6 %
PepsiCo Inc 1,49 % Telekommunikaatiosektori 4,0 %
General Mills Inc 1,48 % Materiaalisektori 2,7 %
Automatic Data Processing Inc 1,39 % Energiasektori 2,1 %

Kiinnostuitko? Muita kiinnostavia ETF:iä voit etsiä ETFien valintatyökalustamme. Voit etsiä esimerkiksi pieniä yhdysvaltalaisia arvo- tai kasvuyhtiöitä. Voit etsiä mm. eri omaisuusluokkia, sektoreita tai alueita. Hakutuloksia voit suodattaa riskien tai vaikka kaupankäyntivaluutan mukaan. Kokeile myös Indeksin valintatyökaluamme, jolla voit etsiä houkuttelevia alueita tai sijoitusstrategioita. Valintatyökaluillamme sijoittaminen ja säästäminen helpottuu huomattavasti.



Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT



New call-to-action







suomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy