Northcrypto

Näillä ETF:llä suojaa Kreikan tilannetta vastaan

Kirjoitimme eilen Kreikan tilanteesta ja sen vaikutuksista markkinoille. Käymme seuraavassa läpi ETF:iä, joiden avulla voit suojata salkkua Kreikan kriisin aiheuttamilta markkinaliikkeiltä. Pidimme todennäköisenä, että – turvasatamamaiden (Saksa, Yhdysvallat, Sveitsi) valtionlainoihin ohjautuu voimakasta kysyntää (lue myös ETF-poimintamme Kreikan riskeiltä suojautumiseen 16.6.2015 ja 15.6.2015). Turvasatamamaiden valtionlainat ovat lyhyellä tähtäimellä yksi varmimmista suojaavista instrumenteista. Kuinka sijoitan ETF:llä? pitkiin Saksan […]

Julkaistu: 29.06.2015 Kirjoittaja:

eurokriisi Kreikka

Kirjoitimme eilen Kreikan tilanteesta ja sen vaikutuksista markkinoille. Käymme seuraavassa läpi ETF:iä, joiden avulla voit suojata salkkua Kreikan kriisin aiheuttamilta markkinaliikkeiltä.

Pidimme todennäköisenä, että

– turvasatamamaiden (Saksa, Yhdysvallat, Sveitsi) valtionlainoihin ohjautuu voimakasta kysyntää (lue myös ETF-poimintamme Kreikan riskeiltä suojautumiseen 16.6.2015 ja 15.6.2015). Turvasatamamaiden valtionlainat ovat lyhyellä tähtäimellä yksi varmimmista suojaavista instrumenteista.

Kuinka sijoitan ETF:llä?

– Turvasatamavaluuttoina pidetyt Yhdysvaltain dollari ja Sveitsin frangi vahvistuvat suhteessa euroon lyhyellä tähtäimellä. Viime viikkoina on tosin nähty hetkiä, jolloin osakemarkkinat ovat laskeneet selvästi ja euro on vahvistunut suhteessa dollariin.

Kuinka sijoitan ETF:llä? Suoriin valuuttoihin ei yleensä ole järkevää sijoittaa ETF:llä/ETC:llä, vaan valuuttatili tai sijoitukset kohdevaluutassa (esim. EDV US yllä) antavat halutun lopputuloksen tehokkaasti.

– Kullan hinta nousee. Vaikka viime aikoina kullan hintakehitys on ollut heikkoa, ohjautuu kultaan kysyntää sitä enemmän, mitä enemmän epävarmuus kasvaa.

Kuinka sijoitan ETF:llä? SPDR:n Gold Shares ETF (”GLD US”) tarjoaa tehokkaan tavan sijoittaa kultaan (vakuutena fyysinen kulta!). Euroopasta löytyy vastaava lähes yhtä tehokas Xetra Gold (”4GLD GY”), joka on listattu Saksaan, ja jonka vakuutena on niin ikään fyysinen kulta.

– EKP:n tulee toimimaan valtionlainamarkkinoilla aktiivisesti puolustaen tukiostoillaan muiden reunavaltioiden valtionlainoja ehkäisten kriisin leviämistä. Kaikista tärkeintä euroalueen kannalta on saada ehkäistyä tartuntaefektiä entisiin eurokriisimaihin. EKP:n nykyinen valtionlainojen ostomandaatti tullee pitämään EKP:n poikkeuksellisen aktiivisena markkinoilla tartuntaefektin ehkäisemiseksi.

– Osakemarkkinoille ja riskilainoihin kohdistuu myyntipainetta, jonka suuruutta on vaikea arvioida. Riskilainojen kohdalla ongelmana on myös heikko likviditeetti, mikä voi tarjota hyviä ostopaikkoja yksittäisiin nimiin.

Kuinka sijoitan ETF:llä? Kääänteiset ETF:t soveltuvat tehokkaasti ainoastaan lyhyisiin suojaustarpeisiin. Euroalueen osakkeisiin tehokkaan käänteisen vaihtoehdon tarjoaa db x-trackersin EURO STOXX 50 Short Daily UCITS ETF (”XSSX GY”) tai tuplavivutettuna Lyxorin EURO STOXX 50 Daily Double Short ETF (”BXX FP”).

Mikäli uskot Kreikan tilanteen kääntyvän parempaan, sinun kannattaa lukea ETF-nosto 23.6.2015 ”48 tuntia aikaa päästä Kreikka-sopuun – nämä nousevat, jos sopuun päästään!

Artikkelia päivitetty 29.6.2015 klo 9.39.

 

 SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy