Kempowerin First North yleisöanti käynnissä

Kreikan kohtalon viikko käsillä – päivitys pitkän koron ETF-valintaan

Kirjoitimme eilen kahdesta ETF-ideasta, joilla sijoittaja voi hakea suojaa mahdolliseen Kreikan tilanteen kärjistymiseen. Päivitämme tässä nostossa pitkiin valtionlainoihin sijoittavan ETF-valinnan. Nostimme eilen esiin pitkät euroalueen valtionlainat keinona suojautua Kreikan tilanteen kärjistymiseltä. Eilisessä instrumenttivalinnassamme Lyxorin ETF EuroMTS 15Y+ Investment Grade UCITS ETF:ssä (“MTF FP“) on ongelmana se, että siinä entisten eurokriisivaltioiden Italian (23 %) ja Espanjan (11 %) paino […]

Julkaistu: 16.06.2015 Kirjoittaja:

Espanjan valtionlainat eurokriisi Italian valtionlainat pitkät valtionlainat Saksan valtionlainat

Kirjoitimme eilen kahdesta ETF-ideasta, joilla sijoittaja voi hakea suojaa mahdolliseen Kreikan tilanteen kärjistymiseen. Päivitämme tässä nostossa pitkiin valtionlainoihin sijoittavan ETF-valinnan.

Nostimme eilen esiin pitkät euroalueen valtionlainat keinona suojautua Kreikan tilanteen kärjistymiseltä. Eilisessä instrumenttivalinnassamme Lyxorin ETF EuroMTS 15Y+ Investment Grade UCITS ETF:ssä (“MTF FP“) on ongelmana se, että siinä entisten eurokriisivaltioiden Italian (23 %) ja Espanjan (11 %) paino on yhteensä 34 % ja markkinoiden aivan viime päivien liikkeiden perusteella vaarana on, että Kreikan tilanne heijastuu tuottovaateiden nousuna myös näissä valtioissa. Tästä syystä vaihdamme ETF-valintamme turvallisempaan pelkästään ääripitkiin Saksan valtionlainoihin sijoittavaan iSharesin eb.rexx Government Germany 10,5+ yr UCITS ETF:ään.

Alla olevasta kuvasta voidaan havaita, että Espanjan (valkoinen) ja Italian (keltainen) 10-vuotisten valtionlainojen tuottovaateet ovat aivan viime päivinä nousseet markkinoilla toisin kuin Saksan valtionlainoissa, joissa tuottovaateet ovat painuneet (tuottovaateiden lasku nostaa hintoja ja päinvastoin)…

Espanjan ja Italian valtioiden tuottovaateiden kehitys on lähtenyt jälleen erkanemaan Saksasta

…vaikka luottoriskin (CDS) hinnoittelussa ole nähty juurikaan kohoamista entisissä eurokriisimaissa! Alla olevasta kuvaajasta nähdään, ettei luottoriskin hinnoittelussa ole nähty juurikaan kohoamista (Portugali vihreä, Italia sininen ja Espanja punainen). Vaikuttaa siis siltä, että Espanjan ja Italian valtionlainoissa on teknistä myyntipainetta, joka voi hyvin jatkua ennen tilanteen selvenemistä.

Luottoriskin hinnoittelu on pysynyt melko vakaana Italiassa ja EspanjassaThink Drinks osakenanti käynnissä


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kempowerin First North yleisöanti käynnissä

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
TrialboxThink Drinks osakenanti käynnissä
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy