Think Drinks osakenanti käynnissä

Kreikan kohtalon viikko käsillä – näillä ETF:llä voit hakea suojaa korjausliikkeeltä

Tämä viikko tulee olemaan erittäin tärkeä Kreikan jatkorahoituksen kannalta. Ratkaisuesitys olisi saatava jo torstaiseen euroalueen valtionvarainministerien kokoukseen. Toistaiseksi markkinoilla hermoilu on jäänyt pieneksi eikä Kreikan tilanne ole ainakaan toistaiseksi aiheuttanut paniikkireaktioita. Kaikilla osapuolilla on pelissä isot panokset ja tuoreimpien tietojen mukaan näyttää siltä, että niin IMF kuin euroryhmä alkaa olla kyllästynyt Kreikan temppuiluun. Kreikan maksukyvyttömyyden […]

Julkaistu: 15.06.2015 Kirjoittaja:


Tämä viikko tulee olemaan erittäin tärkeä Kreikan jatkorahoituksen kannalta. Ratkaisuesitys olisi saatava jo torstaiseen euroalueen valtionvarainministerien kokoukseen. Toistaiseksi markkinoilla hermoilu on jäänyt pieneksi eikä Kreikan tilanne ole ainakaan toistaiseksi aiheuttanut paniikkireaktioita.

Kaikilla osapuolilla on pelissä isot panokset ja tuoreimpien tietojen mukaan näyttää siltä, että niin IMF kuin euroryhmä alkaa olla kyllästynyt Kreikan temppuiluun. Kreikan maksukyvyttömyyden uhka on jo erittäin suuri. Myös euroeron mahdollisuus on kasvanut, vaikkakin kreikkalaiset itse haluavat edelleen galluppien mukaan pysyä eurossa.

Emme osaa arvata, mihin tilanne päätyy. Tuomme alla muutamia ideoita salkkujen suojaamiseen niille sijoittajille, jotka haluavat suojaa Kreikan tilanteen johdosta.

1) Erittäin pitkän juoksuajan euroalueen valtionlainat. Viimeaikainen nopea tuottovaateiden nousu on painanut ääripitkien valtionlainojen hinnat jyrkkään laskuun, mistä olemme varoitelleet tammikuusta alkaen. Vaikka olemme edelleen skeptisiä euroalueen pitkistä valtionlainoista pidemmällä tähtäimellä, markkinapelkojen vallatessa markkinat pitkät valtionlainat tarjonnevat lyhytaikaisesti hyvää suojaa salkuille.

Alla olevasta tuottokuvaajasta näkyy hyvin, miten tuottovaateiden nousu on painanut ääripitkien valtionlainojen kehitystä voimakkaasti huhtikuusta lähtien. Uskomme ääripitkien valtionlainojen tarjoavan nyt suojaa Kreikan tilanteen eskaloitumisen varalta.

Pitkän maturiteetin valtionlainojen kehitys on ollut viime kuukausina heikkoa tuottovaateiden noustessa

 

Lähde: Bloomberg. Bloomberg LC:n luvalla.

Ääripitkiin valtionlainoihin voi sijoittaa tehokkaasti Lyxorin ETF EuroMTS 15Y+ Investment Grade UCITS ETF (“MTF FP“). ETF:n tuottotaso on nyt 2,3 % ja modifioitu duraatio 15,8. Suurimmat maapainot ovat Italiassa (23,2 %). Ranskassa (22,6 %) ja Saksassa (21,6 %).

Kyseissä ETF:ssä ongelmana on se, että siinä entisten eurokriisivaltioiden Italian (23 %) ja Espanjan (11 %) paino on yhteensä 34 % ja markkinoiden aivan viime päivien liikkeiden perusteella vaarana on, että Kreikan tilanne heijastuu tuottovaateiden nousuna myös näissä valtioissa, jolloin ETF:n hinta laskee. Tästä syystä vaihdamme ETF-valintamme turvallisempaan pelkästään ääripitkiin Saksan valtionlainoihin sijoittavaan iSharesin eb.rexx Government Germany 10,5+ yr UCITS ETF:ään.

2) Volatiliteettifutuureihin sidotut ETN:t. Yhdysvaltalaisosakkeiden implisiittistä volatiliteettia mittaava VIX-indeksi on pysynyt toistaiseksi rauhallisena. Kyseisen indeksin futuureihin voi sijoittaa ETN-instrumenttien avulla. Niiden huonona puolena on kalliit rullauskustannukset, kun futuureja rullataan nousevan futuurikäyrän tilanteessa eteenpäin. Tästä syystä kyseinen ETN ei sovellu kuin lyhytaikaiseen suojaamiseen.

1. ja 2. kuukauden volatiliteettifutuureja rullaava iPathin S&P500 VIX Short-Term Futures ETN (“VXX US“) on yleisimmin käytetty kyseiseen tarkoitukseen.Kempowerin First North yleisöanti käynnissä


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kempowerin First North yleisöanti käynnissä

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
TrialboxThink Drinks osakenanti käynnissä
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy