northcrypto

Huolestuttaako kyberturvallisuusuhat? Tällä ETF:llä pääset alan johtaviin yhtiöihin

Vuoden vaihteen verkkohyökkäykset suomalaispankkeja kohtaan on nostanut jälleen keskusteluun erilaiset internettiin liittyvät turvallisuusuhat myös meillä Suomessa. Ilmiö on luonnollisesti globaali ja useat johtavien investointipankkien strategit ovat nostaneet kyberuhat yhdeksi huolenaiheeksi alkaneelle sijoitusvuodelle. ETF-sijoittaja pääsee johtaviin kyberturvallisuusyhtiöihin käsiksi helposti uuden ETF:n avulla. Marraskuussa PureFunds lanseerasi ISE Cyber Secutiry ETF:n (HACK US). Se on nopeassa ja tasaisessa tahdissa […]

Julkaistu: 08.01.2015 Kirjoittaja:

HACK US kyberturvallisuus verkkohyökkäykset

Vuoden vaihteen verkkohyökkäykset suomalaispankkeja kohtaan on nostanut jälleen keskusteluun erilaiset internettiin liittyvät turvallisuusuhat myös meillä Suomessa. Ilmiö on luonnollisesti globaali ja useat johtavien investointipankkien strategit ovat nostaneet kyberuhat yhdeksi huolenaiheeksi alkaneelle sijoitusvuodelle.

ETF-sijoittaja pääsee johtaviin kyberturvallisuusyhtiöihin käsiksi helposti uuden ETF:n avulla. Marraskuussa PureFunds lanseerasi ISE Cyber Secutiry ETF:n (HACK US). Se on nopeassa ja tasaisessa tahdissa kasvattanut suosiotaan ja kasvanut pääomiltaan jo 131 miljoonaan dollariin, mikä on poikkeuksellisen nopea kasvu aloittavalle melko tuntemattoman yhtiön lanseeraamalle ETF:lle. Kyseistä ETF:ää ei löydy vielä ETF-valintatyökalustamme, mutta arvioimme sen tehokkuuden alkuhistorian perusteella olevan melko hyvä. Miinuspuolena on teema-ETF:lle tyypillinen korkeahko hallinnointikustannus (0,75 % p.a.).

Kyberturvallisuutta voidaan pitää todellisena kasvusektorina. Esimerkiksi PwC:n mukaan torjuttujen kyberhyökkäysten määrä on kasvanut 66 % vuosittain vuoden 2009 jälkeen. Onkin erittäin todennäköistä, että kyberturvallisuuteen allokoidut budjetit tulevat kasvavaan selvästi niin yritysten kuin valtioiden osalta. Kasvumahdollisuudet näkyvät myös hinnoittelussa: historiallinen (12kk) tulostuotto on 1,1 %, P/B (hinta per tasearvo) 3,9 ja P/CF (hinta per kassavirta) 22.

Lisäksi teknologiayhtiöillä, joita kyberturvallisuusalan yhtiöt valtaosin edustavat, on vahva asema Indeksin valintatyökalumme kärkisijoilla. Kyseisen ETF:n omistukset painottuvat keskisuuriin yhtiöihin ja niiden päällekkäisyys isojen teknologiaindeksien kanssa on pieni. Edellä kuvatut seikat lisäävät ETF:n houkuttelevuutta nykyisessä markkinaympäristössä. ETF:n omistukset painottuvat ohjelmisto- (32 %), internet- (25 %), tietokone- (22 %) ja telekommunikaatioalan (18 %) yhtiöihin. Maantieteellisesti pääpaino on yhdysvaltalaisissa (72 %) ja israelilaisissa (12 %) yhtiöissä. Suomesta mukana indeksissä on F-Secure. Tarkemmin indeksin sijoitusfilosofiaan voi tutustua täällä.

Lukujen lähteenä Bloomberg 8.1.2015.northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy