northcrypto

Eurooppalainen pankkisektori lähtötelineissä?

Toistamme 2.4. kirjoittamamme idean positiivisesta näkemyksestämme eurooppalaiseen pankkisektoriin (ks. ETF-nostomme 2.4.2015 ja nostomme houkuttelevista sektoreista 20.5.2015) Kreikan tilanteen lauetessa taas hetkellisesti. Useat investointipankit ja ETF-talot ovat viime päivinä nostaneet niin eurooppalaisten osakkeiden suhteellista houkuttelevuutta ja myös pankkisektorin positiivisia näkymiä (mm. Sociéte Generale, RBS ja Source). Pankkisektori houkuttelee, koska: 1) pankkisektorin kehitys on ollut heikkoa ja näemme […]

Julkaistu: 17.07.2015 Kirjoittaja:

eurooppalaiset osakkeet eurooppalaiset pankkiosakkeet pankkisektori SX7R GY

Toistamme 2.4. kirjoittamamme idean positiivisesta näkemyksestämme eurooppalaiseen pankkisektoriin (ks. ETF-nostomme 2.4.2015 ja nostomme houkuttelevista sektoreista 20.5.2015) Kreikan tilanteen lauetessa taas hetkellisesti. Useat investointipankit ja ETF-talot ovat viime päivinä nostaneet niin eurooppalaisten osakkeiden suhteellista houkuttelevuutta ja myös pankkisektorin positiivisia näkymiä (mm. Sociéte Generale, RBS ja Source).

Pankkisektori houkuttelee, koska:

1) pankkisektorin kehitys on ollut heikkoa ja näemme siinä lähivuosina runsaasti nousuvaraa vs. laaja Eurooppa. Eurooppalaisen pankkisektorin kehitys on ollut finanssikriisin jälkeen heikkoa, mutta tänä vuonna eurooppalaisten pankkien kurssikehitys on ollut laajaa Eurooppaa parempi ja uskomme trendin jatkuvan.

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty eurooppalaisen pankkisektorin (STOXX Europe 600 Banks -kokonaistuottoindeksi) ja eurooppalaisten osakemarkkinoiden (STOXX 600 -kokonaistuottoindeksi) suhteellinen tuottokehitys vuodesta 1992. Pankkisektorin kehitys suhteessa eurooppalaisiin osakkeisiin on ollut poikkeuksellisen heikkoa finanssikriisin jälkeen.

Eurooppalaisten pankkien suhteellinen tuottokehitys vs. eurooppalaiset osakkeet laajastiLähde: Bloomberg. Bloomberg LC:n luvalla.

2) Eurooppalaisten pankkien arvostus vaikuttaa halvalta ja uskottavalta. Pankkien tiukennetut pääomavaateet ja finanssi- ja eurokriiseistä kummunneet pelot ovat pitäneet sijoittajat varovaisina sektorin suhteen. Nyt pankkien taseet on kuitenkin läpivalaistu poikkeuksellisen kattavasti, minkä pitäisi tukea luottamusta sektoriin.

Alla on esitetty eurooppalaisen pankkisektorin (STOXX 600 Banks-indeksi) hinnan ja tasearvon välinen suhdeluku sinisellä (vas. akseli) ja vastaava luku eurooppalaisille osakkeille (STOXX 600-indeksi) vihreällä. Pankkisektorin arvostus vaikuttaa halvalta taseiden puhdistusten ja läpivalaisun jälkeen.

Eurooppalaisten pankkien hinnan ja tasearvojen välinen suhde vaikuttaa edulliselta vs. laaja markkina

Lähde: Bloomberg. Bloomberg LC:n luvalla.

3) uskomme pankkisektorin kuuluvan myös fundamenttien puolesta suhteellisiin hyötyjiin Euroopan talouskasvun, asuntomarkkinoiden ja luotonannon yrityksille osoittaessa piristymisen merkkejä. Luotonanto vaikuttaa viimein lähteneen nousuun Euroopassa. Myös asuntojen hinnat ovat kääntyneet nousuun

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty asuntojen hintakehitys (sininen käyrä) sekä yritys- ja kuluttajaluottojen kasvu (punainen käyrä) ja verrattu sitä pankkisektorin suhteelliseen kehitykseen (valkoinen, sama kuin ensimmäinen kuvaaja). Yleensä eurooppalainen pankkisektori on kehittynyt positiivisesti suhteessa laajaan markkinaan fundamenttien parantuessa.

Fundamenttien kehitysLähde: Bloomberg. Bloomberg LC:n luvalla.

Tehokas ETF pankkisektorille on ETF-valintatyökalustamme löytyvä db x-trackers STOXX Europe 600 Banks UCITS ETF (”XS7R GY”), jonka hallinnointikustannukset ovat 0,3 % vuodessa.northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


12.12.2019 16:22 | Henri Heikinheimo
Onko euroalueen alamäki vihdoin päättymässä?


New call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy