Northcrypto

Englantilaiset osakkeet valuuttasuojatusti

Punta on kärsinyt paljon Brexitin seurauksena. Englantilaisiin osakkeisiin voi sijoittaa myös eurosuojatusti.

Julkaistu: 19.10.2016 Kirjoittaja:


Suomessakin laajaa uutisointia saanut Ison-Britannian ero Euroopan unionista puhuttaa yhä sijoittajia. Englantilaisiin osakkeisiin puntamääräisesti sijoittaneet hikoilevat sensaatioartikkeleista, joiden mukaan punnan kurssi on alimmillaan yli sataan vuoteen. Vaikka puntasijoitusten euroiksi käännetty arvo on laskenut, niin pidemmällä aikavälillä valuutan heikkeneminen hyödyttää vientiyhtiöitä ja tätä kautta kiihdyttää talouskasvua. Iso-Britannian osakkeiden kehitystä kuvaava FTSE 100 -indeksi on noussut 18 % Brexit-pohjilta.

ETF-työkalumme avulla sijoittaja voi helposti etsiä U.K. osakkeisiin sijoittavia ETF-rahastoja. Työkalustamme löytyy 40 Iso-Britannian osakemarkkinoilla sijoittavaa ETF:ää. Lue tästä artikkeli aiheesta.

Kuva 1. ETF-valintatyökalu.

UK osakkeet

Valuuttasuojatusti englantilaisiin osakkeisiin FTSE 100 -indeksin mukaisesti sijoittaa Lyxorin FTSE 100 EUR Monthly Hedged UCITS ETF (”100H FP”). ETF on laskettu liikkeelle vasta 12.7.2016, mutta pääomia ETF on onnistunut keräämään jo 822,9 miljoonaa. Kokonaiskulusuhde on 0,3 % p.a.

ETF:n kymmenen suurinta omistusta ja sektoria:

Omistukset Sektorit
Osake Paino Sektori Paino
HSBC Holdings PLC 6,93 % Rahoitussektori 19 %
BP PLC 5,18 % Päivittäiskulutussektori 17,5 %
British American Tobacco PLC 5,12 % Energiasektori 14,8 %
Royal Dutch Shell PLC-A 5,06 % Terveydenhuoltosektori 11,8 %
GlaxoSmithKline PLC 4,62 % Harkinnanvarainen kulutus 10 %%
Royal Dutch Shell PLC-B 4,58 % Materiaalisektori 8,5 %
Astrazeneca PLC 3,58 % Teollisuussektori 6,5 %
Vodafone Group PLC 3,4 % Muu 11,9 %
Diageo PLC 3,12 %
Reckitt Benckiser Group PLC 2,64 %

Kiinnostuitko? Muita kiinnostavia ETF:iä voit etsiä ETFien valintatyökalustamme. Voit etsiä esimerkiksi pieniä yhdysvaltalaisia arvo- tai kasvuyhtiöitä. Voit etsiä mm. eri omaisuusluokkia, sektoreita tai alueita. Hakutuloksia voit suodattaa riskien tai vaikka kaupankäyntivaluutan mukaan. Kokeile myös Indeksin valintatyökaluamme, jolla voit etsiä houkuttelevia alueita tai sijoitusstrategioita. Valintatyökaluillamme sijoittaminen ja säästäminen helpottuu huomattavasti. SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy