Aika suosia laatuyhtiöitä?

Osakemarkkinoilla on takana historiallisesti tarkasteltuna jo suhteellisen pitkä nousuputki. Viimeaikainen talous- ja tuloskasvun hyytyminen on alkanut huolestuttaa markkinoita ja osakemarkkinoiden nousu onkin tänä vuonna ollut olematonta: yhdysvaltain dollareissa mitattuna osakkeet ovat tuottaneet tänä vuonna -0,3 % (MSCI World). Euromääräisen sijoittajan silmin osakemarkkinoiden mukava 9,7 %:n nousu on siis johtunut lähinnä euron heikentymisen kautta tulleista tuotoista. […]


Osakemarkkinoilla on takana historiallisesti tarkasteltuna jo suhteellisen pitkä nousuputki. Viimeaikainen talous- ja tuloskasvun hyytyminen on alkanut huolestuttaa markkinoita ja osakemarkkinoiden nousu onkin tänä vuonna ollut olematonta: yhdysvaltain dollareissa mitattuna osakkeet ovat tuottaneet tänä vuonna -0,3 % (MSCI World). Euromääräisen sijoittajan silmin osakemarkkinoiden mukava 9,7 %:n nousu on siis johtunut lähinnä euron heikentymisen kautta tulleista tuotoista.

Jos pelkäät osakemarkkinoiden syklin edenneen jo loppuvaiheeseen, yksi varteenotettava sijoitusstrategia voi olla laatuyhtiöiden painottaminen. Ne tuottavat osakemarkkinoiden loppusyklillä yleensä laajaa markkinaa paremmin ja myös mahdollisen laskun koittaessa ne tyypillisesti laskevat laajaa markkinaa vähemmän. Alla olevasta kuvaajasta ilmiö on helppo havaita – osakemarkkinoiden nousujaksojen lopuissa (ympyröidyt alueet tuottograafissa) laatuyhtiösijoittaminen on kannattanut joko parempana tuottona markkinoiden jatkaessa nousuaan tai pienempänä laskuna markkinoiden korjatessa alaspäin.

Kuvaajassa valkoisella maailman laatuyhtiöiden kehitys (MSCI World Quality Factor) ja oranssilla maailman osakkeiden kehitys (MSCI World). Alemmassa kuvaajassa näkyy niiden suhteellinen kehitys, josta voi havaita laatuyhtiöiden kehittyneen muutoinkin laajaa markkinaa paremmin tällä(kin) tarkastelujaksolla.

Laatuyhtiöt ovat tuottaneet syklien lopussa laajaa markkinaa paremmin

Lähde: Bloomberg, Bloomberg LC:n luvalla.

Tehokkaasti hajautetun laatuyhtiösalkun löydät ETF:n muodossa helposti ETF-valintatyökalustamme valitsemalla kohdan “laatuyhtiöt”. Yksittäisiä laatuyhtiöitä voit puolestaan etsiä Suomalaisten osakkeiden valintatyökalusta valitsemalla sijoitustyyliksi laadun. Olemme aiemmin kirjoittaneet laatuyhtiöistä esim. Takaako sijoitus laatuyhtiöihin laadukkaan tuoton? ja Laatuyhtiöillä parempaa tuottoa alemmalla riskillä.

 SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissaSiirry osaketyökaluun!Siirry osaketyökaluun!


Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy