Northcrypto

Fundun uusi allokaattori hajauttaa sijoituksesi automaattisesti

Listaamattomat yhtiöt ja listaamattomat lainat tarjoavat sijoittajalle houkuttelevia mahdollisuuksia. Lainasijoittamiseen keskittynyt Fundu toi palveluunsa uuden Fundu Allocator -sijoitustyökalun, joka automatisoi yrityslainoihin hajauttamisen.

Julkaistu: 06.08.2018 Kirjoittaja:

Fundu joukkorahoitus listaamattomat sijoitusideat yrityslainat

Listaamattomat yhtiöt ja listaamattomat lainat

Listaamattomat yhtiöt ja listaamattomat lainat tarjoavat sijoittajalle houkuttelevaa tuottoa ja hajautushyötyjä. Hyvin hajautetun yrityslainasalkun tuotto-odotus on noin 6-8 %, mikä vastaa osakemarkkinoiden pitkän aikavälin tuotto-odotusta. Erityisesti nykyisessä markkinatilanteessa listaamattomat yhtiöt ja listaamattomien yrityslainojen kaltaiset vaihtoehtoissijoituskohteet ovat tervetullut lisä sijoittajan salkkuun, sillä perinteisten omaisuusluokkien (listatut osakkeet ja korkosijoitukset) tuotto-odotukset seuraavan 10 vuoden aikana ovat tipahtaneet historiakeskiarvoja matalimmiksi.

Listaamattomien lainojen markkina Suomessa on kasvanut 2010-luvulla nopealla vauhdilla pankkien lainahanojen kiristyttyä Basel -säädösten myötä. Digitalisaatio ja innovatiiviset fintech-yritykset ovat olleet keskeisessä roolissa muuttamassa markkinaa ja tarjoamassa uudenlaisia sijoitusmahdollisuuksia myös piensijoittajille. Pitkäaikainen Sijoittaja.fi:n yhteistyökumppani ja yksi Suomen merkittävimmistä yrityslaina-alustoista on Fundu, joka on keskittynyt pk-sektorin yrityslainoihin yhteistyössä Lähitapiolan kanssa. Fundu on ollut mainoskampanjoillaan näkyvästi esillä viime aikoina, ja herättänyt paljon kiinnostusta sijoittajien keskuudessa. Eikä suotta, Fundun palvelu on ottanut alkuvuoden aikana ison harppauksen eteenpäin.

Fundu uudistui ja paransi palveluaan – Tarjoaa nyt enemmän ja laadukkaampia lainoja

Parin viimeisen vuoden ja erityisesti tämän vuoden aikana Fundun palvelu on ottanut huiman harppauksen eteenpäin. Nykyään lainojen laatu on entistä parempi ja hajautus helpompaa. LähiTapiola on noussut Fundun suurimmaksi omistajaksi, ja aloittanut Fundun kanssa tiiviin yhteistyön. Fundu on saanut LähtiTapiolan ohella yhteistyökumppaneita myös useista Suomen johtavista liikepankeista. Tämän seurauksena palveluun on saatu entistä enemmän rahoitettavia kohteita, joista heikoimpia voidaan karsia pois. Sijoittajan kannalta yhteistyö on parantanut ja monipuolistanut huomattavasti sijoitusmahdollisuuksia.

Sijoituskohteina olevat listaamattomat yhtiöt on rajattu pk-yhtiöihin, joiden luottoluokitus on Suomen Asiakastiedon mukaan A – AAA. Lainojen tyypillinen korkotaso on noin 7-14 %. Piensijoittajan kannalta palvelun luotettavuutta ja houkuttelevuutta nostaa se, että Fundun kautta sijoittaa myös rahastoja ja kymmeniä ammattimaisesti toimivia sijoitusyhtiöitä samoilla ehdoilla kuin kaikki piensijoittajatkin.

Tuoreimpana uudistuksena Fundussa on kesäkuun alussa uudistettu entistä selkeämpi sivusto. Uudistuksen mukana saatiin monelta joukkorahoitusalustalta tuttu sijoitusautomaatti, Fundu Allocator, joka vähentää sijoittajan työmäärää palvelun kautta sijoitettaessa sekä antaa viestiä siitä, että sijoituskohteita voidaan tulevaisuudessa nähdä palvelussa merkittävästi entistäkin enemmän.

Uusi ominaisuus Fundun palvelussa – Allokaattori hajauttaa automaattisesti

Allocator -sijoitustyökalu helpottaa sijoitusten tekemistä ja parantaa sijoitussalkun hajautusta. Moni muita suuria koti- tai ulkomaisia vertaislaina- ja joukkorahoitusalustoja hyödyntänyt sijoittaja tunnistaa helposti sijoitusautomaatin antamat hyödyt.

Allokaattoria käyttämällä pääset mukaan myös nopeasti täyttyville sijoituskierroksille, säästät omaa aikaasi ja saat laajimman mahdollisen hajautuksen, mikä yrityslainoihin sijoittaessa on äärimmäisen tärkeää. Hyvin hajautetussa salkussa luottoriskien toteutuminen ei tee suurta lommoa sijoitussalkkuun. Lue lisää yrityslainoihin hajauttamisesta.

Listaamattomat yhtiöt ja listaamattomat lainat. Fundu Allocator hajauttaa puolestasi.

Allocator-sijoitustyökalun käyttöönotto on helppoa, määritä haluamasi asetukset ja aloita sijoittaminen. Voit päättää allokaattorissa

  • paljonko jätät tilillesi varoja (esim. nostettavaksi tai manuaalisiin yrityslainasijoituksiin),
  • maksimisijoituksen yhteen yrityslainaan ja
  • alimman luottoluokituksen, johon allokaattori saa sijoittaa.

Allocator hajauttaa sijoituksia vain Suomen Asiakastiedon luokittelemiin A-luokitettuihin yrityksiin (A – AAA). Käytännössä parhaan hajautuksen saamiseksi useimpien sijoittajien kannattaa valita kaikki luottoluokat. Yhden kohteen suurin sallittu osuus riippuu mm. siitä, miten nopeasti haluat saada rahasi sijoitettua, ja miten suuri osuus sijoitussalkustasi on sijoitettuna Funduun.

Allocatorin käyttö on kulutonta kaikille käyttäjille ainakin vuoden loppuun (31.12.2018) saakka.

Klikkaa tästä sijoittamaan Funduun!

Lue lisää Fundusta ja listaamattomiin sijoituskohteisiin sijoittamisesta

Yhteistyössä Fundu Platform OySINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy