TOP 10 arvoyhtiöt maailmalta

Arvo-osakkeet ovat viime vuosina olleet sijoittajien suosiossa. Arvo-osakkeiden riski on keskimääräistä korkeampi ja sijoittajan kannattaa välttää putoavat puukot. Mitkä ovat globaaleista arvo-osakkeista houkuttelevimmat juuri nyt?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Arvo-osakkeet ovat viime vuosina olleet sijoittajien suosiossa. Arvo-osakkeiden riski on keskimääräistä korkeampi ja sijoittajan kannattaa välttää putoavat puukot. Mitkä ovat globaaleista arvo-osakkeista houkuttelevimmat juuri nyt?

Arvo-osakkeen määritelmä

Arvo-osakkeella tarkoitetaan osaketta, jonka arvostusluvut ovat keskimääräistä edullisempia. Osake voi olla halpa joko siksi, että yritys on ongelmissa tai markkinat ovat alihinnoitelleet yrityksen. Arvoyhtiöt määritellään usein seuraavia tunnuslukuja käyttäen:

  • P/B = hinta per oman pääoman tasearvo
  • P/E = hinta per tulos
  • EV/EBIT = yritysarvo (markkina-arvo + korolliset velat) per liiketulos
  • P/S = hinta per liikevaihto
  • Osinkotuotto-%

Arvoyhtiöt toimivat usein syklisillä aloilla. Usein taloussyklin muuttuessa yhtiön kannalta parempaan suuntaan voidaan arvoyhtiöiden kurssikehityksessä nähdä voimakkaita nousuja.

Arvoyhtiöihin sijoittamalla voi saada markkinoita parempaa tuottoa. Arvo-osakkeisiin sijoittavan on hyvä muistaa seuraavat faktat:

  1. Osakkeen halpuuteen on usein syy, esim. vuodesta toiseen toistuvat yhtiökohtaiset ongelmat, toimialan rakennemuutos tai laskeva markkinakysyntä
  2. Arvo-osakkeet ovat keskimääräistä riskisempiä, välttämällä riskisimmät ”putoavat puukot” sijoittajan tuotto paranee
  3. Arvo-osakkeiden joukosta voi löytyä kurssiraketteja, kuten käänneyhtiöitä tai jos arvo-osakkeesta kasvaa ajan saatossa laatuyhtiö

Arvo-osakkeiden (punainen viiva) 10 vuoden tuotto on sekä markkinaindeksiä että muita sijoitustyylejä selvästi heikompi. Tästä syystä sijoittajan pitää olla tarkkana osakevalinnassa arvoyhtiöiden suhteen.

Sijoitustyylien 10 vuoden tuotto suhteessa MSCI-World indeksiin.
Tutustu Osaketyökaluun!

LÖYDÄT ARVO-OSAKKEET OSAKETYÖKALUSTA

Osaketyökalumme pisteyttää osakkeet kuuden pääfaktorin perusteella. Arvo on yksi faktoreista ja se lasketaan numeerisella analyysilla. Arvostuspisteet lasketaan tulosarvostuksesta, tasearvostuksesta ja osinkotuotosta. Tulosarvostus on laskettu käyttäen E/P-, P/S- ja EV/EBIT-lukuja. Tasearvostus on laskettu P/B- ja Hinta per nettokassa -tunnusluvuista. Lisäksi olemme huomioineet myös osinkotuoton.

Päivitimme maaliskuun 2022 päivityksessä arvopisteiden laskentaa. Uusi pistelaskutapa painottaa enemmän E/P-lukua ja huomioi aiempaa paremmin outlier-arvot.

  • Klikkaa Sijoitusideoita ja Arvoyhtiöt. Saat valmiin listan TOP 10 arvoyhtiöistä
  • Tai klikkaa “näytä enemmän hakuvaihtoehtoja” ja valitse sijoitustyyliksi ”Arvo”
  • Voit myös lajitella osakkeet Arvo-pisteytyksen perusteella paremmuusjärjestykseen (10 = paras, 1 = heikoin)
Kansainvälisen osaketyökalun sijoitusideoita -välilehti, josta löydät myös parhaat kansainväliset arvoyhtiöt

USEIDEN OSAKKEIDEN ARVOSTUSLUVUT MATALALLA

TOP 10 arvo-osakkeet maailmalta ovat osaketyökalussamme korkeimmat arvopisteet saaneet osakkeet. Osakkeet ovat siten usean eri arvostusluvun perusteella edullisimmat arvo-osakkeet maailmalta. Sijoittajan pitää olla markkinoilla erityisen tarkkana arvo-osakkeiden suhteen, jottei ajaudu arvoansaan.

Esimerkkeinä yksi listan osakkeista on öljy- ja maakaasuyhtiö OMV, jonka EV/EBIT on 2,0, ja ennustettu P/E-luku 5,2.

TOP 10 arvoyhtiöt maailmalta

Jäsenille suunnatussa osiossa TOP 10 arvoyhtiöt maailmalta sekä yhtiökohtaiset kommentit.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Löydä sijoitustyyliisi sopivat osakkeet Suomesta ja maailmalta!

Vertaile osakkeita pisteytyksen, tuottojen ja tärkeimpien tunnuslukujen perusteella. Osaketyökalusta löydät ajantasaiset listat parhaista laatu-, arvo-, kasvu- ja osinko-osakkeista Suomesta sekä maailmalta.

Tutustu Osaketyökaluun!

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: GPT-4 ei ole enää paras
Viikon osinko-osake: Wulff Groupin osakkeella 5,8 prosentin osinkotuotto
parhaat osakkeet
Parhaat osinko-osakkeet Suomesta
Ilmoittaudu webinaariin
Sijoittajan valinnat