Näiden yhtiöiden EPS- ja osinkoennusteet nousivat eniten Q1-tuloskauden jälkeen

Tuloskausi Suomessa on muutamaa yhtiötä lukuun ottamatta ohi. Minkä yhtiöiden EPS- ja osinkoennusteita nostettiin eniten tuloskauden jälkeen?

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Tuloskausi Suomessa on muutamaa yhtiötä lukuun ottamatta ohi. Minkä yhtiöiden EPS- ja osinkoennusteita nostettiin eniten tuloskauden jälkeen?

Tuloskausi ylitti odotukset

Markkinoiden ja analyytikkojen odotukset olivat korkealla Q1-tuloskauden suhteen. Suomalaiset pörssiyritykset ylittivät odotukset.

  • Liikevaihdot ylittivät ennusteet 2,0 %:lla.
  • Liiketulokset ylittivät ennusteet 5,5 %:lla.

Tuloskausi maailmalla oli myös vahva. Annoimme sekä USA:laisten että eurooppalaisten pörssiyritysten suoriutumiselle arvosanaksi 5 (asteikolla 1-5).

EPS-ennusteet nousivat eniten Fiskarsilla – osinkoennusteet Outokummulla

Kokosimme kaikkien seurannassa olevien yhtiöiden ennustemuutokset tulosseurantataulukkoon. Taulukossa on yhtiöiden suoriutuminen Q1:llä, EPS-ja osinkoennuste vuodelle 2017 sekä ennustemuutos-%:t Q1:n jälkeen.

Eniten osakekohtainen tulosennuste (EPS-ennuste) nousi Fiskarsilla. Analyytikot nostivat yhtiön EPS-ennustetta 19 %:ia 1,10 euroon vahvan Q1:n jälkeen. Ensimmäistä vuosineljännestä tukivat suotuisat sääolot ja vahva sisäänmyynti puutarhatuotteissa, kevätkampanjoiden ajoitus sekä parantunut kustannusrakenne.

Toiseksi eniten tulosennuste nousi SSAB:lla, 18,1 %:ia 0,20 euroon. Ensimmäisen kvartaalin operatiivinen liikevoitto oli 73 M€ ennusteen ollessa 29 M€.  Tulosparannus johtui pääosin toimitusten kasvusta, hintojen noususta sekä SSAB Europe -divisioonan korkeasta ja vakaasta tuotannon tasosta. SSAB odottaa toimitusten olevan Q2:lla Q1:stä suuremmat. Myös hintojen odotetaan nousevan. Toisaalta nousevat raaka-ainekustannukset eliminoivat myyntihintojen nousua.

Kolmanneksi eniten EPS-ennuste nousi Suomisella. Ennusteita nostettiin 14,5 %:ia 0,32 euroon. Ensimmäinen kvartaali oli iloinen yllätys parin heikomman kvartaalin jälkeen. Kuluttajaluottamus vahvistui ja se näkyi positiivisesti Suomisen tuotteiden kysynnässä. 

Osinkoennusteista analyytikot nostivat eniten Outokumpua. Osinkoennusteita nostettiin 21,9 % 0,26 euroon. Outokummun tulos ylitti odotukset, mutta markkinat ovat rankaisseet osaketta rajusti Q1:n jälkeen. Lue tästä, kannattaako Outokumpua ostaa. Juuri nyt näyttää, että pahin kurssilasku on takana, mutta osakkeen riski on korkea ja sijoittajan kannattaa olla osakkeen suhteen varovainen.

Myös SSAB:n osinkoennusteita nostettiin selvästi 19,5 %:ia 0,05 euroon. Osinkotuotto-odotus on vielä matala, vain 1,6 %:ia.

Affecto sai vihdoin käännettyä tuloksen takaisin kasvu-uralle. Tulos löi odotukset ja osinkoennusteita nostettiin 12,5 % 0,18 euroon.

TOP 10 tulosennustekasvattajat ja osinkokasvattajat

jasensisalto_kirjaudu

Sinua voisi kiinnostaa
RiverRecyclen osakeanti – kannattavaa taistelua muovijätettä vastaan
Analyysi: Orion loi uskoa sijoittajiin täsmentämällä ohjaustaan
Analyysi: Kempowerin tulos reilusti pakkasella – osake jatkaa laskussa
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat