Miten seuraat tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä?

Alkava tuloskausi on tärkein tuloskausi pitkiin aikoihin. Sijoittaja.fi seuraa tiiviisti tuloskautta Suomessa ja maailmalla. Jäsenet saavat Sijoittaja.fi:n artikkeleista ja työkaluista kootusti yhtiökohtaiset sijoitusvinkit, tulos- ja osinkoennusteet ja tuloskommentit. Tässä vinkit tuloskauden seuraamiseen Sijoittaja.fi:ssä!

osakkeet tulokset tulosseuranta

Sijoittaja.fi seuraa tuloskautta Suomessa ja maailmalla

Sijoittaja.fi seuraa tiiviisti tuloskautta Suomessa ja maailmalla. Jäsenet saavat Sijoittaja.fi:n artikkeleista ja työkaluista kootusti yhtiökohtaiset sijoitusvinkit, tulos- ja osinkoennusteet ja tuloskommentit. Tässä vinkit tuloskauden seuraamiseen Sijoittaja.fi:ssä!

Q3-tuloskausi on tärkein vuosikausiin. Markkinoilla on pelkoa kauppasodan, inflaation, talouskasvun hiipumisen ja korkojen nousun vaikutuksista. Heikko tuloskausi sysää kurssit laskuun. Vahva tuloskausi ja etenkin näkymät auttavat osakkeita.

Seuraa suomalaisten osakkeiden tuloskautta

Seuraa suomalaisten osakkeiden tulos- ja osinkoennusteita Sijoittaja.fi:n tuloskatsaustaulukosta. Taulukosta saat nopean käsityksen, missä suomalaisten osakkeiden tuloskaudella mennään. Näet yhdellä vilkaisulla, mitkä osakkeet ylittivät odotukset, ja milloin loput tulokset julkistetaan.

 • Taulukossa ajantasaiset liikevaihto- ja liiketulosennusteet Q3/2018 tuloskaudelle!

tuloskausi, tulosseuranta, suomalaiset osakkeet, näin seuraat tuloskautta

Huom! Liikevaihto- ja liiketulosennusteet voi kopioida myös Exceliin lisävertailua varten!

Seuraa kansainvälistä tuloskautta artikkeliemme avulla

Seuraa kv-tuloskautta helposti Markkinaympäristön taulukoiden ja kuvaajien sekä artikkeliemme avulla. Sijoittaja.fi:stä saat käsityksen tuloskauden yllätyksistä eri puolella maailmaa tuloskaudesta toiseen. Positiiviset tulosyllätykset antavat tukea alueen osakemarkkinoille ja päinvastoin.

Tuloskausi, Tulosseuranta, Kv-tulosseuranta, Näin seuraat tuloskautta

Osaketyökalusta tuloskommentit ja tiivistelmät osavuosikatsauksista

Osaketyökalun käyttöön ottamalla voit lukea Sijoittaja.fi:n  seuraamien suomalaisten yhtiöiden osavuosikatsauksista tärkeimmät poiminnat, tulevaisuuden odotukset sekä markkinanäkymät helposti yhdeltä sivulta. Jokaisesta seuraamastamme yhtiöstä löydät myös analyytikkojemme kirjoittamat tuloskommentit. Työkalun tietosivulta voit nopeasti tarkistaa, miten yhtiön edellinen kvartaali sujui, ja mitkä ovat odotukset kuluvalle vuodelle.

Nokia osake, tulos, tuloskausi, näin seuraat tuloskautta

Osaketyökalusta löydät kootusti esimerkiksi analyytikkojen tuloskommentit, tulevaisuuden odotukset, markkinanäkymät ja johdon katsauksen.

Yksinkertainen markkinat voittava sijoitusstrategia tuloskaudelle – Tuotto jopa +35 %/vuosi

Markkinat peilaavat toteutunutta liikevaihtoa ja tulosta analyytikoiden odotuksiin. Mikäli yhtiö ylittää analyytikkojen odotukset, osakekurssi nousee. Markkinat eivät kuitenkaan ole täydellisen tehokkaat uutta informaatiota sulatellessaan, joten positiiviset tulosyllättäjät usein jatkavat nousuaan pitkään tulosjulkistuksen jälkeenkin. Ostamalla positiivisesti yllättäneitä yhtiöitä pääsee usein parempaan lopputulokseen, kuin yrittämällä arvata tulosta etukäteen.

Kirjoitimme artikkelin “Yksinkertainen sijoitusstrategia tuloskaudelle – Tuotto jopa +35 %/vuosi” Seeking Alphassa esitetystä yksinkertaisesta tulosyllättäjiin sijoittavasta strategiasta, joka on tuottanut 35 % vuosituottoja vuodesta 1999 lähtien. Idea ei sinänsä ole uusi, akateemisessa maailmassa ilmiö tunnetaan tulosjulkistusanomaliana (Post-Earnings Announcement, PEAD). Victor Bernand ja Jacob Thomas julkaisivat ilmiöstä tutkimusartikkelin “Post-Earnings-Announcement Drift: Delayed Price Response or Risk Premium?” vuonna 1989, ja aihetta on tutkittu lukuisissa julkaisussa sittemmin.

Miten sijoitan strategiaan?

Sijoittaja.fi:ssä löydät suomalaisten osakkeiden positiiviset tulosyllättäjät helposti Tulosennusteet ja tulosten seuranta -taulukosta.

Yksinkertainen sijoitusstrategia tuloskaudelle (tulosjulkistusanomalia)

Positiiviset tulosyllättäjät (ympyröity vihreällä) näet Suoritus Q3:lla sarakkeesta

Etsi tulosjulkistustaulukosta osakkeet, joiden toteutunut liiketulos on suurempi kuin liiketulosennuste. Erotat nämä osakkeet nopeasti Suoritus Q3:lla -sarakkeesta, johon on merkattu positiiviset tulosyllättäjät. Mitä suurempi positiivinen tulosyllätys, sitä enemmän osakekurssi todennäköisesti nousee seuraavan kuukauden aikana.

Liikevaihto- ja liiketulostaulukon voi kopioida myös Exceliin lisävertailua varten!

Liity Sijoittaja.fi-jäseneksi ja seuraat

 • Jäsenenä pääset lukemaan artikkeliemme maksullista sisältöä, saat käyttöösi kaikki Sijoittaja.fi:n työkalut ja saat yhteistyökumppaneidemme jäsenedut käyttöösi.
 • Kokeile riskittä! Saat ensimmäinen kuukauden eurolla, ja voit peruuttaa tilauksen milloin vain.

Aloita euron kokeilu ja ota työkalut käyttöön »

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


hajautus, osakemarkkina 8.11.2019 15:00 | Sijoittaja.fi
Markkinakatsaus: mistä tuottoa?

suomi, osakkeet 7.11.2019 14:30 | Sijoittaja.fi
Täyden kympin laatuyhtiöt Suomesta


YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissaSiirry osaketyökaluun!

Tutustu yritysjäsenyyteen!

Tilaa sijoittajakirje

Siirry osaketyökaluun!


Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy