TOP 10 globaalit arvo-osakkeet

Arvo-osakkeet ovat keskimääräistä riskisempiä, mutta niissä on korkea tuottopotentiaali. Mitkä ovat houkuttelevimmat arvoyhtiöt maailmalta juuri nyt?

arvoyhtiöt osakkeet sijoitusideat

Arvo-osakkeilla paras tuotto viimeiseltä 12 kk:lta

Arvosijoittaminen on tunnettu sijoitustyyli. Arvo-osakkeilla on takana heikko vuosikymmen, mutta vahvistuva maailmantalous on saanut sykliset arvo-osakkeet menestymään markkinaindeksiä ja muita sijoitustyylejä paremmin. Arvo-osakkeet ovat myös yksi vuoden 2017 sijoitusteemoistamme.

Kuvaajassa on neljän eri MSCI-indeksin kymmenen vuoden tuottoja suhteessa markkinaindeksiin. MSCI Value eli arvo-osakkeet (sininen viiva) alkoivat performoida markkinaindeksiä ja muita sijoitustyylejä paremmin syksyllä 2016. MSCI-indeksissä arvoyhtiöiksi määritellään yhtiöt, joiden P/B-luku ja P/E-luku ovat keskimääräistä matalammat ja joiden osinkotuotto on keskimääräistä korkeampi.

Miten me määritämme arvoyhtiön?

Pisteytämme uudessa Osakevalintatyökalussa osakkeet kahdeksan eri ominaisuuden perusteella. Yksi pisteytettävä ominaisuus on arvostus, joka muodostuu tulosarvostuksesta, tasearvostuksesta ja osinkoarvostuksesta. Tulosarvostus on laskettu käyttäen E/P- ja EV/EBIT-lukuja. Tasearvostus on laskettu P/B- ja Hinta per nettokassa -tunnusluvuista. Osinkoarvostuksessa on käytetty osinkotuottoa ja kuuden vuoden osinkohistoriaa.

Arvoyhtiöitä ovat yhtiöt, joiden arvostuspisteet ovat välillä 9-10 (asteikko 1-10). TOP 10 arvoyhtiöt ovat kymmenen parhaat kokonaispisteet saanutta yhtiötä. Ei rahoitussektoria.

TOP 10 GLOBAALIT ARVOYHTIÖT

Uusi Osakevalintatyökalumme laskee jokaiselle osakkeelle kokonaispisteet. Mitä korkeammat pisteet, sitä houkuttelevampi sijoituskohde osake on. TOP 10 globaalit arvoyhtiöt ovat kymmenen parhaat kokonaispisteet saanutta arvoyhtiötä.

 1. Grange Resources Ltd
 2. China Overseas Land & Investme
 3. Daimler AG
 4. Samsung Electronics Co Ltd
 5. Renault SA
 6. Barratt Developments PLC
 7. Nissan Motor Co Ltd
 8. Ford Motor Co
 9. PEC Ltd
 10. Bayerische Motoren Werke AG

TOP 10 -listalla mukana on pienyhtiöitä. Pienet arvoyhtiöt ovat riskisiä sijoituskohteita. Listan kärjessä oleva australialainen Grange Resources on arvostuslukujen perusteella huomattavan halpa. PE-luku viime vuoden tuloksella on 2,4. Talvivaaran kohtalon kummitellessa taustalla sijoittajan kannattaa tutustua huolella yhtiön tilinpäätöksiin, mineraalivarantoraportteihin ennen sijoituspäätöksen harkitsemista.

Listalla on viisi autoteollisuusyhtiötä. Auto-osakkeet ovatkin nyt halpoja. Kursseja on laskenut päästöskandaalit, epävarmuus autojen kysynnän suhteen, poliittiset päätökset ja uusien haastajien tuleminen markkinoille. Uusista haastajista tärkein on Tesla, mutta myös muut teknologiajätit suunnittelevat itseohjautuvia autoja.

Kommentit ja sijoittajan taulukot TOP 10 arvoyhtiöistä

jasensisalto_kirjauduSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


13.7.2020 09:20 | Sijoittaja.fi
Osakesäästötilin hyvät ja huonot puolet

11.7.2020 17:00 | Sijoittaja.fi
Kolme sijoittajan tärkeintä tunnuslukua

10.7.2020 18:43 | Timo Heikkilä
Osakemarkkina on nyt hurjan vaarallinen


YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy