Fortum jatkaa Suomi Fundamentti -mallisalkun kärjessä

suomi, osakkeet

Kärkikolmikko pysyi suomalaisiin osakkeisiin sijoittavassa mallisalkussamme ennallaan. Muissa sijoituksissa oli pientä vaihtelua ja salkkuun nousi kaksi uutta osaketta.

mallisalkut osakkeet Suomi Fundamentti-mallisalkku

Suomi Fundamentin tuottokehitys

Maaliskuussa Suomi Fundamentti tuotti 2,9 % ja vertailuindeksi 3,2 %. Kuluvana vuotena Suomi Fundamentti on tuottanut 8,3 % ja vertailuindeksi 4,4 %.

Mallisalkkumme on pitkässä juoksussa voittanut selvästi indeksin. Vuoden 2015 alusta tuottokehitys on ollut selvästi OMX Helsinki Cap -indeksiä parempaa (vaalean sininen alue).

TOP3-osakkeet

Suomi Fundamentin kärjessä jatkavat FortumLemminkäinen ja Neste Oil.

Fortum kärsii heikosta sähkönmarkkinatilanteesta. Tilanne on hieman parantunut vuoden takaisesta, mutta pysyvä käänne korkeille hintatasoille ottaa aikaa. Fortumin strateginen tavoite on 10 %:n ROCE, mikä tarkoittaisi 1 865 milj. euron liiketulosta nykyisellä sijoitetulla pääomalla. Tänne yhtiöllä on vielä matkaa. Olemme ennustaneet Fortumille 850 M€:n EBIT:in ja 0,93 euron EPS:iä vuodelle 2017. Fortum on tarjonnut sijoittajille korkeaa osinkotuottoa. On mielenkiintoista nähdä dippaako kurssi tänään irtoavaa osinkoa enemmän ja kauanko osinkodipin kuromisessa ottaa aikaa.

Lemminkäinen keskittyy operatiivisen tehokkuuden parantamiseen. Lemminkäinen arvioi, että vuonna 2017 sen liikevaihto ja liikevoitto paranevat. Lemminkäisen velkaantuneisuus on laskenut ja gearing on 24 % (nettovelat suhteessa omaan pääomaan). Yhtiöllä on siten osingonmaksukykyä, josta vuoden 2016 osinkoyllätys 0,66 euroa oli esimerkki. Yhtiön EPS:issä on kova vipu. Olemme ennustaneet Lemminkäiselle 60 M€ liiketulosta ja 1,63 EPS:iä vuodelle 2017. Näihin yltäminen edellyttäisi selvää parantamista vuoden 2016 liikevoittotasosta (45 M€).

Neste Oil nousi mallisalkkumme kärkeen tammikuun lopussa. Kurssi on noussut tästä 13,3 %. Osinko 1,30 euroa irtoaa 7.4. Yhtiön näkymät vuodelle 2017 ovat hyvät ja tuloksen voidaan odottaa olevan vuoden 2016 tasoilla tai yli. Olemme ennustaneet 1 000 milj. vertailukelpoista liiketulosta ja 3,22 euron EPS:iä vuodelle 2017. Neste Oil on osake, joka on kärsinyt eniten Trumpin valinnasta. Sijoittajat pelkäävät, että Trump suosii fossiilisia ja evää uusiutuvien polttoaineiden verohelpotukset. Neste Oiliin liittyy siten poliittinen riski.

Salkkuun kaksi uutta osaketta

jasensisalto_kirjauduSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissaSiirry osaketyökaluun!Siirry osaketyökaluun!


Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy