Osallistu osakeantiin!

TOP 10 globaalit osinkoyhtiöt

Osinkosijoittaminen on tunnettu sijoitustyyli. Mitkä ovat houkuttelevimmat osinkoyhtiöt maailmalta juuri nyt?

Julkaistu: 20.03.2017 Kirjoittaja:

osakkeet osinkoyhtiöt

Osinko-osakkeet laajasti ovat tuottaneet hieman markkinaindeksiä paremmin

Osinkosijoittaminen on tunnettu sijoitustyyli. Osinko-osakkeet ovat viimeisen 10 vuoden aikana tuottaneet hieman markkinaindeksiä paremmin.

Kuvaajassa on neljän eri MSCI-indeksin kymmenen vuoden tuottoja suhteessa markkinaindeksiin. MSCI Dividend (punainen) on tuottanut finanssikriisin jälkeen markkinaindeksin mukaisesti. Kuvaajasta myös näkee, että mikään sijoitustyyli ei tuota jatkuvasti markkinaindeksiä paremmin. MSCI-indeksissä osinkoyhtiöiksi määritellään yhtiöt, joiden osinkotuotto on keskimääräistä pörssiosaketta korkeampi.

Miten me määritämme osinkokoneen?

Pelkkä keskimääräistä korkeampi osinkotuotto ei takaa markkinaindeksiä parempaa tuottoa. Tärkeämpi tekijä pitkän aikavälin tuottokehitykselle on vakaa ja kasvava osinko.

Pisteytämme uudessa Osakevalintatyökalussa osakkeet kahdeksan eri ominaisuuden perusteella. Yksi pisteytettävä ominaisuus on osinkoarvostus, joka muodostuu osinkotuotosta sekä osingon vakaudesta ja kasvusta.

OSINKOARVOSTUS: (OSINKOTUOTTO + OSINGON VAKAUS JA KASVU)

  • Osingon suhde osakekurssiin lähihistorian ja -tulevaisuuden ennusteiden perusteella. Pitää sisällään myös ylimääräiset osingot ja pääoman palautukset.
  • Osinkotuoton taso ei ole riittävä indikaattori osakkeita valittaessa. Osingon vakauden sekä osinkojen kasvutrendin avulla kyetään löytämään paremmin tulevia voittajaosakkeita. Mitä vakaampi ja kasvavampi osinko, sen korkeammat pisteet.

Osakkeet pisteytetään osinkoarvostuksen perusteella asteikolla 1-10. Osinkokoneita ovat pisteet 9-10 saaneet yhtiöt.

TOP 10 GLOBAALIT OSINKOYHTIÖT

Osakevalintatyökalumme laskee jokaiselle osakkeelle kokonaispisteet. Mitä korkeammat pisteet, sitä houkuttelevampi sijoituskohde osake on.

TOP 10 globaalit osinkoyhtiöt ovat kymmenen parhaat kokonaispisteet saanutta osinkoyhtiötä. Mukana ei ole rahoitussektoria, eikä pienyhtiöitä.

  1. China Construction Bank. Pisteet 71. Osinkopisteet 10. China Construction Bank on Kiinan suurin liikepankki. Asiakasmäärät ovat valtaisat. Pankilla on neljä miljoonaa yritysasiakasta ja yli 340 miljoonaa yksityisasiakasta. Yhtiö ei ole julkaissut koko vuoden 2016 tulosta. Puolivuotiskatsauksen perusteella yhtiö tuloksentekokyky on erittäin tasaista. Vuoden 2016 ensimmäisellä vuosipuoliskolla pankki teki 0,53 RMB:n osakekohtaisen tuloksen. Yhtiön osakekurssi on 5,88 RMB, joten yhtiö on todella maltillisesti arvostettu. Yhtiön osinkotuotto on 4,5 %.
  2. Travis Perkins. Pisteet 71. Osinkopisteet 9. Osake on Lontoosen listattu teollisuusalan yritys, joka myy rakennusalan materiaaleja Iso-Britannian markkinoille. Vuoden 2016 tilinpäätöksen perusteella kehitys oli myönteistä. Osake saa erinomaiset pisteet laadusta ja matalasta riskistä. Arvostusluvut ovat houkuttelevat. Esimerkiksi ennustetulla tuloksella laskettu PE-luku on 11,3 ja PB on 1,3. Riskinä Brexit. Osinkotuotto on 3,0 %.
  3. General Motors. Pisteet 69. Osinkopisteet 9. General Motors on autojätti ja maailman tunnetuimpia yrityksiä. Yhtiö kuuluu laatuluokituksessa arvo-, osinko-, ja kasvuyhtiöihin. Yhtiön arvostusluvut ovat alhaiset, kuten on koko autoteollisuussektorilla. Ennustetulla tuloksella laskettu PE-luku on 6,1 ja osinkotuotto 4,1 %.

Sijoittajan taulukot TOP 10 -osakkeista 

jasensisalto_kirjaudu

Vertaile osakkeita

Osakkeet löytää helposti klikkaamalla työkalussa ”Sijoitusideoita” ja ”Osinkokoneet” -laatikkoa. Työkalussa osakkeita voi vertailla pisteiden perustella ja tärkeimpien arvostuslukujen perusteella. Jokaisesta osakkeesta pääsee myös tietosivulle, jossa osaketta voi tutkia tarkemmin.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy