Analysoimme 14 teknologiayhtiön sijoittajasivut – tässä tulokset

Tulosyllättäjä, top, paras osake

Sijoittajasivut ovat yksi parhaista tiedonlähteistä sijoittajille, ja mikä parasta: tieto on täysin ilmaista. Teimme vertailun 14 pörssin pienen teknologiayhtiön sijoittajasivuista, ja listasimme ne parhaista huonoimpaan. Kuka voitti? Kuka hävisi?

osakkeet pörssiyritykset sijoittajasivut teknologiayhtiöt

Miksi sijoittajasivut ovat sijoittajille tärkeät?

Sijoittajasivut ovat yksi parhaista tiedonlähteistä sijoittajille, ja mikä parasta: tieto on täysin ilmaista. Parhaassa tapauksessa pörssiyritysten sijoittajasivut tarjoavat yrityksestä niin paljon tietoa, että voit käyttää yrityksen sijoittajasivua tärkeimpänä tai jopa ainoana tietolähteenäsi sijoituspäätöstä tehdessäsi. Hyvältä sijoittajasivulta voit löytää osake- ja taloustiedon lisäksi tietoa yrityksen strategiasta, liiketoiminnasta, menestyksestä, yrityksen ja toimialan tulevaisuudennäkymistä sekä eettisistä ja kestävän kehityksen mukaisista arvoista. Parhaat sijoittajasivut jopa tarjoavat analyytikkoennusteet ilmaiseksi ja tiivistävät puolestasi ydinkohdat, miksi kyseiseen yhtiöön kannattaa sijoittaa.

rahapino

“Sijoittajaystävällinen johto voi ratkaista kasvatatko sijoituksellasi vuosien saatossa mittavan omaisuuden, vai joudutko katsomaan sivusta sijoitustesi kadotessa savuna ilmaan.”

Pörssiyritysten sijoittajasivut ovat piensijoittajille, instituutiosijoittajille, analyytikoille, bloggaajille ja talousmedialle yksi tärkeimmistä tiedonlähteistä, kun he etsivät tietoa yrityksestä. River Research Groupin kyselyiden mukaan 84 % instituutiosijoittajista käyttää yritysten sijoittajasivuja sijoitustutkimuksessaan, ja 75 % ostopuolen sijoitusammattilaisista sanoo menettävänsä kiinnostustaan yritykseen, jos sen sijoittajasivut ovat huonosti tehdyt. Huonosti tehdyt sijoittajasivut ovat usein ensimmäinen merkki siitä, etteivät yritysjohdon ja sijoittajien intressit kohtaa. Sijoittajaystävälliset yritykset ovat tyypillisesti erittäin avoimia ja viestivät sijoittajille liiketoiminnastaan huomattavasti enemmän kuin laki vaatii. Sijoittajaystävällinen johto voi ratkaista kasvatatko sijoituksellasi vuosien saatossa mittavan omaisuuden, vai joudutko katsomaan sivusta sijoitustesi kadotessa savuna ilmaan.

Teknologiayhtiöt vertailussa

Teknologiayhtiöt ovat pörssin kasvuyhtiöitä, ja erityisesti pienillä yhtiöillä on mahdollisuus kasvaa huomattavasti tai joutua yritysostojen kohteeksi. Teknologiayhtiöt ovatkin olleet Helsingin pörssissä usein yritysostojen kohteena, esimerkiksi vuonna 2013 Stonesoftista tarjottiin yritysostossa 128 % yli sen edellisen päätöskurssin. Sijoittaja olisi siis voinut yli kaksinkertaistaa sijoituksensa lyhyessä ajassa! Kirjoitimme aiemmin analyysin pienistä teknologiayrityksistä, missä on kovin kasvupotentiaali?

Hyvät sijoittajasivut tarjoavat sijoittajalle mahdollisuuden löytää ja tunnistaa parhaat sijoituskohteet. Millä pienistä teknologiayhtiöistä on parhaat sijoittajasivut?

Parhaat sijoittajasivut -vertailu

Arvioimme 14 suomalaisen pienen teknologiayhtiön sijoittajasivut, ja asetimme sivut järjestykseen heikoimmasta parhaimpaan. Kolmen parhaan joukkoon ylsivät Innofactor, Solteq ja Siili Solutions. Digia jäi vain yhden pisteen päähän kärkikolmikosta. Eniten kehitettävää oli Affectolla, QPR Softwarella ja SSH Communications Securityllä.

 

Yhteispisteet: Parhaat sijoittajasivut 2017, pienet teknologiayhtiöt. Vertailussa olivat mukana Affecto, Basware, Bittium, Detection Technology, Digia, F-Secure, Innofactor, Nixu, QPR Software, Qt Group, Siili Solutions, Solteq, SSH ja Vincit Group.

Pörssin pienten teknologiayhtiöiden parhaimmat ja huonoimmat sijoittajasivut järjestyksessä.

Sijoittaja.fi:n sijoittajasivuanalyysi toteutettiin viikolla 11. Osa vertailussa olleista pörssiyhtiöistä on saattanut päivittää sijoittajasivujaan analyysin teon jälkeen.

1. sija – Jaettu kulta Innofactorille ja Solteqille

Innofactorilla on vertailun selkeimmät sijoittajasivut, joilta on helppo löytää haluamansa. Markkinatilanne, kasvunäkymät, strategia ja strategiset tavoitteet on esitetty kattavasti niin sanallisesti kuin numeerisestikin.  Innofactorin sivuilta löytyy kattavasti tietoa lähes kaikista sijoittajan kannalta keskeisistä aiheista, ja avainlukuja on havainnollistettu kuvaajin.

Innofactorin sivu kokonaisuudessaan on erinomainen esimerkki laadukkaasta sijoittajasivusta, mutta joitain selkeitä puutteitakin löytyy. Esimerkiksi tasetta ja tuloslaskelmaa ei ole kokonaisuudessaan saatavilla, ja osinkonjakopolitiikkaa ei ole avattu. Miinusta tulee myös siitä, etteivät sivut skaalaudu mobiililaitteiden näytöille.

Innofactorin sijoittajasivut

Innofactorin sijoittajasivut

Solteq on selvästi panostanut sivujensa visuaalisuuteen ja mobiiliystävällisyyteen. Tyylillisten kikkailujen lopputuloksena sivu ei kuitenkaan toimi Internet Explorerilla. Sivut tarjoavat sijoittajalle paljon tärkeää informaatiota yrityksen markkinatilanteesta, kasvunäkymistä, strategiasta ja strategisista tavotteista, vahvuuksista ja kilpailueduista. Lisäksi sivuilta voi löytää videona toimitusjohtajan katsauksen ja sijoittajaesityksen.

Solteq menestyi vertailussa kokonaisuudessaan tarkasteltuna erittäin hyvin. Selkeimpinä puutteina sivulla on taloudellisen tiedon vähäisyys sekä osingonjakopolitiikan ja analyytikkojen yhteystietojen puuttuminen.

Solteqin sijoittajasivut

Solteqin sijoittajasivut

3. sija – Pronssille Siili Solutions

Siili Solutions tarjoaa sijoittajille selkeät sivut, joilta löytyy runsaasti tietoa sijoittajia kiinnostavista asioista. Sivut toimivat erinomaisesti mobiilissa ja kaikilla testaamillamme selaimilla. Erityisen kunniamaininnan sivut saavat “Miksi sijoittaa Siiliin?”-osiosta, joka tiivistää erinomaisesti keskeisimmät Siili Solutionsin vahvuudet sijoituskohteena. Lisäksi Siilin sijoittajasivuilta pääset käsiksi ilmaiseksi Inderesin osakeanalyyseihin.

Siili pärjäsi melko hyvin jokaisessa vertailun osa-alueessa. Tietoa on kuitenkin kokonaisuudessaan tarjolla vähemmän kuin parhailla sivuilla, ja visuaalisuutta käytetään sivustolla varsin vähäisissä määrin.

Siili Solutionsin sijoittajasivut

Siili Solutionsin sijoittajasivut

Kolme heikointa – kaukana muista

Kolmen alhaisimmat pisteet saaneen yrityksen sijoittajasivuilla on vain kaikkein välttämättömimmät tiedot ja visuaalisuudessa on kehitettävää.

Vertailun viimeiseksi jääneen Affecton sivuilta ei löydy juuri mitään tietoa yhtiöstä, työkalut eivät toimi yhdelläkään kokeilemistamme selaimista ja Fact Sheetin tiedotkin ovat päivittämättä, jopa tuorein vuosikertomus vuodesta 2016 puuttuu. QPR Softwaren sivut ovat visuaalisesti hieman laadukkaammat, mutta tiedon määrä on lähes yhtä vähäinen kuin Affectolla. SSH Communications Securityn sivuissa olisi ehdottomasti potentiaalia kelvollisiksi sijoittajasivuiksi, kun näihin panostettaisiin hieman lisää. Käyttöliittymä on vertailun vaikeakäyttöisin, mutta sivuilta löytyy kohtalaisen hyvin tietoa yrityksen liiketoiminnasta ja strategiasta suomeksi sekä taloudellisia lukuja englanniksi.

Affecton sijoittajasivut

Affecton sijoittajasivut

Vertailussa käytetyt kriteerit:

 • IR-sivuston käytettävyys ja yhteydenotto
 • Visuaalisuus ja kuvaajat
 • Mitä yhtiö tekee?
 • Miksi sijoittaa yhtiöön?
 • Yhtiön vahvuudet ja kilpailuetu
 • Strategia
 • Numeeriset tavoitteet
 • Markkina ja kasvunäkymät
 • Taloudelliset luvut
 • Osake, osinko ja omistajat
 • Analyytikot ja ennusteet

Miltä sijoittajasivusi näyttää sijoittajan silmin?

Tavoittaako yrityksesi sijoittajaviestintä haluamanne kohdeyleisön? Sijoittajasivut ovat tärkein yksittäinen kanava, jota kehittämällä voit parantaa sijoittajaviestintänne tavoittavuutta. Sijoittaja.fi:n analyysipalvelut tuottavat puolueettoman raportin toimenpide-ehdotuksineen yrityksenne sijoittajasivuista.


Minna Karttunen

Puh. 040 844 7423
minna.karttunen@sijoittaja.fi

Sijoittaja.fi on yksityisten sijoittajien perustama tietopalvelu sijoittajille. Tavoitamme kuukaudessa yli 30 000 sijoittajaa, ja sijoittajakirjeellämme on noin 6000 tilaajaa. Seuraamme lähes kaikkia kotimaisia pörssiyrityksiä. Lue lisää palveluistamme pörssiyrityksille.

 

Lue lisää pienistä teknologiayhtiöistä

Analyysissa pörssin pienet teknologiayhtiöt – missä kovin kasvupotentiaali?

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Tutustu yritysjäsenyyteen!

Tilaa sijoittajakirjeSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy