Think Drinks osakenanti käynnissä

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärkeen Technopolis

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Technopolis on noussut työkalumme kärkeen. Katso muut osakkeet ja seuraa kehitystä!

Julkaistu: 16.03.2017 Kirjoittaja:

osakkeet suomalaisten osakkeiden valintatyökalu

TOP-osakkeiden ja indeksien tuotot 28.2.2017 – 15.3.2017

 • TOP 5-osakkeet +1,1 %
 • TOP 10-osakkeet +0,3 %
 • TOP 15-osakkeet +1,5 %
 • HEX 25-indeksi +2,1 %

TOP-10 osakkeissa eniten laski Olvi: -2,9 %. Parhaiten kärkiyhtiöistä tuotti UPM-Kymmene: +2,3 %.

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeet

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärkikolmikosta löytyvät Technopolis (72 pistetä), Nordea (71 pistettä) ja Kemira (68 pistettä).

Technopolis saa täyden kympin tasearvostuksesta. Neljännellä kvartaalilla Technopoliksen liikevaihto oli 44,8 Me (analyytikoiden ennuste 44,2 M€) ja operatiivinen liikevoitto 21,7 M€ (ennuste 22,0 M€). Vuokrausaste oli vuoden lopussa 93,4%. Yhtiö odottaa pääomarakenteemme vahvistuvan ja sen tunnuslukujen, kuten omavaraisuusasteen ja luototusasteen, paranevan edelleen tulevina kuukausina. Technopolis arvioi liikevaihdon ja käyttökatteen nousevan vuodesta 2016.

Technopolis ilmoitti 28.2.2017, että yhtiö Oulun yksikkö on solminut neljä vuokrasopimusta, jotka parantavat yrityksen vuokrausastetta. Vaikutus tulee olemaan konsernissa lähes 1 % vuoden toisella neljänneksellä.

Nordea saa hyvät erinomaiset pisteet laadukkuudesta ja osinkoarvostuksesta. Neljännellä kvartaalilla Nordea ylitti ennusteet. Liiketoiminnan tuotot olivat 2 588 M€ (analyytikoiden ennuste 2 472 M€) ja oikaistu liiketulos 1 140 M€. Rahoituskate oli vertailukauden tasolla. Liiketoiminnan tuotot kasvoivat 5 % ja liikevoitto 2 % vertailukaudesta. 

Kemira saa erinomaiset pisteet laadukkuudesta ja osinkoarvostuksesta. Neljännellä kvartaalilla Kemira ylitti ennusteet (liikevaihto toteutunut 596,5 M€, ennuste 589,4 M€ ja oikaistu liikevoitto toteutunut 36,1 M€, ennuste 32,6 M€). Kemiran operatiivinen käyttökate parani jo kymmenettä kertaa peräkkäin edellisvuoden neljännekseen verrattuna. Kemira odottaa operatiivisen käyttökatteen edelleen jatkavan kasvuaan edellisvuodesta.

Nousijat ja laskijat: Neo Industrial nousee – Tikkurila laskee

Eniten pisteet ovat nousseet Neo Industrialilla (+17) ja Panostajalla (+7).

Eniten pisteet ovat laskeneet Tikkurilalla (-20), Exelillä (-15) ja Outotecilla (-9).

Pisteiden suuret muutokset johtuvat tuloskaudesta. Tulosjulkistusten myötä osakkeiden pisteytys suhteessa toisiinsa muuttuu. Katso kaikkien osakkeiden pisteet Suomalaisten osakkeiden valintatyökalusta

Edellinen TOP 10-lista (per 28.2.2017) ja TOP-osakkeiden tuotto ajalla 28.2.- 15.3.2017

 

Pitkässä juoksussa TOP-osakkeet voittaneet indeksit selvästi

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi. Lue miten hyödyntää Suomalaisten osakkeiden valintatyökalua.

 • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat tuottaneet selvästi (+71,9 % / +69,6 % / +73,6 %) ja indeksejä enemmän.
 • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 39,6 %, keskisuuret 54,3 % ja pienet 61,4 %.

 

Tuotot TOP-osakkeille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.Think Drinks osakenanti käynnissä


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kempowerin First North yleisöanti käynnissä

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxThink Drinks osakenanti käynnissä
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy